Вибрационен потпис на една личност: како ја создавате вашата реалност

depositphotos 370961122 xl

Сигналите што ги емитираат вашите физички, енергетски, емоционални и ментални тела формираат еден сигнал – вибрационен потпис. Се емитува од внатре кон надворешниот свет и ги пресекува вибрациите на другите луѓе. Пронаоѓа луѓе со сличен вибрациски потпис и се враќа со вибрационен отпечаток на луѓето кои ја предизвикале резонанца. Ако се разбудите иритирани од која било причина, таа вибрација ја испраќате во околината. Таа таму наоѓа личност со слична вибрациона фреквенција и ја привлекува во вашиот живот. Се јавува верижна реакција. Понатаму го ширите вашето незадоволство, зголемувајќи ја количината на иритација и негативност во вашиот живот. Колку е поширок општествениот круг, толку е поголема размената на енергија меѓу луѓето, вклучително и блиски роднини, пријатели, колеги од работа, па дури и случајни минувачи. Во секоја од нив има енергетско-информативна размена на ниво на соодветните фреквенции и вибрации.

media 24 uslugi

Сите луѓе се разликуваат едни од други по изглед, карактер, навики. Секој човек има посебни таленти и дарби, без разлика дали е свесен за тоа или не. Секој од вас зрачи со своја вибрација која се состои од одредени компоненти. Со негова помош ја креирате реалноста.

Што го прави вашиот уникатен вибрационен потпис? А кои се начините на создавање реалност?

Што е вибрационен потпис на една личност

Во средината на 20 век, физичарите докажаа дека на квантно ниво, сите материјални објекти се состојат од енергија. Тоа е неутрално само по себе – ниту позитивно ниту негативно.

Според законот на универзумот, енергијата е постојано во движење. Ако протокот на енергија во човечкото тело е запрен или нарушен, тоа доведува до проблеми со здравјето, финансиите, врските.

Флуктуациите во енергетското поле создаваат вибрации. Вибрациите се сигнал што го испраќа човекот. Квалитетот и насоката на вибрациите зависи од нејзината фреквенција. Фреквенцијата ја одредува амплитудата на осцилациите и брановата должина.

Колку е повисоко нивото на развој на една личност, толку е повисоко неговото вибрационо ниво, толку е поголема фреквенциската осцилација на неговото енергетско поле. Човекот е радио станица која испраќа сигнал и го прима назад.

Овој сигнал е вибрационен потпис на личноста. Таа е уникатна за секого и не прави различни едни од други.

baner portland horizontalen

Од што се состои вибрациониот потпис?

Вибрациониот потпис на една личност се состои од многу вибрации кои лицето ги зрачи нанадвор, на различни нивоа.

Да ги погледнеме трите кои имаат најголемо влијание.

Ниво 1 – Физичко тело

Секој орган во физичкото тело емитува одредена вибрација и фреквенција. Најважни човечки органи се мозокот и срцето. Човечкиот мозок е електрохемиски орган и неговата електрична енергија се мери со мозочни бранови.

Постојат 4 типа на мозочни бранови кои се движат од најбавните до најбрзите.

1.) Бета брановите се најбрзи. Тие се јавуваат за време на будност, кога мозокот е зафатен со ментална активност. Колку е понапорна активноста што ја правите, толку повеќе сте возбудени, толку е поголема фреквенцијата.

2.) Алфа брановите се побавни мозочни бранови. Тие се појавуваат кога сте опуштени, сонувате, визуализирате, во процес на создавање.

3.) Тета брановите се многу побавни и се поврзани со првата фаза од спиењето. Вие сте во тета состојба на подлабоки нивоа на медитација инспирирани од креативноста и имагинацијата. Тек од идеи, креативни сознанија лебди на површината на вашата свест.

4.) Делта брановите се најбавни. Тие се наоѓаат за време на длабок сон, се поврзани со месечарење, зборување во сон.

Најбрзите мозочни бранови се поврзани со свеста со ниска фреквенција, а најбавните со висока фреквентна проширена свест.

Човечкиот мозок постојано ги менува овие 4 фреквенции. На секое ниво на вибрации, едно лице функционира различно.

Заклучок: ако сакате да го зголемите протокот на увид, креативни идеи, да чувствувате смиреност и хармонија, забавете, вежбајте медитација.

dzovi kompani baner horizontalen 1

Мозочните фреквенции се усогласени со нивоата на свест

Бета брановите се во корелација со површинската свест, секојдневната реалност и линеарното размислување. Колку е поконцентрирано вашето размислување, толку е поограничена вашата свест.

