НОВО

ВАКА се обидуваат да контролираат милијарди луѓе

matrix g73816973a 1920

Ве држат во страв, каде што секогаш го мислите најлошото и на овој начин им помагате да ја создадат реалноста што сакаат да ја создадете. Енергијата оди таму каде што оди вниманието. Анализата е парализа! Премногу од нас се во друштво на луѓе кои се полни со страв и песимизам, наместо да преземаат акција, да бидат воини. Не опкружете се со исплашени луѓе кои се толку програмирани во матрицата, опкружете се со слободни мислители, слободни луѓе кои дозволуваат љубовта да ги води, а не стравот. Потребна е само една свеќа за да запали илјада. Можеби лично нема да преместите голема маса луѓе, но може да започнете искра кај НЕКОЈ кој ќе го направи тоа.

Светот е во големи проблеми и иднината не изгледа добро, но пред да почнете да размислувате премногу за тоа, сакам да ви кажам дека не случајно ја читате оваа статија. Ова е ваша потврда дека сите заедно ќе го поминеме ова и ќе станеме посилни.

Знам дека е тешко за многу луѓе во моментов. Зошто? Бидејќи иднината на човештвото е неизвесна…

Како да престанеме да размислуваме премногу, да престанеме да мислиме на најлошото, да престанеме да мислиме каде оди сето ова и каква катастрофа не чека?

Реалноста е она за што најмногу мислите! Тука сум да ве потсетам на тоа. Запомнете дека секој ден – реалноста е она за што најмногу размислувате! Реалноста е она за што најмногу мислите!

Вака „неоргански“ се обидуваат да контролираат милијарди луѓе. Ве држат во страв, каде што секогаш го мислите најлошото и на овој начин им помагате да ја создадат реалноста што сакаат да ја создадете. Ако се задржите на мисли кои не ви служат, само си правите лоша услуга.

Јас сум оптимист. Некои луѓе се прашуваат зошто сум толку среќен, ме прашуваат: „Знаеш ли што се случува низ светот? Апсолутно, но токму сега избрав да бидам алхемичар – и тоа се случува кога ќе научите никогаш да не дозволите она што се случува надвор да владее со она што се случува внатре. Ја преземам одговорноста за мојата внатрешна состојба.

media 24 uslugi

Иднината не изгледа добро, но пред да почнам да размислувам премногу за тоа, си велам дека сега ќе направам промена. Нема да дозволам да ме обземат размислувања за тоа колку се влошува и полошо ова. Затоа што кои се придобивките од тоа? Тоа само ја влошува ситуацијата. Секој ден можам да бирам – дали ќе потонам или ќе пливам. Пливам во овие бескрајни води потсетувајќи се дека приказната сè уште не е завршена.

Да, да бидеме реални, во светот се случуваат многу луди работи. Не изгледа добро, но пред да почнете да размислувате премногу за тоа, сакам да ве потсетам дека реалноста е она за што мислите најчесто.

Она на што се фокусираме расте. Ако се фокусирате на пропаст, мислејќи дека светот само ќе се влоши, токму тоа ќе се случи. Во мислите си велам дека влегуваме во петтата димензија. Се раѓа целата прекрасна Нова Земја! Тоа е местото каде што го ставам мојот фокус бидејќи енергијата оди таму каде што оди вниманието. Стануваме она на што се прилагодуваме. Она што го консумираме ќе не потроши нас.

Не се будам секој ден гледајќи лоши вести и не си дозволувам премногу да размислувам за сè што се случува на светот, бидејќи си велам дека можам да направам нешто во врска со тоа. Не размислувам за тоа колку е лошо затоа што сум премногу зафатен да го поправам, во моментов.

Имате избор – можете да си кажете дека животот ви е уништен, немате работа, станавте отпадник и мислите дека целиот свет е осуден на пропаст. Но, од друга страна, можеби ќе сфатите дека сте ко-креатор на сопствената реалност.

Секој ден се будам и го замислувам светот во кој сакам да живеам. Тоа го покажав со моќта на мојот ум. Реков – „Ова е светот во кој ќе живеам“. Живееме во свет за кој најмногу размислуваме секој ден. Направете „пролетно чистење“ – чистете ги мислите, чистете ги од мислите што не ви служат, работите што ве задржуваат.

