Вадим Зеланд: Откако човештвото се префрли на маргарин и квасец, здравиот разум повеќе не функционира

abstract motion design backpain kidneys

На човештвото повеќе не може да му се верува во прашањата за исхраната (како и во многу други работи). Ако човечкото стадо произведува и консумира во големи количини нешто што ги убива, тогаш очигледно не може да им се верува. Па, како да му верувате на наркоман, на пример?

За да добиете вистински придобивки од избраниот начин на исхрана, треба да имате основна култура на исхрана. Мора да разберете дека телото не е печка на локомотива и да туркате се во неа без размислување и анализирање, со надеж дека „се ќе изгори“, едноставно е глупост. Телото има одредена маргина на безбедност, но не и неограничена, па сепак треба малку да размислите. Ако културата се сведе на концептот да се џвака нешто и некако, тогаш неминовно ќе има проблеми.

Ако не сакате да знаете што и како можете да јадете, а што и како не, одете во болница или директно на гробишта. Навистина, токму тоа. Стана невозможно да се потпреме на искуството и здравиот разум на човештвото. Се чини дека точката од која нема враќање е помината.

Откако човештвото се префрли на бело брашно, маргарин и вештачки квасец, здравиот разум повеќе не важи. Маргаринот како чисто синтетички производ го заматува умот. И квасецот , како вонземска форма на живот (во суштина чудовиште), се интегрира во телото и ја контролира свеста, така што човек сака да јаде токму она што му треба на чудовиштето.

За повикување, со бело брашно, готвењето е доведено до крајност. Највредното нешто во житарките е во микробот и лушпата. Супериорното бело брашно се добива со чистење на зрната пченица од лушпата и никулците. На овој начин се отстранува се што е вредно, а останува само мртвиот дел кој главно се состои од скроб. Црниот дроб се затнува со маса слична на маслото за греење, скробот се депонира во телото во форма на слуз, а ѕидовите на цревата се затнат со наслаги.

Маргаринот (транс масти) се произведува од рафинирано растително масло од второто пресување, кое се произведува со употреба на хемиски растворувачи. Рафинираното масло потоа се загрева и се хидрогенизира со поминување на водород низ него. Резултатот е мешавина од транс изомери непознати за природата, која има конзистентност на мека

пластелин и одвратен мирис и боја.

За да му се дадат комерцијални квалитети на овој „производ“, таму се додаваат еден куп други хемикалии. Транс мастите се исклучително токсични и имаат тенденција да се акумулираат во телото, предизвикувајќи низа опасни болести: стрес, атеросклероза, срцеви заболувања, рак, дебелина, болни деца, ослабен имунитет, слаба потенција итн.

dzovi kompani baner horizontalen

Кои се штетите на вештачкиот квасец:

– Тоа се тела на туѓи суштества – печурки. (Замислете габа да живее во вашето тело!)

– Самиот квасец умира при печењето, но неговите спори не.

– Во состојба е да навлезе во крвотокот, а со тоа и во сите органи.

– Во текот на нивните животни процеси ослободуваат микотоксини.

– По влегувањето во телото почнуваат да ја преуредуваат целата околина по своја мерка.

– Симбиотската (здрава) микрофлора е потисната, а патогената микрофлора напредува.

– Телото станува лесно достапно за странски бактерии и вируси.

– Создадени се идеални услови за развој на канцерогените клетки.

baner portland horizontalen

Зошто го велам ова е дека на човештвото веќе не може да му се верува во прашањата на исхраната (како и во многу други работи). Ако човечкото стадо произведува и консумира во големи количини нешто што ги убива, тогаш очигледно не може да им се верува. Па, како да му верувате на наркоман, на пример?

Човек кој е во неволја не го гледа проблемот или не сака да го види. А проблематичното општество не сака уште повеќе да ги гледа своите проблеми, па дури и не може да ги види, бидејќи е во илузијата на безбедноста на стадото. Така, конечно сфатиле дека „пушењето убива“ откако почнале да додаваат хемикалии во тутунот и како резултат на тоа, тој почнал да убива уште повеќе. Но, истата ознака – „убива“ – може самоуверено да се примени за сите синтетики на супермаркети. Илузијата е смирувачка само затоа што убива бавно и незабележливо.

Луѓето не забележуваат дека се разболуваат и умираат на најглупав начин – поради основната некултурна исхрана. Од моментот кога тие три главни компоненти се појавија во исхраната – бело брашно, маргарин, квасец – културата заврши и почна матрицата.

Овие компоненти се вклучени во сите најчести и секојдневни производи – печива. Ова е како основа на матрична шема (не култура) на исхрана. Главната работа е да се постават темелите за луѓето да го изгубат умот, како во бајката за Морнарот Синбад. Тогаш нема да им биде јасно зошто се разболуваат и умираат и која е целта на сето тоа. На фармата стоката не разбира со што и зошто се хранат.

