Брзите кредити ги пљачкосуваат и така осиромашените граѓани, крајот им се ближи!

20230511084444

Во последно време финансиските друштва од типот на брзи кредити прават невидени притисоци врз населението поради наводно каснење на дел од рата или соберени 1.5 рата – 2 месечни рати и им се закануваат на клиентите дека имаат уствари две преостанати опции и тоа:

  • Да ги исплати побараните средства (кредитот) во целост
  • Или да плати 50 000 ден. и плус нотарски трошоци за да им ги достават на 24 рати заедно со кредитот (смсилено кога човек нема средства дополнително да прифати и овие средства да ги плати.

Но поради кој причини се повикуваат дека еднострано го раскинале договорот е интересна тема,поради една глупава теза на која се повикуваат им кажуваат на клиентите,дека поради тоа што не можеле да стапат во контакт со них повеке од 30 дена донесле таква одлука ,и наш совет до сите вас кој имате ваков проблем е при самата апликација на брз кредит или во иднина на веке постоечки кредит кој го плаќате да ги известите дека од сега панатаму со сите финансиски друштва кој се занимават со кредитирање (посебно со брзи кредити) е да им пуштите емаил дека во иднина се што треба да ви кажат или напомнат тоа да го направат исклучиво по пишан пат по емаил или смс или писмо до домашна адреса.

Политичката партија Левица имаше предлог закон или претставка до Уставен суд , со кој и Собранието направи некој измени во делот на каматите да не смеат да бидат поголеми од основицата на самата рата или кредит во целост и што после 8 август е на сила како нов закон ,затоа добро се информирајте кога станува збор за ваши права и обврски и барајте правно мислење и помош.

Се друго е злоупотреба на мерките со кој им се ставени на располагање , а башка на тоа дека по телефонски се однесуваат небаре разговараат со некој да ми простите на изразот шушумига кој не знае како се вика и можат да се дрзнат да му пискаат и викаат по телефон.

За да избегнете вакви стресни ситуации по телефон , и да бидете заштитени правно гледано најдобар начин е комуникацијата да ја обавувате на писмен пат или по смс пат каде има пишан траг ,се друго е  во нивни прилог.

Со ваквите друштва кој работат со брзи кредити како прво ,никаде во светот поголема изложеност од 60 -65% не е можно да земате позајмица од никаде ,овде ви одобруваат кредит со месечна изложеност над 120% или во прост пример земате месечно 30000 ден плата ,редовни примања а тие ви одобруваат кредит до 35000 ден ,знаејки дека едно што нема да ви остават средства за живот друго дека на ваква месечна изложеност спротивно од секој можен закон ви одобруваат дополнителни средства со кој свесно и намерно ве ставаат во ситуација на финансиско ропство.

При секој ваков или сличен проблем потребно е да ви се достави текстуален дел,емаил,писмо или СМС со причини ,поради кој тоа ви се прави и по кој членови се повикуваат поради еднострано раскинување на договор и побарајте си правна помош која ке ве чини многу помалку одколку сите овие закани нивни кој на крајот се сведуваат платете ја основицата барем за да не одиме на суд . НЕ ке одиме на суд и ке бараме обештетување драги наши дерачи на фамилјарниот буџет, На суд по закон следува дека ете немате во моментот средства за да им го исплатите долгот и дека веќе имате и друг/и кредити кој надминуваат 60% од вашата плата и не постои НОТАР кој ке стави рака на вашата сметка да зима месечно сума која верувајте или не не може да биде поголема по таков пример не повече од 1000 ден. а ваквиот пристап не им одговара на финансиските друштва и затоа сакат преку посредник да ги решават ваквите комплексни ситуации но ваше е да барате судски пат на решавање ,само така ке бидете заштитени.

Бидете сложни и доколку мислите дека сте безправно исплашени, под стрес ,имате право за сите нелагодни ситуации да се повикате поради правење стресни ситуации , константен немир и се што значи депресивно расположение да се повикате на обештетување поради истите тие работи и каде можете на цела збрка и да бидете во ќар од ваквото нивно однесување.

Никој да не ве плаши дека вие сте мал а они се врзани со власта и со луге моќници ,и да е така правото е право и на крај краева ви дава право и да пролонгирате месечно и да се повикувате на жалбени постапки како и да прекратат со тоа да го ништат народот оти така им се можело, е така не ви се можи и во тек е интересна битка со поголем број на клиенти поради исти или слични однесувања се изживуват врз клиентите нивни.

ПРАВДА, ПРАВЕДНОСТ и ОБЕШТЕТУВАЊЕ ќе биде новиот модел за справување со модерните лихвари кој и покрај се што им е наплатено со затезни камати, со енормни камати ако задоцните 2-3 дена да платите по 1500 ден од сум а на рата која изнесува 8000 ден , и покрај сите тие наплати се закануваат со еднострано раскинување на договори ,наше е да ве советуваме дека судските постапки се единствени кој одат во ваш прилог и постои големи шанси да добиете и обештетување поради некој несоодветни работи со кој ви се закануваат.

Не им  се плашите напротив терајте ги на суд и нека докажуваат по кој начин ве направиле во финансиско ропство ,свесно надминувајки го лимитот од 60% до 120% а потоа ќе разговараме дали и на кој начин ке им се изврши наплата.  Каматни стапки од СВТ 60% не постојат никаде во светот , и плус скриени камати на сето тоа. Законот тоа не го дозволува и го изигруваат и законот ,но ова е со договор  со елитатата на власт бидејки и парите идат од елитата на власт,затоа за се си има време и трпение , овде ќе биде интересно многу со ова тема.

Секое дело до 3000 евра се води за прекршочно дело , над таа сума се води за кривично и може да се компензира со затворска казнаи компензација, доколку имате повеке нека ви ги соберат и за 1 месец ке си ги одлежите -(тоа е шала мала) .

Поентата на текстот е дека за се има решение и не бидете слаби организирајте се повеќе луге и со добар тим адвокат можете вашиот долг да го претворите во ваша добивка повекекратно поголема ,и кога еднаш тоа ке се случи ке застанат сите вакви безобразлуци кој ги прават на овој исплашен и неедоциран народ.