Бидете добри луѓе и ќе бидете среќни!

hands 1926414 1280 696x398

Добрите работи почнуваат да се случуваат кога ќе се дистанцираме од негативните луѓе. Сите ја знаеме оваа фраза, уште една во серијата. И сите сме паметни кога е во прашање советувањето на другите, но сме многу глупи за себе и за својот живот.

Знам дека сите веќе го знаете сето тоа и дека не се лутите што реков „глупаво“. Затоа што сме глупи, барем повеќето од нас. Да го промениме начинот на кој гледаме на нашиот живот и настани во него.

Ние сме главните актери во нашите животи.

Ние избираме што ќе бидеме и кого ќе имаме околу нас! Животот нè обликува, испраќа некои луѓе во нашите животи, добри или помалку добри, како учители. Животот ни дава искуства од кои треба да учиме, ни ги отвора или затвора патиштата, но на крајот секогаш се е наш избор и наша одлука. Сè што се случува во нашиот живот е со причина. Ние избираме како и дали ќе искористиме некои искуства и ќе научиме да бидеме паметни.

Ние одлучуваме како ќе го искористиме сето она што ќе ни се најде, што животот ни го послужил како совесен келнер. Сите овие се лекции. Можеме да ги искористиме за да станеме помудри, попаметни, подобри луѓе. Можеме да научиме да уживаме во малите радости на животот, секој нов ден и нова насмевка.

Можеме да научиме да отстраниме се што е лошо за нас од нашите животи. Сè што е негативно и ни носи немир може да се отстрани од нашиот живот. Пред сè – лоши луѓе.

Никогаш не губиме. Секоја загуба можеме да ја доживееме како благослов. Знаеш кога мислиш дека некој ти е пријател и те изневерува? А ти тагуваш, разочаран си…

banerПРИМА ДЕНТi horizontalen

 

Здраво, немој да се тажиш, да ти беше пријател немаше да те изневери, многу е едноставно. Тоа е добро за тебе, можеби таа личност се открила навреме, за да не ти прави уште поголема неправда, болка и зло. Со време видовте дека таа не ви е ни другарка. Сè што ни се случува е за наше добро, да научиме нешто, да откриеме, да разбереме. Од нас зависи како ќе ги искористиме сите овие искуства.

Дали ќе се разумиме? Не сфаќајте ништо лесно, искористете ги вашите искуства, особено оние кои се повторуваат. Искористете ги вашите искуства, но без злоба, без одмазда, бидејќи ако го направите тоа, ништо не сте научиле.

Единствените луѓе што треба да ги „оддолжите“ се луѓето кои ви помогнале!

Животот ни го дава она што ни е потребно за да напредуваме и да научиме нешто, а ние избираме кој и што ќе станеме и како ќе го искористиме сето тоа. Отфрлете се што е лошо и негативно, држете се настрана од лошите и негативни луѓе. Опкружете се со добрина, насмевки, весели бои и луѓе. Изберете добро.

Бидете добри луѓе, искрени, искрени, насмеани, без лаги, манипулации, игри, одмазда, злоба…

baner portland horizontalen

Кога ќе одбиеме се што е негативно, а пред се негативни луѓе, ќе почнат да ни се случуваат добри работи. Сосема логично. И наше право и обврска е да носиме одлуки кои се добри за нас. Наше право е никој да не може да ни го оспори.

Исфрлете ги негативните луѓе од вашиот живот, знаете дека направија една добра работа за нас, ни покажаа како не треба да бидеме. Видете, секој е наш учител, од секого можеме да научиме по нешто. Наше е само да бидеме добри студенти.

Ние носиме одлуки, не е важно што мислат другите, запомнете го тоа. Понекогаш мораме да се слушаме само себеси и да бидеме ок со фактот дека никој друг не не разбира. Ние најдобро знаеме што е добро за нас.

dzovi kompani baner horizontalen

Бидете добри луѓе и ќе бидете среќни!