Па, и овде е исто, единствената разлика е што не е матрицата, туку луѓето кои градат сопствена фарма, и стануваат се пософистицирани во прехранбените технологии за да ги исполнат целите на матрицата со своето тело и ум.

banerПРИМА ДЕНТi horizontalen

Основни принципи на културата на храна

1. Главниот принцип е дека производите мора да бидат природни

Ова значи дека нема ГМО, квасец, хемикалии, синтетика. Во супермаркет тешко можете да најдете 1-5% од она што може да се класифицира како природни производи. Производот што е „заробен и закопан“ подолг временски период не може да се смета за природен. Адитивите кои се преправаат дека се „идентични со природните“ се исто така синтетички, без разлика како се облечени.

Јадењето „долговечни“ зеленчук и овошје од супермаркет е чиста лудост. Нема ништо полошо за телото од синтетички (вештачки синтетизирани) токсини. Во текот на милијарди години еволуција, природата обезбедила сè освен ова.

Кога телото би можело да зборува, би рекол: можеш да ме изгладнеш, да ме измачуваш со прекумерен физички напор, да ме фрлиш на топлина или студ, можеш да ме тепаш, да ме измачуваш, па дури и да ме исечеш, се ќе издржам… .. но ако ме отруеш, будала, ќе биде лошо, многу лошо – само сè ќе заврши многу лошо.

2. Исхраната мора да биде постојана и непроменета

Кујната (збир на производи и методи на нивна подготовка) треба да биде еден вид воспоставена константа. Во принцип, исхраната не треба наеднаш да се менува, како, на пример, скокање од една национална кујна во друга без посебна потреба.

Ова главно се должи на цревната микрофлора, која е прилагодена на варењето на оваа или онаа храна. Полека се опоравува и може да бидат потребни месеци за да се прилагоди.

Затоа, секоја транзиција треба да биде мазна и постепена. Ако зборуваме за префрлување на диета во живо, тогаш нема брзање, бидејќи се додава уште еден фактор – зголемено чистење на телото. Значи, во современи услови, а особено за младите, подобро е да се подготвуваат не со месеци, туку со години.

3. Исхраната треба да биде што е можно поразновидна

Јадењата треба да бидат што е можно поедноставни и едносложни, доколку се состојат од слични состојки. Подобро е да јадете повеќе, но само една работа во исто време.

Ако сакате да јадете разновидна храна, тоа значи дека на вашето тело нешто му недостасува. На пример, мозокот троши повеќе од една четвртина од вкупната енергија на телото и му треба лецитин за да функционира. Чоколадото содржи лецитин, но зеленчукот и овошјето не – тоа е она што го сакам. Но, зошто да се прејадуваме со чоколадо ако мешунките се полни со истиот лецитин?

4. Храната треба да биде забавна

Човечкиот мозок е дизајниран на овој начин – треба да има задоволство. Ако нема задоволство, не се произведува серотонин и тогаш се е лошо. Ако нема задоволство, мозокот ќе го бара, дури и меѓу вештачки стимуланси. Храната е едно од главните задоволства, треба вкусно да се приготвува.

Ако она што го јадете е здраво, но не и вкусно, постојано ќе сакате нешто друго што можеби е нездраво, но вкусно, а ова мачење ќе продолжи додека мозокот не го добие својот дел од задоволството.

Значи, не треба да се занимавате со мазохизам, не треба да џвакате само зелена салата како крава, треба да барате едноставни, но вкусни рецепти и да добивате не само придобивки, туку и задоволство – ова е културата на жива храна. Живата храна може и треба да биде вкусна.

Железара Џајми Комерц

5. Избегнувајте вештачки стимуланси и релаксанти

Ако консумирате многу од овие работи, ќе мора да платите со камата. Со други зборови, секогаш има помала корист отколку штета од нешто вештачко. Отпрвин ќе биде подобро, а потоа ќе биде полошо. Депресијата и нападите на паника се болести на новата генерација. Тие се предизвикани од ништо повеќе од хемиските компоненти во производите.

Хемијата предизвикува изменета состојба на свеста, до еден или друг степен, но секогаш. Предизвикува и труење и покрај тоа што отровите се „спакувани во буриња“.

Можете да го поставите прашањето: што е вештачко во кафето и чоколадото. Ако се еколошки, природни, тогаш веројатно ништо, ако е умерено.

Но, природното кафе и чоколадото сега е тешко да се најдат. Ова е голем бизнис, сите насади се многу наводнети со хемикалии, а да не зборуваме што се додава на финалниот производ.

Штетата не е ни во самиот кофеин, туку во придружната хемија. Најдобар и најбезбеден стимуланс е сировото зрна какао. Можете едноставно да ги џвакате, да направите какао или чоколадо, слатки. Ефектот се чувствува веднаш, без последици.

Вадим Зеланд

ATMA/econet.ru/Подготви: Сузана Дулчиќ