Кога мозочните бранови се забавуваат до алфа ниво, анксиозноста исчезнува. Станувате отворени, свесни и способни да согледате суптилни видови информации. Пристапувате до длабоки области на меморијата. Сè што претходно било складирано во потсвеста, исплива на површината.

Кога мозокот ќе се забави до нивото на тета, почнувате да ја разбирате суштината на вашето вистинско јас. Егото и отстапува место на вашата духовна суштина, која доаѓа до израз.

Луѓето кои практикуваат длабока медитација чувствуваат единство меѓу себе и другите суштества.

Влегувањето во состојба на делта носи искуство надвор од телото. Чувството за вистинско Јас се проширува, станува колективно и универзално, каде што не постои ниту време ниту простор. Можете лесно да се префрлите на други димензии на свеста.

Срцето е најважниот човечки витален орган. Создава силно електромагнетно поле. Срцето има свој мозок. Кога ќе го префрлите фокусот од умот на срцето, ќе почнете да ги разбирате вашите вистински желби и намери, ќе го спознаете своето вистинско јас.

Ниво 2 – Енергетско тело

Енергетското тело е нашиот енергетски систем кој се состои од 7 главни чакри. Секој од нив зрачи со своја вибрација. Во зависност од состојбата на чакрите , една или друга вибрациона порака се пренесува до надворешниот свет.

Малкумина можат да се пофалат со одлично физичко здравје, отсуство на проблеми со самодовербата, финансии и други животни тешкотии. И сето тоа затоа што не сите луѓе имаат систем на чакра кој е целосно здрав и без блокади.

За да дознаете на кои чакри да обрнете внимание, погледнете што емитира секоја чакра во здрава состојба и во состојба на нерамнотежа.

$ 440936872 XL копија

Прво – коренска чакра

Блокирана чакра:

 • Чувствувам страв за мојот опстанок.
 • Не ми се допаѓа моето тело.
 • Животот е тежок.
 • Светот е непријателски расположен.
 • Јас сум жртва на околности.
 • Не заслужувам изобилство и просперитет.

Здрава чакра:

 • Животот е лесен и полн со убавина.
 • Сигурен сум.
 • Јас сум одговорен за квалитетот на мојот живот.
 • Го сакам моето тело.

Второ – Сакрална чакра

Блокирана чакра :

 • Немам контрола над моите емоции.
 • Не се прифаќам себеси и не се ценам.
 • Не знам како да прифатам и да покажам љубов.
 • Ја блокирам мојата сексуалност.
 • Не им верувам на животот и луѓето.
 • Не уживам во животот.

Здрава чакра:

 • Се прифаќам и се сакам себеси.
 • Верувам во моето совршенство.
 • Уживам во мојата сексуалност.
 • Имам доверба во животот.
 • Во душата чувствувам радост и задоволство.

banerПРИМА ДЕНТi horizontalen

Трето – Сончевиот плексус чакра

Блокирана чакра:

 • Немам доволно самодоверба и постојано се сомневам во себе.
 • Разочаран сум од животот и луѓето.
 • Не можам да се откажам од контролата.
 • Јас сум жртва на околности.

Здрава чакра:

 • Имам контрола над мојот живот.
 • Имам внатрешна сила со која ги надминувам сите препреки.
 • Јас верувам во животот.
 • Имам упорност, самодоверба и смиреност да постигнам се што сакам.
 • Моите постапки кажуваат се за мене.

Четврто – Срцева чакра

Блокирана чакра:

 • Не ја чувствувам радоста на животот
 • Луѓето ми носат само разочарување и болка.
 • Не можам да простам.
 • Не можам да најдам љубов.

Здрава чакра:

 • Моето срце е отворено и полно со љубов.
 • Знам да дадам и да примам љубов.
 • Јас си простувам себеси и на другите.
 • Се сакам себеси, го сакам животот.

Петто – чакра на грлото

Блокирана чакра:

 • Не можам да ги изразам моите чувства.
 • Ми недостига самодоверба и креативност.
 • Чувствувам постојана вознемиреност и вознемиреност.

Здрава чакра:

 • Моите чувства, мисли и идеи ги изразувам јасно и гласно.
 • Се изразувам со леснотија.
 • Отворен сум за туѓи идеи.
 • Имам извор на креативност.

Шесто – фронтална чакра или трето око

Блокирана чакра:

 • Не знам која е мојата цел.
 • Имам проблем со донесување одлуки.
 • Не и верувам на мојата интуиција.
 • Се фокусирам на негативното.
 • Го ценам мислењето на другите повеќе отколку моето.
 • Имам ограничен поглед на светот.

Здрава чакра:

 • Имам мудрост што ме води.
 • Јас сум бестрашен и знам да го изберам вистинскиот пат.
 • Имам добра интуиција.
 • Не ги игнорирам моите инстинкти.

