Астролошка прогноза за ноември/ноември – Предизвикувачките енергетски комбинации носат пресврт, промени и неочекувани ситуации

space 6951379 1920

Почнуваме ноември/ноември на врвот на затемнувањето на Месечината во Бик, чиишто енергии ќе бидат во игра во текот на целиот месец, но ќе почнат да опаѓаат додека започнуваме нов лунарен циклус со Новата месечина во Шкорпија на 13/11. Додека се движиме Во текот на месецот, Марс, огнената планета, е многу активен. Можеме да се чувствуваме малку поенергични од вообичаено, што е одлично за завршување на работите, чувство на мотивација и наоѓање на потребната самодоверба за да преземеме некои скокови на верата. Сепак, енергијата на Марс може да дејствува и како гориво за пламенот. Значи, ако имате вжештена ситуација во вашиот живот, присуството на Марс може да ги надмине работите. Добрата вест со Марс е дека работите често брзо се загреваат, но брзо се ладат. Значи, ако тензиите се зголемат, решението и отстапките веројатно ќе дојдат брзо.

Да ги погледнеме подетално клучните астролошки настани во ноември/ноември 2023 година.

3 ноември – Сонце опозиција Јупитер

Сонцето во Шкорпија се движи директно спроти Јупитер во Бик, создавајќи мост со висока фреквенција, изобилна енергија. Иако енергиите на затемнувањето сепак ќе бидат силни, ова е добро време да практикувате благодарност и да го почитувате целото изобилство во вашиот живот.

Јупитер е планета на проширување, па затоа е добро време да се фокусирате на она што сакате да го проширите во вашиот живот.

Понекогаш Јупитер исто така може да ја прошири ситуацијата со која се соочуваме, со што ќе видиме повеќе вистина и се надеваме подетален пат до разрешување.

4 ноември – Сатурн се движи директно

Сатурн се движи директно во Риби, откако се движи ретроградно од јуни/јуни. Сатурн е познат како наш главен учител, па можеби завршуваме некој вид лекција или наоѓаме ново чувство на јасност со нешто што ни се случува.

Директната станица Сатурн, исто така, може да донесе бранови на награди во нашите животи, како златната ѕвезда што ја добиваме кога успешно ќе завршиме некоја задача. Очекувајте ја вашата златна ѕвезда во наредните денови!

6 ноември – Венера трина на Плутон

Венера и Плутон цела година танцуваа и се разделија! Ако погледнете наназад во текот на изминатата година, колку се променија вашите односи? Дали се чувствувате помоќни во нив или сè уште учите како да ја барате својата моќ кога сте партнери со други?

Плутон е планетата на моќта, а Венера е планетата на врските, па ова дуо дефинитивно ни помогна на тој пат. Обрнете внимание во овој момент ако се појават игри на моќ во вашите односи.

Ако се случат, обидете се да се фокусирате на тоа како ве водат да растете.

8 ноември – Венера влегува во Вага

Венера влегува во својот владејачки знак Вага. Ова е убава, мека енергија за работа и ќе помогне да се намали секоја напнатост што ви ја донесе затемнувањето.

Во Вага, Венера нè поттикнува да размислуваме и да ја цениме убавината на сè околу нас. Можеби се чувствуваме инспирирани да внесеме повеќе убавина во нашите животи со преуредување, ажурирање на нашата гардероба, менување на рутината за убавина или дури и одвојување време да ја цениме убавината на мајката природа.

Може да чувствуваме повеќе сочувство и разбирање за оние околу нас и да бидеме поотворени за наоѓање средина.

10 ноември – Меркур влегува во Стрелец

Меркур, планетата на комуникацијата, влегува во огнениот и авантуристички Стрелец. Можеби се чувствуваме посигурни кога станува збор за изразување и залагање за она што го сакаме.

Стрелецот е трагач, па може да почувствуваме потреба да го прошириме нашиот ум, да научиме нешто ново и да го промениме начинот на кој размислуваме за работите.

