Бидете НЕОДОЛИВИ, без да сакате!

fantasy 2437944 960 720 696x398

Сите ги знаеме; сите ги гледаме, поминуваат покрај нас, лесно разговараат со непознати… Но кои се овие луѓе? Што е тоа што ги прави толку привлечни?

 

dgtup jovi kompani

 

Причината е едноставна.

Овие луѓе имаат срце.

Имаат душа.

Она што ги прави неодоливи е нивната автентичност, топлина и свесност – тие отелотворуваат се што го прави животот добар.

Не е тајна како да бидете привлечни за другите луѓе! Всушност, веќе сте!

Треба само да ги олупите сите тие слоеви за сите да ја видат вашата брилијантност.

Погледнете неколку едноставни чекори за да постигнете неодолив живот!

 

media 24 uslugi

 

1. Бидете автентични

Често се вели дека самодовербата е најатрактивната особина што една личност може да ја има.

Автентичноста е квалитетот што најмногу не восхитува кај другите луѓе.

Заборавете на егоистите и нарцисите, личноста која живее автентичен живот е фокусирана, самоуверена и полна со самодоверба.

Кога зборува, зборува со убедување.

Автентичните луѓе зрачат со цел – и затоа се неодоливи.

dzovi kompani baner horizontalen 1

2. Прифатете

Со практикување на прифаќање во животот, прифаќање себе си, својот живот и другите луѓе – можете да станете поконцентрирани, смирени и суптилни.

Дали некогаш сте биле во близина на некој кој лесно прифаќа промени, грешки или вознемирувачки ситуации со извонредна рамнодушност?

Во ден исполнет со стрес, чувствувате ли олеснување дружејќи се со таква личност?

Во брзиот, стресен свет, таквите луѓе се како лек.

Како можеш да станеш таков човек?

Практиките како медитација или едноставно обрнување внимание на сегашниот момент ќе ви помогнат да ја отелотворите смиреноста што е толку привлечна за другите.

 

379636246 2483344625173152 7145445020029331891 n

 

3. Бидете благодарни

Дали некогаш сте забележале како луѓето со кои сакате да бидете секогаш се задоволни со она што го имаат?

Никој не сака луѓе кои постојано се жалат, луѓе кои секогаш имаат листа на проблеми кога ќе ги прашате како им оди.

Кога живеете во дух на благодарност, го тренирате вашиот ум секогаш да бара позитивност.

Како резултат на тоа, вашето целокупно однесување станува посветло и вашата позитивна енергија привлекува уште поголема позитивност.

baner portland horizontalen

4. Зрачете со љубов

Сакајте се себеси, сакајте го вашиот живот, луѓето во него – пријатели и странци. Само љубов.

Кога мажот сака без страв, кога е способен да ја даде својата љубов, храбро и великодушно – тогаш тој е навистина неодолив.

Заразно е и не можеш, почнуваш да сееш до нив!

Затоа, зошто да не се заљубите во својот живот и во сето она што ќе ви се најде на патот? Луѓето нема да можат да го тргнат погледот од вас!

 

oglasi jovi kompani

 

5. Расте

Запомнете, личниот развој е доживотен процес! Секогаш можете да работите на себе.

Зголемете ја вашата благодарност, самодоверба и позитивниот поглед на животот и на тој начин ќе ги привлечете луѓето.

И уште еден важен дел од личниот раст што ќе ви помогне да сеете е никогаш да не престанете да учите.

Секогаш правете нешто што никогаш претходно не сте го пробале, развијте нови вештини.

Тоа значи да се живее исполнет живот .