БОЖИНОВ:Илинден нашата македонска гордост! Илинден е секој од нас!

📢Почитувани сограѓани, драги пријатели,
Ве повикувам да го одбележиме големиот македонски и христијански празник Илинден, на Мокринските извори

🇲🇰Во сеќавање на Илинденците кои пред 120 години, животот го дадоа за Македонија, и во сеќавање на Првото заседание на АСНОМ, пред 79 години кога е државно конституирана Македонија

📢Илинден нашата македонска гордост! Илинден е секој од нас!

🏞ЛОКАЦИЈА: МОКРИНСКИ ИЗВОРИ, ОПШТИНА НОВО СЕЛО
🕙ДАТУМ И ВРЕМЕ: 2 АВГУСТ, 12:00ч.

❗На 2-ри Август биди на Мокринските извори❗

Градоначалник на Општина Ново Село