БОЖИНОВ:Ја поддржувам секоја идеа, која го вклучува развојот на спортот во Општина Ново Село


⚽️Спортот е особено важен за правилен развој на децата во здрави генерации, а исто така особено ефективен за учење на правилни животни навики и избегнување на сите пороци на денешното време
✅️Како млад градоначалник, уште од самиот почеток сум посветен на подобрување на условите за спорт и рекрација во општината, кое го потврдуваат новите 7 спортски терени, како и уште неколку кои допрва ќе се градат
➡️Ја поддржувам секоја идеа, која го вклучува развојот на спортот во Општина Ново Село
✅️Младите наставници Миле и Александар, вложуваат многу енергија во развојот на спортот во Општина Ново Село, за што добиваат и поддршка од општината – напиша Градоначалникот на Општина Ново Село,Ѓорге Божинов.