Бидете внимателни во одбивањето да им помагате на другите

stefano girardelli uozk 1smmju unsplash

Првите нации веруваат дека има души кои доаѓаат од духовниот свет и добиваат човечки облик овде на Мајката Земја. Ние веруваме дека тие се испратени овде од Оној кој е наречен со многу имиња за да го тестира нашиот морал и карактер.

Има приказни пренесени низ нашите предци за странци кои ќе се појават барајќи помош и кои би ги предизвикале срцата на нашиот народ да го откријат своето вистинско јас.

Со ова верување, странците ги третиравме како сопствено семејство, не одбивајќи им сместување, давајќи им најдобра храна и место за чест и почит. Бидејќи знаевме дека овие души ќе дојдат да не тестираат дали сме способни да седнеме во совет со нашите заминати Предци во светот на духовите.

Првите нации веруваа дека има многу различни нивоа во духовниот свет што одговараат на нашиот карактер, и ние ќе бидеме избрани да одиме во едно од нив во зависност од тоа како го живееме животот на Мајката Земја.

Живеењето на овој начин, со ова верување во нашите срца, нè прави морално подобри луѓе, бидејќи не сакавме да се обесчестиме себеси одбивајќи да помогнеме на која било од овие души.

Бидете внимателни да одбиете да му помогнете на некого што ќе ви дојде на патот, зашто тие можеби се една од оние души испратени до вас од Оној Кој е наречен со многу имиња…

Екос. 💕

Џон Џозеф Орел