Седма – Круна чакра

Блокирана чакра:

 • Чувствувам постојана егзистенцијална и духовна криза.
 • Се чувствувам осамено, изолирано и фрустрирано.
 • Се плашам од животот.
 • Не заслужувам љубов и просперитет.
 • Јас живеам самоуништувачки.

Здрава чакра:

 • Во мене го чувствувам изворот на мудроста и знаењето.
 • Јас сум инспиративен лидер и хуманист.
 • Имам голема креативност и лична моќ.
 • Божествената љубов ме одржува.
 • Мислам надвор од кутијата.

Ниво 3 – Емоции и мисли

Нашите емоции се складирани во емотивното тело, а нашите мисли се складирани во менталното тело. Во зависност од тоа каква емоција или мисла ќе доживеете во текот на денот, тој сигнал го испраќате до надворешниот свет.

Вибрациите со ниска фреквенција ги вклучуваат следните емоции: сомнеж, ранливост, страв, омраза, вина, срам, лутина, разочарување, депресија.

На ментално ниво, ова се манифестира во форма на обвинувања, нетрпеливост, опсесија, невроза. Емоциите на љубов, благодарност, великодушност, радост, ентузијазам емитуваат вибрации со висока фреквенција. Кога ги доживувате, станувате приемчиви, отворени, креативни. Ве посетува инспирација, увид.

Следете кои емоции ги покажувате најчесто во животот. Го испраќате вистинскиот сигнал до надворешниот свет. Сигналите што ги емитираат вашите физички, енергетски, емоционални и ментални тела формираат еден сигнал – вибрационен потпис.

Се емитува од внатре кон надворешниот свет и ги пресекува вибрациите на другите луѓе. Пронаоѓа луѓе со сличен вибрациски потпис и се враќа веќе со вибрационен отпечаток на луѓето кои ја предизвикале резонанца.

Ако се разбудите иритирани од која било причина, таа вибрација ја испраќате во околината. Таа таму наоѓа личност со слична вибрациона фреквенција и ја привлекува во вашиот живот. Се јавува верижна реакција. Понатаму го ширите вашето незадоволство, зголемувајќи ја количината на иритација и негативност во вашиот живот.

Колку е поширок општествениот круг, толку е поголема размената на енергија меѓу луѓето, вклучително и блиски роднини, пријатели, колеги од работа, па дури и случајни минувачи. Во секоја од нив има енергетско-информативна размена на ниво на соодветните фреквенции и вибрации.

Начини на создавање реалност

Во зависност од тоа какви вибрации испраќате до надворешниот свет од ден на ден, од минута во минута, од секунда во секунда, вие ја создавате соодветната реалност.

Ајде да истакнеме 3 начини да се создаде реалност.

Човекот на реакторот

Едно лице игра бесконечно пинг-понг, несвесно реагирајќи на вибрациите што доаѓаат однадвор.

Тој одговара со лутина на гнев, иритација на иритација.

Сè што испраќа му се враќа во зголемена големина.

Не го контролира и не е свесен за процесот. Ако на таков човек му се испрати бран на негативност, веднаш се вклучува и реагира.

Овој тип на луѓе го вклучува мнозинството на планетата земја. Тие ја создаваат својата реалност несвесно.

Човек трансформатор

Таквиот човек е свесен за себе како директор на својот живот. Тој знае дека сегашноста се состои од дејствата што ги направил во минатото.

Тој разбира дека ако сака да постигне поинаков резултат во иднина, мора да ги промени своите постапки сега.

Размислете со срце, чувствувајте со глава.

Знае негативното да го претвори во позитивно. Минимална изложеност на надворешни влијанија.

Овој тип вклучува луѓе кои го следат патот на духовниот развој, ги лекуваат своите трауми и се ослободуваат од ограничувачките верувања.

Човекот генератор

Ова е човек кој научил сам да создава енергија. Не зависи од надворешни извори, растечкиот и опаѓачкиот тек на космичката енергија.

НЕ зависи од надворешното влијание на туѓите вибрации. Тоа значи дека никој освен него не учествува во неговото создавање на реалноста.

Ова е иднината на човештвото. Секој треба да оди по овој пат.

Вашиот вибрационен потпис може да се промени додека духовно се развивате.

Ако сакате да добивате подароци од универзумот во форма на радост, пари, енергија, нови знаења и можности, грижете се за она што го испраќате во надворешниот свет.

Надградете ги вашите вибрациони пораки за да го привлечете она што навистина го сакате во вашиот живот.

ATMA/econet.ru/Подготви: Сузана Дулчиќ