Вежби за третман на проблеми со ‘рбетот: Само 5 минути дневно и збогум на болките!

oai2y70

Овој систем на вежби се препорачува за превенција и третман на проблеми со ‘рбетот, со цел враќање и зачувување на подвижноста на’ рбетот, како и за фиксирање и зајакнување на интервертебралните дискови.

 

Можете да го правите секојдневно како утринска вежба, не одзема многу време, само 5 минути.

Правејќи ги овие вежби до длабока старост ќе го одржувате рбетот флексибилен и еластичен, пренесува  uspesnazena.com .

Вежбите може да се прават дури и во лумбаго период.

 

media 24 uslugi

Овој систем на вежби го препорачува и успешно го применува во неговата пракса повеќе од 15 години АН Литвиненко, невролог во Киевскиот регионален центар за спортска медицина.

Постојаните вежби за ‘рбетот ќе го стимулираат обновувањето и зајакнувањето на пршлените, ќе го направат вашиот ‘рбет еластичен, флексибилен и здрав.

Во случај да сте имале сериозна повреда или операција на ‘рбетот, пред да извршите комплекс од овие вежби, задолжително консултирајте се со вашиот лекар.