379636246 2483344625173152 7145445020029331891 n

Иднината не изгледа добро, но пред да почнете да размислувате премногу за тоа, сакам да ве потсетам дека анализата е парализа. Кога се обидувате да анализирате сè што се случува, секој детал, имаш ќе се парализираш затоа што – анализата е парализа. Така што не набљудувам и анализирам се што се случува. Префрлете го вашето внимание на сегашниот момент.

Кога размислувате за најлошите сценарија, запрашајте се, дали ова веќе се случило? Ако се случило, можете да преземете акција, но ако не е така, можете да останете парализирани од сценаријата што ги замислувате во вашата глава.

Минатото веќе се случило, но иднината сè уште не. Ако размислувате за тоа што ќе се случи, тоа е само груба претпоставка, груба проценка. Тоа сè уште не се случило и честопати тежнееме да се приклонуваме кон најлошите предвидувања.

Како можете да си помогнете да го прекинете циклусот на негативно размислување? Потсетете се дека вие не сте ваши мисли, туку набљудувач зад вашите мисли. Тоа се ВАШИ мисли. Луѓето стануваат депресивни или анксиозни затоа што размислуваат премногу и се врзуваат за нивните мисли. Вие не сте ваши мисли.

Твоите мисли минуваат облаци, не те дефинираат. Никогаш не дозволувајте вашата привремена конфузија да биде ваш траен заклучок. На овој начин можете да престанете да размислувате и да го прекинете циклусот на негативно размислување.

Премногу сме во друштво на луѓе кои се полни со страв, полни со песимизам, полни со сомнеж и грижа, наместо да прават нешто, за да бидат воини. Бидете вистински воин и потсетете се дека енергијата е заразна. Се опкружувам само со луѓе кои можат да дадат добра енергија.

Ако сакате да испуштате добра енергија, не опкружете се со исплашени луѓе кои се толку програмирани во матрицата, кои велат „Прави што ти е кажано и ќути“. Не, јас се опкружувам со слободни мислители, со луѓе со слободен дух кои дозволуваат да бидат водени од љубов, а не од страв. Имам поддршка од луѓето околу мене кои се како мене. Опкружете се со луѓе кои ве потсетуваат на тоа кои сте навистина, кои ве потсетуваат на вашата вредност.

Иднината не изгледа добро, но пред да почнете да размислувате премногу за тоа, дозволете ми да ви кажам дека она што го правите е една од најхрабрите работи што можете да ги направите, бидејќи сте реални. Многу луѓе живеат во илузии, залажувајќи се да мислат колку е убав овој свет. Но, всушност, кога велите дека светот е во голема неволја, сте направиле нешто за пофалба – вие сте реални и автентични.

Да, светот е во хаос. Не е секогаш важно да се биде позитивен, туку да се биде реален.

А сега што треба да се прави кога знаеш дека ситуацијата е таква? Не останувате таму каде што сте, туку се движите за да најдете решение, зборувате за тоа со вашиот глас, ја користите вашата платформа и станувате дел од решението, а не од проблемот.

dzovi kompani baner horizontalen 1

Наместо да се зафаќате со негативни мисли дека целиот свет е осуден на пропаст, секогаш потсетувајте се дека вие сте тие кои би можеле да ги промените работите. И самиот премногу размислував за тоа колку е ужасен целиот свет, но сфатив дека можам да направам нешто околу тоа. Потребна е само една свеќа за да запали илјада.

Можеби нема да го променам светот сам, но ви гарантирам дека ќе започнам искра кај некој што ќе го промени тоа. Сите можеме да влијаеме на сè околу нас и тоа е начинот на кој да создаде промени и да го прекине овој циклус на негативни мисли.

Ако сте фатени во замката на претерано размислување, сакам да се потсетите на ова – наместо да барате изговори зошто нема да успее, наведете само една причина зошто може. Една од причините зошто сè може да се сврти во наша корист е тоа што Никогаш не ја губам вербата во човечкиот дух.

