Дежа-ву – Моментот на вкрстување на паралелни реалности

time 2919087 1920

Понекогаш паралелните временски рамки се преклопуваат или се сечат. Кога тоа ќе се случи, може да се појави дежа-ву искуство.
Иако некои дежа ву визии се прекогнитивни соништа одиграни во будна состојба, во некои случаи алтернативната реалност се вкрстува со доминантната временска рамка. Во алтернативен временски слој (можен или веројатен времеплов) добивате на лотарија една недела и ги прославувате вашите добивки со поканување на луѓе кои долго време не сте ги виделе на забава. Во доминантната временска рамка, не сте добиле на лотарија за неделата, но се чувствувате како да сте на забава со луѓе што ги познавате. „Нели се сретнавме на забавата минатата недела? „Не“, вели твојот пријател. „Не бев на забавата минатата недела.

dzovi kompani baner horizontalen

Обично, искуството на дежа ву не е толку очигледно. За момент се чувствувате како да сте доживеале искуство, но потоа тоа чувство брзо исчезнува. Можете да скокнете во некоја алтернативна временска линија без воопшто да сфатите дека го правите тоа. Одеднаш, сè изгледа поинаку. Изгледа дека вашата околина е променета, но сепак сè ви е познато.

Можеби чувствувате дека имате алтернативно јас што ги доживува работите поинаку, иако повеќето „работи“ во вашиот живот се исти. На пример, едно од вашите јас може да биде весело и ентузијастичко, додека друго алтернативно јас е депресивно или вознемирено.

Разликата во чувствата не може да се објасни како „алтер-его“ или како потиснат дел од потсвеста што излегува на површина. Тоа е како да имате две јас со различни чувства и искуства.

baner portland horizontalen

Во реалноста, вие потенцијално поседувате неограничен број паралелни јас, едно за секоја варијација на слободна волја што може да се замисли. Во исто време, можно е да се постигне состојба на свест во која сите овие јас се спојуваат во едно. Со други зборови, можете да влезете во безвременска состојба надвор од сите можни и веројатни реалности. Целата таписерија на простор-времето е поставена под вас.

Сал Рејчел, од книгата Мистеријата на времето

КАТЕГОРИЈА:АСТРОЛОГИЈА;КАРМА,ДУХОВЕН СВЕТ,