Можеби се чувствуваме поотворени или сакаме да дознаеме повеќе за нешто што мислевме дека веќе го знаеме. Тоа е добар потсетник под оваа енергија дека секогаш учиме!

11 ноември – Датум на огледало 11/11

Магичен 11/11! На 11-тиот ден од 11-от месец се активира ангелот број 1111. 1111 може да значи различни работи за различни луѓе. Некои луѓе го поврзуваат со некој близок или посебен спомен.

Ако често гледате 11:11, тоа е генерално знак дека сте на вистинскиот пат. Гледањето 11:11 може да биде и пријателски поздрав од вашите ангели чувари или духовни водичи.

Тоа е магичен број кој исто така може да укаже на манифестација и дека тоа што го барате доаѓа. Можете да ја искористите енергијата на овој ден за да се манифестирате и да работите на благодарноста или да го почитувате она што го прави овој модел на броеви посебен за вас!

13 ноември – Сонце спроти Уран

Сонцето е спроти планетата на будењето и изненадувањето, Уран. Овој енергичен мост помеѓу Сонцето и Уран може да инспирира извонредни идеи, иновативно размислување и нови начини на вршење на работите.

Тоа може да биде многу инспиративна енергија која може да ни помогне да најдеме решенија и да ги отвориме вратите кои претходно биле затворени. Енергијата на Уран понекогаш може да биде доста нестабилна, така што може да доживееме и некоја нестабилна или расфрлана енергија.

Можеби се чувствуваме малку расфрлани или сакаме да направиме некои промени. Оваа енергија ќе помине за неколку дена, но Уран секогаш ги тресе работите за да не разбуди за нови можности.

13/14. Ноември/ноември – млада месечина во Шкорпија

Младата месечина во Шкорпија е интензивна со силната енергија на Марс во игра! Младите месечини се време на интроспекција и размислување. Енергијата се влече навнатре и ние имаме тенденција да се чувствуваме повеќе во склад со нашиот внатрешен свет. Ова ја прави младата месечина добра точка во месецот за да проверите како се чувствувате.

Со активниот огнен Марс под оваа млада месечина, може да се чувствуваме немирни, вознемирени или раздразливи. Работите може да изгледаат надвор од наша контрола и може да биде тешко да се брои.

Ова е добро време да се потсетиме дека можеме или да ги возиме нашите стравови или тие да не јаваат нас! Оваа млада месечина, исто така, ќе помогне да се исчистат некои од тие енергии на затемнување што ги доживеавме.

Затемнувањата се многу трансформативни, па затоа треба да откриеме дека во тоа време енергијата на трансформација почнува да се смирува и можеме да почнеме да се чувствуваме поприземјени.

Железара Џајми Комерц

18 ноември – Сонцето во врска со Марс

Марс е повторно активен кога ќе дојде во годишното усогласување со Сонцето. Марс и Сонцето заедно можат да бидат огнена, страсна и мотивирачка динамика. Ако мислите дека можете да користите поттик, оваа енергетска комбинација може да биде одлична за полнење на работите!

Меѓутоа, понекогаш напливот на енергија може да доведе и до изгорување! Во зависност од тоа каде се наоѓаме во нашите сопствени животи, оваа комбинација на Сонце и Марс може да биде енергична или целосно исцрпувачка.

Енергијата на Марс е генерално краткотрајна, затоа слушајте го вашето тело и знајте дека ќе помине. Сонцето и Марс ќе се придружат во Шкорпија, па тоа би можело да не поттикне да копаме длабоко и да ги откриеме последните слоеви што не држат заглавени или на место на неавтентичност.

22 ноември – започнува сезоната на Стрелец

Сонцето се движи од водена Шкорпија во огнен Стрелец. Ова ќе изгледа како потег за добредојде и ќе помогне да се врати малку леснотија и разиграност во нашите животи.