Ако луѓето се во вистинско опкружување, во нивната вистинска моќ, сите заедно можеме да го поминеме ова. Нема ништо помоќно од човечкиот дух, па затоа не го правам тоа. се откажувам од себе, не се откажувам од другите луѓе, не се потопувам во негативни мисли, бидејќи знам дека можеме да ја свртиме целата работа.

Можете да го свртите целиот свој живот. Успеав. Мислев дека е готово за мене кога работев 12 часа на ден. Си помислив, дали ова е сè што можам да постигнам во мојот живот? Си реков „Чекај малку! Јас го избирам мојот позитивен или негативен поглед, сето тоа се избори што ги правам во моментов и можам да изберам што ќе станам. Не морам да живеам според сценариото што ми го дадоа“.

Знам дека општеството не заеба. Ним не им е грижа и затоа мора да преземете одговорност. Топката е во вашиот терен. Тие навистина не се грижат за нас, па што ќе правиш со тоа сега. Може да имате забава на жалење и негативно размислување, или можете да кажете дека ќе бидете суперхерој!

banerПРИМА ДЕНТi horizontalen

Инспирирајте ги сите околу вас да станат најдобри верзии на себе. Инспирирајте ги другите околу вас да бидат слободни и потсетете ги дека слободата е нивно право од раѓање. Кога сте во моментот, немате време за претерано размислување.

Ако мислите дека светот е во неволја и не изгледа премногу добро, сакам да ве потсетам дека можете да бидете дел од бранот на промени. Никогаш не прифаќај пораз без да се обидуваш да се вратиш. Ништо не е поставено во камен. Имаш креда во рака, избриши што треба и напиши нешто друго. Ништо не е поставено во камен.

Погрижете се секој ден да го внесувате вистинското гориво во вашето тело, како овошје и зеленчук или вкусни зелени смути, за да имате ментална јасност да знаете дека не сте готови и вашата приказна допрва започнува. Никогаш не дозволувајте неколку моменти на неизвесност да бидат целиот ваш заклучок.

Прегрнете ја неизвесноста, бидејќи никогаш не знаеме што ќе се случи следно, но повторно, знаеме дека иднината не е ништо друго освен продолжение на сегашните моменти. Можеме да ја поправиме нашата иднина кога ќе научиме да ја поправиме сегашноста. Вашето его ќе ви каже – кога се ќе биде совршено, кога целиот свет е во право – ќе бидам мирен. Кога ќе ја добиете работата што ја сакате, мажот или жената што ја сакате, куќата што ја сакате, автомобилот што го сакате – мислите дека тогаш ќе бидете мирни. 

Нема да најдете мир кога сè ќе дојде на своето место – кога ќе најдете мир, сè ќе дојде на своето место. И тогаш ќе се чувствувате толку добро што сте живи. Иако животот ви изгледа неподнослив, пронајдете го вашиот мир сега – медитирајте, дишете длабоко, вдишете прана и сè околу вас ќе си дојде на своето место.

Во ред е да претерано размислувате, во ред е да имате негативни мисли, но вие не сте ваши мисли. Прекумерното размислување е губење време и одложување на акцијаа вистинската акција што може да ги промени работите во вашиот живот е да престанете да размислувате за најлошите можни сценарија. Што добивате од тоа?

baner portland horizontalen

Затоа, станете сега и престанете да го замислувате најлошото што може да се случи. Почнете да се будите секој ден со визија дека целиот универзум работи во ваша корист и дека се ќе биде во ред. Универзумот им ги открива своите тајни на оние кои се осмелуваат да ги следат нивните срца. Осмели се да го следиш своето срце, чекори смело и се ќе биде во ред. Дојдовте овде да ја живеете вашата автентична вистина.

Секој ден треба да научиме како да живееме во сегашниот момент. ОВДЕ и СЕГА е се што имаме. 

Ви посакувам убав ден, мир и да се нурнете во водите на бесконечноста.

Ралф Смарт, „Иднината не изгледа добро“ Подгответе се да престанете со негативното претерано размислување!

Преведе и подготви: Дарио Дуишин Џуниќ