НОВО

БОЖИНОВ:Успешноста на еден дипломат се гледа по книгите кои ги остава зад себе


📚Успешноста на еден дипломат се гледа по книгите кои ги остава зад себе
🇲🇰🇮🇹🇪🇸Како дел од поетското патување на двајцата дипломати од Италија и Шпанија, Марио Де Роса и Ернесто Ередеро Дел Кампо преточено во книгата ,,Македонски погледи” се најде и Мокрино, кое остави белег кај авторот.

ГИ НАРЕКОВ ДОМ

Ги нареков дом
камењата на Нерано,
многу пред дом да ги наречам
долгите плажи на Лонг Ајленд.
И падините на свети Констанцо,
скалите на Шпанскиот Плоштад,
и слаповите во Мокрино,
ред-редум ги нарекував мој дом…


https://www.facebook.com/gjorgjebozhinov/posts/pfbid0BFQUdHsf7UDDTcqY1pvYmWkMcURBJUpVyUifjedDGKzndqS4iBXqRTPFR5Dykq8Vl