Токму во овој момент во месецот ќе почувствуваме убава промена во енергијата. Ќе се оддалечиме од длабоката внатрешна работа на место на леснотија. Можеби чувствуваме потреба да создадеме повеќе игра и радост во нашите животи.

Можеби дури и се чувствуваме авантуристи и копнееме да патуваме некаде ново. Стрелецот е знак на експанзија, особено кога станува збор за нашиот ум и начинот на кој размислуваме за работите. За време на сезоната на Стрелец, останете отворени за нови идеи и нови концепти; можеби не сте свесни какви нови инспирации ќе ве најдат!

banerПРИМА ДЕНТi horizontalen

 

23 ноември – Сонцето квадрат Сатурн

 

Предизвикувачка планетарна комбинација која може да не принуди да се засилиме и да преземеме одговорност за сите оние досадни работи што треба да ги правиме. Можеби чувствуваме дека тежината на нашите обврски ни тежи.

Сепак, можеме да ја свртиме оваа енергија користејќи ја за да не мотивираме да правиме тешки работи! Направете список, проверете го двапати и почнете да преминувате!

Иако оваа енергија може да изгледа сурова, а понекогаш и задушувачка, можеме да направиме голем напредок под оваа енергија.

24 ноември – Марс влегува во Стрелец

Марс испрати бранови на интензивна енергија додека патуваше низ знакот Скорпија. Цел месец работиме со неговиот огнено црвен дух. Сега, како што Марс се движи во Стрелец, енергијата ќе се осветли, што ќе ни овозможи да се чувствуваме малку порелаксирано.

Можеби ќе почнеме со поголема јасност да гледаме сè што моравме да научиме и сите начини на кои растевме во текот на месецот.

Остатокот од 2023 година Марс ќе го помине во Стрелец, така што ова е последното движење на црвената планета во 2023 година.

dzovi kompani baner horizontalen

25. studenti/novembar – Марс квадрат Сатурн

Повеќе енергија на Марс! Марс во Стрелец ќе го квадрат Сатурн во Риби. Ова може да биде предизвикувачка енергетска комбинација. Иако е врв на овој ден, можеме да почувствуваме дека овој плоштад е отворен најмалку една недела околу овој датум.

Марс и Сатурн можат да создадат динамика за повлекување каде што Марс сака да дејствуваме брзо, а Сатурн сака да забавиме и да бидеме методични во нашиот пристап. Во тоа време може да се чувствуваме немирни, раздразливи или збунети околу тоа како да постапиме.

Може да се судриме со другите или да чувствуваме дека се лутиме полесно од вообичаено. Марс плоштадот Сатурн исто така може да биде потпис за протести и ескалација на конфликти.

Иако сето ова е предизвикувачка енергија, можете да го искористите квадратот на Марс и Сатурн за да напредувате во тешките задачи. Во астрологијата, квадратите често се сметаат за најпредизвикувачките аспекти, но тие се и местото каде што доживуваме најголем раст.

baner portland horizontalen

 

 

27 ноември – полна месечина во Близнаци

Месецот завршува со убава, но малку мрачна полна месечина кај Близнаците. Ако има нешто што сакаме да го ослободиме или ослободиме од нашите животи, ова е време да ги пренесеме нашите намери во Универзумот. Бидејќи има измешана енергија околу оваа полна месечина, можете да ја искористите за да се ослободите од сите работи што ве прават да се чувствувате збунети или несигурни.

Ова ќе биде одлична полна месечина за да го фокусирате вашето внимание на она што ве прави безбедни. Близнаците обично се дружељубив и разговорлив знак, но под оваа полна Месечина можеме да се чувствуваме поповлечени од вообичаеното.

Со крајот на годината на хоризонтот, можеби ќе откриеме дека нашите животи се малку позафатени, а можеби и нашата ментална состојба. Чувајте ги вашите мисли под контрола и одвојте време за практики како што се пишување дневник и медитација.

АТМА/засекогаш свесно/Подготви: Сузана Дулчиќ

 

 Астрологија,Карма,Духовност,Хороскоп