Дали сте подготвени за Њу Ејџ?

planet 3151724 960 720 696x398

Империјата на стравот, која ја нарекуваме СИСТЕМ, полека пропаѓа. Ниту една империја изградена од човекот не траела вечно, па ниту оваа изградена на лаги и убаво спакувани уцени кои создаваат привидна слобода. Сепак, ранетиот ѕвер е најопасен, бидејќи пред самата смрт ќе се потруди да повлече што повеќе жртви во бездната.

А токму тоа се случува на глобално ниво, ѕверот е ранет, умира и се обидува да преживее голтајќи се околу себе. Но, нејзиното време незапирливо истекува, а нејзиниот крај е неизбежен.

Пред нас е не така пријатен период на рушење на се што знаеме. Многумина кои се длабоко заспани во својата вештачка личност нема да можат да ја прифатат новата реалност и ќе станат најголема закана за ЖИВИОТ ЧОВЕК. Како што рекол Христос, синот ќе оди кај таткото, а таткото кај синот…

Иако сум свесен дека евангелието е длабоко манипулирано за да може Христовото учење да се претвори во религија како оружје за воспоставување моќ над човекот, некои вистини сè уште останаа нескриени. Како овој опис кога Исус кажува што се случува кога вистината ќе дојде меѓу луѓето.

„Немојте да мислите дека дојдов да донесам мир на земјата. Не, не дојдов да донесам мир, туку меч. Дојдов да одвојам човек од татко му и ќерка од мајка и и снаа од свекрвата; и непријатели на човекот ќе му бидат домаќинството“

media 24 uslugi

Кој има уши треба да слуша, а кој има памет да разбере…

Во времето пред нас ќе ги имаме оние кои ќе веруваат во догмата, и оние кои јасно ќе ја видат вистината – тие две групи нема да можат да ја споделат истата реалност. Каков ќе биде исходот од оваа длабока поделба зависи исклучиво од нас.

Што да се прави, како да се подготви, како да се остане човек во време на дехуманизација? Ова се прашања со кои човештвото треба да се справи.

Како и секогаш, во сè што сметаме за лошо, секогаш постои спротивното што го нарекуваме добро, така што општествените и економските потреси што нè следат ќе разбудат многу заспани души. Кога тоа ќе се случи, човештвото ќе почне да се враќа на својата суштина. Така на крајот ќе имаме големо ресетирање во духовна смисла, а не во социјална смисла како што се надева и очекува ‘ѕверот’.

Лагата секогаш се јаде на крајот, но зад себе остава и многу жртви. Оние кои слепо веруваат во догми, нема да можат да влезат во новото време, кое по кој знае кој пат му носи на човекот нови можности. И пред конечно да созрее Њу Ејџ, каколот мора да се одвои од житото.

dzovi kompani baner horizontalen 1

Тоа ќе биде предизвик за сите нас.

Многумина ќе речат дека тоа се бајки, но всушност, ова му се случило на човекот многупати досега. Сè во универзумот има свои циклуси на чистење, па мајката Земја се чисти секогаш кога на неа ќе се акумулира премногу нечистотија…

Што сме ние – какол или пченица, наше е да избереме.

Анѓелко Катиниќ, https://akananda4.blogspot.com/