НОВО

Топ вести

All
makedonija
istorija
kultura
opstini-2

30 ГОДИНИ ЗАЕДНО!

ПРИМАДЕНТ СТОМАТОЛОШКА ПОЛИКЛИНИКА
ПРИМАДЕНТ СТОМАТОЛОШКА ПОЛИКЛИНИКА

ЖЕЛЕЗАРА ЏАЈМИ КОМЕРЦ

ЏАЈМИ КОМЕРЦ
ЏАЈМИ КОМЕРЦ

ДГТУП ЏОВИ КОМПАНИ

ПРОФИЛНА ЏОВИ ЛОГО
ПРОФИЛНА ЏОВИ ЛОГО

ПОТРЕБЕН ВИ Е МАРКЕТИНГ?

media digital ads
media digital ads

Општини

received 756091896486818

Мобинг и неговите ефекти

Мобинг и неговите ефекти Мобинг (анг. Mobbing) – емоционален терор на поединец или група врз единката. Непријателска и неетичка комуникација се систематски насочени кон жртвата. Под терминот мобинг се употребува изразот “вознемирување на работното место “. Мобингот знае да предизвика повреда на човековите права и достоинство, штети на физичкото, менталното и емотивното здравје и ја…

повеќе
received 940298694324492

Разбирање на емоции – што е емоционална интелигенција?

Разбирање на емоции – што е емоционална интелигенција Емоционалната интелигенција е способност на една личност успешно да ги идентификува и да се справи со сопствените емоции и емоциите на другите. Нашето однесување во голема мера е условено од нашите емоции, па затоа овој вид на интелигенција игра главна и најзначајна улога во нашите животи. Рационалната…

повеќе
received 1141453790553662

Што е Позитивна психологија или „наука за среќата“?

Што е Позитивна психологија или „наука за среќата“? Која е новата ера на позитивна психологија? Позитивна психологија или „наука за среќата“ се занимава со интервенции за разбирање, градење и одржување на позитивни емоции како задоволство, сочувство и благодарност. Позитивна психологија, објавена во 2000 година од Селигман и Циксзентмихали (2000), го означи формалниот почеток на позитивната психологија. Така, овој…

повеќе
immortal 758418 960 720 696x398

Како да станете здрави, богати и успешни?

Како да станете здрави, богати и успешни? С.Н. Лазарев, „Искуство на преживување“ Ајде да размислиме – што е здравје и благосостојба? Како треба да бидете за да станете „здрави и богати“? Да го смениме прашањето: што е потребно за едно дрво да порасне високо и да има распространета крошна? Мора да има гени, услови кои му обезбедуваат…

повеќе
thermohorizon adam scott miller

6 работи со кои си го одземате душевниот мир

Никој не е совршен, нели? Колку и да се трудите да живеете чист и едноставен живот, понекогаш токсичноста се провлекува низ пукнатините на вашата секојдневна рутина или несвесно ја пуштате во вашиот живот. Што точно е токсично однесување и како тоа влијае на вас? Следниве шест шаблони се најчести и ви го одземаат душевен мир. Озборувања Така прават сите. Некои…

повеќе
buffalo games josephine wall ocean of dreams glitter edition 7210 0 696x514

Кога се отвора срцето, сè наликува на пролет – Сè е свежо и убаво!

Без исклучок, нашата органска природа е врзана и водена од Љубовта, исто како што безграничната љубов кон Изворот продира во целото создание. Смарагдната срцева вибрација е единствената природна за човекот. Заедно со овој текст, пожелно е да се слуша деветтата симфонија на Моцарт во Е-дур. Љубовта е на почетокот на создавањето, таа овозможува раст и проширување, но…

повеќе

Социјални мрежи

Кои се обвинителите кои едногласно за предметот 27ми АПРИЛ ја донеле квалификацијата да се гонат сите за “ТЕРОРИЗАМ” ?
Груевски го извади вистинското лице на Милошоски и на Марјан Ѓорчев на виделина: Едниот предаде со Бугарија, другиот ќе плука по Мицкоски кога ќе замине од партијата!
НЕКОЈ ОДРАБОТУВА МНОГУ ЛОША АГЕНДА СО НАШИТЕ ДЕЦА!?
Поранешната директорка Симонида Црвенковска која беше под кривичен прогон сеуште работи на Клиниката за Онкологија
Нема пари за одржување на стадионот во Скопје а има за конференција на ОБСЕ!

Позитива

fb img 1696621139761

Денес во 17 часот од страна на министерката Бисера Костадиновска Стојческа е испратен допис до институциите од културата во кој наложува на секој вработен да му се изготви поединечен акт/ решение/ договор со кој работодавачот со едностран акт ќе ги менува правата од работен однос, во случајов правото на плата уредено со Колективен договор за култура и Општиот колективен договор за јавен сектор, чие право од 10% зголемување на плата, спротивно на член 14 од ОКД за јавен сектор го ограничува до февруари 2024 година.

повеќе