ВАКА развивате здрава енергија и го подобрувате животот и здравјето!

2150771603

Зошто внатрешната енергија буквално обзема некои луѓе, додека кај други речиси целосно отсуствува? Слободната енергија на Земјата и Универзумот буквално се пробива во просторот околу нас. Но, како да го прифатите и да го наполните вашето тело со неговата животворна моќ? Зошто внатрешната енергија буквално обзема некои луѓе, додека кај други речиси целосно отсуствува?

Едно лице прима и асимилира бесплатна енергија од надворешната средина преку неговите централни енергетски канали. Времето придонесува за постепено затнување на каналите, додека тие целосно не се истрошат, а недостатокот на снабдување со енергија влијае на општото слабеење на организмот, што резултира со развој на депресија, болест и пропратно незадоволство од животот и од себе.

baner portland horizontalen

Енергијата на Земјата и енергијата на Космосот циркулираат во универзумот во форма на два централни текови – растечки и опаѓачки. Нагорниот проток на енергија (од Земјата) го проникнува лицето од дното нагоре по вертикалниот канал лоциран по должината на ‘рбетот на растојание од 0,5 см од него.

Опаѓачкиот (од вселената) проток се наоѓа на растојание од 3 см од предниот дел на ‘рбетот – од круната до кокцигеумот. Енергетската гимнастика ќе помогне да се исчистат нашите енергетски канали и да се обезбеди нивно ефикасно функционирање.

Постапката за изведување енергична гимнастика

1. Вежбите можете да ги изведувате стоејќи или легнати. Додека дишете длабоко, обидете се да замислите што е можно поживо како од дното нагоре, почнувајќи од перинеумот до круната на главата, ве обзема проток на енергија што произлегува од Земјата. Силен и моќен, буквално ве исполнува со слободна енергија, движејќи се по ‘рбетот.

2. На ист начин, по издишувањето, замислете минување на силен проток на космичка енергија низ канал кој се протега по должината на ‘рбетот, почнувајќи од врвот, од круната, понатаму, заобиколувајќи го перинеумот, а потоа оди во земјата. . Обидете се да ја искористите моќта на имагинацијата за да влијаете на минливите енергетски текови, истовремено зајакнувајќи ги и задржувајќи ги во себе.

3. Понатаму замислете дека дојдовните потоци, минувајќи низ вас, се претвораат во моќни фонтани, постепено поврзувајќи се едни со други, кои потоа добиваат форма на енергетската сфера во која сте ментално сместени. Замислете дека сте балон чија површина, растејќи, постепено се спојува со границите на сферата, апсорбирајќи ја максималната количина на енергија.

banerПРИМА ДЕНТi horizontalen

4. Со постојано повторување на вежбите, ќе научите да замислувате и навистина да ги чувствувате енергетските текови кои минуваат низ вас. Формирајќи енергетска сфера, тековите создаваат заштитна енергетска обвивка, која, поврзувајќи се со етеричното тело, создава стабилна енергетска структура.

5. Енергетската гимнастика ви овозможува да ги исчистите централните и суптилните канали за слободната циркулација на енергијата, држејќи ја во енергетската сфера формирана околу вас, повторно создавајќи ја претходно оштетената обвивка низ која енергијата го напуштила вашето тело. Рекреираната енергетска школка ќе ве заштити од болести и проблеми, ќе почувствувате враќање на силата и хармонијата околу вас.

6. Сигурно повторување на изјавите „Чувствувам дека мојата енергија станува посилна!“, „Полн сум со сила и енергија!“ итн., може да помогне значително да се зголеми нивото на влијание на енергетската гимнастика.

Вадим Зеланд

ATMA/econet.ru/Подготви: Сузана Дулчиќ