Вистината за МАТРИКСОТ – Темнина и светлина

red pill blue pill ronald bouman

Многумина со векови се прашуваат за матрицата или структурата на реалноста, а многумина имаат сознанија. Овие сознанија често зборуваат за реалноста зад нашата, која е невидлива и со која имаме постојана интеракција.

Во моментов, нашата планета е во процес на ослободување од еден вид холограмска реалност и реактивирање на нешто оригинално, органско. Многумина велат дека оваа холограмска реалност се заснова на двата поларитети на светлината и темнината, кои се синтетички, односно не потекнуваат од Изворот, Создателот, и дека сè во оваа лажна реалност е дупликат на првобитната реалност. Целта на таа синтетичка реалност беше да ни даде искуство на двојност, за да можеме да влеземе во заборав за нашиот вистински идентитет и поврзаност со Изворот; да не разделат и разделат за да можеме да поминеме низ разни улоги во нашите животи.

За светлината и темнината се напишани многу приказни и филозофски системи. Но, дури сега доаѓа знаењето за оригиналниот систем на органска Светлина и Темнина, што тие го поврзуваат со оригиналниот план на создавањето.

media 24 uslugi
media 24 uslugi

Светлина и темнина

Во органското создавање, улогата на органската темнина е енергетско полнење, заштита и чистење. Органската светлина создава и е активен принцип на манифестација.

Кога Човекот избра да доживее двојност, органската темнина се повлече бидејќи, како и сè органско, го почитува принципот на слободна волја. Органската светлина, без присуство на органска темнина, може, доколку сака, да прифати синтетички енергии. Така, органската светлина ја презеде улогата на заштита на луѓето од целосен заборав во човечките искуства на дуалност, заради вечното присуство во синтетиката.

Понекогаш среќаваме суштества од органска светлина во, надвор, синтетички форми, и тие најчесто се ослободуваат преку читање на душите или теренска работа и активирање на енергетски центри (како соларниот чувар на пирамидата на Сонцето во Босна). Органската светлина не може да се уништи, но може да ги менува формите однадвор, да заземе „покривка“ од синтетика, како Светлоносецот кој ја направи таа жртва за Човекот. Да не беше таа одлука на суштествата на органската Светлина да земат синтетички форми (и преку синтетичка светлина и преку синтетичка темнина), Човекот целосно ќе паднеше во заборав. Зошто?

Потрагата

Луѓето не ја бараат вистината преку религијата, магијата или окултното затоа што таму е вистината, туку затоа што таму чувствуваме индикација за нешто што го бараме, а тоа е органската светлина. Тоа е поради жртвата на суштествата на Светлината кои влегоа таму за да го спречат заборавот; дека Човекот не ги прифаќа целосно овие теории, туку се сомнева и во нив, чувствувајќи во исто време привлечност и некомплетност.

Дел од органското знаење е „украдено“ според планирањето. Другиот дел е скриен и се ослободува преку ослободување на душите и теренската работа. Синтетичките суштества постојат во верувањето дека го знаат целото создание и дека контролираат сè, но не можат да бидат свесни дека Изворот контролира сè од самиот почеток и дека тие не можат да ги достигнат Неговите планови. А особено не знаат за органската темнина. Тие го чувствуваат невидливото присуство на органска Темнина, како меч над нивните глави и инстинктивно знаат да не и се приближуваат.

dgtup jovi kompani

Органската темнина ја уништува синтетиката

Дури и луѓето не можат да пристапат кон органската темнина без да се поврзат со Светлината. Без светлина, темнината предизвикува верижна реакција на синтетичко уништување и ја предизвикува неможноста за спроведување на планот за двојност.

Приказната за Светлоносецот ни ја кажува таа поента; кога тој се ослободуваше од синтетиката (добивајќи ја нивната форма) не му беше дозволено да се доближи до органската темнина, ниту пак таа ѝ беше дозволено да работи на него бидејќи ќе дојде до уништување; неговото ослободување беше преку неговиот близнак и шифрите на Светлината за да се врати неговото сеќавање. Планот на архонтот за кражба на знаење беше да го врзе Човекот за тоа знаење и да го натера Човекот да се предаде. Од друга страна, причината зошто Изворот дозволил такво нешто е што во нас останува живо сеќавање на органското, исконско, бидејќи тие го чувствуваат присуството на органска Светлина во синтетичките системи.

„Ако се сеќавате само на нешто од она што е вашиот дом, со доволно силна желба секогаш ќе го најдете патот назад. Ако целосно заборавивте каков е вашиот дом, никогаш нема да можете да се вратите“. ~ Извор

baner portland horizontalen

Преку системи на лажна светлина (религија, духовност, свети списи, ново време) и системи на лажна темнина (магија, окултизам, мистицизам, спиритизам…) Човекот го добива потребното двојно искуство, каде што навидум се одвојува од Изворот. и ја презема целата тежина и контрола врз себе. , што е улогата на Изворот во органската реалност. Преку ова, Архоните ја добиваат потребната енергија за да преживеат и се надеваат дека целосно ќе го одвојат Човекот од Изворот и на тој начин ќе доминираат во создавањето.

Меморија

Токму овие делови од органска светлина во сето горенаведено му служат на човекот за да се зачува споменот на органското создание и домот на живите, и така што, кога ќе дојде моментот за будење на индивидуалната душа, овие спомените во вид на најдлабокиот повик на душата служат како камчиња кои некогаш сме ги оставиле за да си го најдат патот дома. Ова е заслуга на постоењето на органска светлина.

banerПРИМА ДЕНТi horizontalen

Саша Момиќ
https://www.facebook.com/eartharian/