Денес во Општина Струмица, беше одбележана Детската недела, која секоја година, во првата седмица од месец октомври, се одбележува во сите земји-членки на Обединетите нации.

387107147 717265837091423 1855437904351935114 n
Денес во Дом на АРМ, со пригодна програма наменета за првоодделенците од општина Струмица, беше одбележана Детската недела, која секоја година, во првата седмица од месец октомври, се одбележува во сите земји-членки на Обединетите нации.
Во рамките на свеченоста струмичките првачиња беа примени во Детската организација, а приемот им го честитаа членките на Советот на општина Струмица Силвана Стојанова и Танкица Митрева.

banerПРИМА ДЕНТi horizontalen

Пренесувајќи им ги поздравите и честитките од градоначалникот Костадин Костадинов, струмичките советнички ги запознаа децата со нивните права, а во своето обраќање меѓу другото истакнаа: „Бидете среќни што сте деца. Бидете горди што сте дел од „Детската организација“, но бидете и свесни дека вие имате свои права кои мора да се почитуваат. Тие ваши права се пропишани со еден важен документ донесен во Обединетите нации кој се вика „Декларација за правата на детето“ .
386336458 717265670424773 3926367197346797725 n
386336458 717265670424773 3926367197346797725 n
386513282 717265773758096 2892515908892522354 n
386513282 717265773758096 2892515908892522354 n
386619899 717265747091432 5284427330880957043 n
386619899 717265747091432 5284427330880957043 n
386653271 717265943758079 5134221178181714218 n
386653271 717265943758079 5134221178181714218 n
386767203 717265710424769 8784147450406870978 n
386767203 717265710424769 8784147450406870978 n
387009874 717265797091427 1101304445758154139 n
387009874 717265797091427 1101304445758154139 n
387052635 717265873758086 988813711517427540 n
387052635 717265873758086 988813711517427540 n
387094585 717265653758108 8034969395596021483 n
387094585 717265653758108 8034969395596021483 n
387103688 717265903758083 4148947335748975653 n
387103688 717265903758083 4148947335748975653 n
387107147 717265837091423 1855437904351935114 n
387107147 717265837091423 1855437904351935114 n

 

https://www.facebook.com/opshtina.strumica/posts/pfbid02uKdj9CqgmpuzF3G2vC4z38vfxVGEa7u8v97h2z4eSQ7xhZq5FUYRGHwma5PVumN3l