Зошто трудниците сакаат кисела храна?
Зошто луѓето изневеруваат?
March 10, 2018
Симптоми дека имате недостиг на витамин Ц
March 10, 2018

Зошто трудниците сакаат кисела храна?

Многу жени во текот на бременоста не можат да им одолеат на киселите крставички. И додека некои го сметаат тоа за стереотип, научници откриваат дека навистина постои логично објаснување.

Германски експерти тврдат дека храната која е природно кисела има позитивно влијание на метаболизмот.

Како што пренесуваат, богатата содржина на Ц витамин, кој се наоѓа во оваа храна, му помага на телото да апсорбира калциум и да ја стимулира работата на коските, што е многу важно во бременоста.

Од друга страна, тие се заговорници дека желбата за поединечни видови на храна може да биде начин на кој телото порачува дека таа храна е добра за поединецот.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!