Бидете бескомпромисен борец против секакви лаги!

purple universe wallpaper 1017 3753 696x398

Обидете се да го направите вашиот живот хармоничен. Создадете хармонични односи со луѓето околу вас и живејте во согласност со законите и ритмите на природата.

1. Секој човек има скриени способности за постојано лично духовно подобрување. За да го следите овој пат правилно, треба да си поставите за цел, не сопственото духовно богатство, туку најголемиот можен личен ПРИДОНЕС за духовниот развој на ДРУГИТЕ ЛУЃЕ (човештвото).

2. Развијте во себе „посветено“ расположение: бидете понизни и развијте во себе чувство на длабока, искрена почит кон ВИСТИНАТА, кон ПРИРОДАТА и кон Вселената. Бидете бескомпромисен борец против секакви лаги, измами, догми и предрасуди.

3. Воздржете се од КРИТИКУВАЊЕ, судење на другите луѓе и озборување. Во сè барајте и внимавајте само на она што е позитивно, благородно и убаво. Борете се и не дозволувајте да ви се развијат никакви негативни емоции.

4. МЕДИТИРАЈТЕ секојдневно, макар и само 5 минути. Ова значително ќе придонесе за постигнување на вашиот внатрешен мир и психолошка стабилност. Тоа ќе ви го олесни извршувањето на сите други активности и во секојдневниот живот и особено на патот на вашиот духовен напредок.

baner portland horizontalen

5. Мирно и без предрасуди, со повеќе срце и душа отколку ум, НАБЛЕЖУВАЈТЕ ЈА ПРИРОДАТА и обидете се максимално потполно да ги разберете, разберете и почувствувате суштинските настани во неа.

6. Бидете свесни дека за еден чекор напредување на патот на вашиот духовен развој, мора да направите три чекори на патот на усовршување на сопствената личност. Затоа се трудите да внесете што е можно повеќе доблести во вашето секојдневие (скромност, благост, трпение, вистинитост, храброст, истрајност, решителност, добронамерност…) и целосно да ги истиснете негативните особини (себичност, грубост, непромисленост, лажење. , двоумење, плашливост) , неразумност, ароганција…) и негативни емоции (омраза, лутина, страв, завист…).

7. Обидете се да бидете мирни, достоинствени, храбри и решителни во секојдневниот живот. Гледајте смирено во очите на сите опасности и неволји, а проблемите и тешкотиите решете ги веднаш, без двоумење!

dzovi kompani baner horizontalen 1

8. Обидете се да го направите вашиот живот хармоничен. Создадете хармонични односи со луѓето околу вас и живејте во согласност со законите и ритмите на природата.

9. Развијте го во себе чувството на вашата скромна припадност кон човечкиот род, природата и универзумот. Разбудете во себе чувство на БЛАГОДАРНОСТ кон нив, кон животот и Создателот.

10. Одвреме-навреме застанувајте и направете РЕВИЗИЈА на се што ви се случило во изминатиот период. Проверете ја исправноста на вашите постапки, животни ставови, цели и содржина на вашиот живот.

vesnamihajlovicblog.wordpress.com