ДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ:ПОЛИТИЧКА ОДГОВОРНОСТ ЗА КРИМИНАЛНИТЕ ГРУПИ ВО МАКЕДОНИЈА

pavlet
Демократскиот сојуз до семејството на Вања Ѓорчевска изразува длабоко сочувство и жалење за трагедијата што се случи.
ДС бара темелна истрага и расчистување на сите аспекти во врска со грозоморното убиство на Вања Ѓорчевска, како и ликвидацијата на Панче   Жежовски.
Преку темелна и сеопфатна истрага ќе се разјасни и дејствувањето на МВР .
Инаку, последните неколку години во Македонија делуваат класични мафијашки организации под заштита на партиите на власт поради што тие станаа недопирливи. Познати криминалци се фотографираат со функционери на СДСМ и ДУИ и се користат во изборни активнисти.
Поврзаниста на политиката и мафијата ги пасивизира клучните државни институции, затоа криминалците збеснаа и станаа недопирливи.

baner portland horizontalen

Последниот крвав настан се случи во време кога се одржуваше конференција на Советот на ОБСЕ, во Скопје и во услови на преземни највисоки мерки на безбедност. Но, овој криминален чин покажа дека мерките биле фрлање прашина во јавноста.
Очекуваме сите вклучени во овој криминален настан да понесат одговорност. МВР, ЈО И СУДОТ мора да работат ефикасно,одговорно и законито, без какви било пропусти и оправдувања.
Бараме Владата да прогласи Ден на жалоста, а лидерската средба да се одложи.