Денес, во официјална посета на Општина Ново Село, беа високи претставници од политичкиот систем во САД


Денес, во официјална посета на Општина Ново Село, беа високи претставници од политичкиот систем во САД, како дел од програмата на Американскиот совет за млади политички лидери (American Council of Young Political Leaders)

#ЃоргеБожинов #градоначалник #Општина #НОВОсело Ѓорѓе Божинов 👍

🇲🇰🇺🇲

👨‍💼Како наши гости беа:
-Ms. Sarah Robinson – General Counsel at Pelican Institute for Public Policy, Louisiana, Republican (Генерален советник во Пеликан Институт за Јавни Политики, Луизиана. Републиканец)
-The Honorable Noah Sanford – Member of Mississippi House of Representatives (Член на Претставничкиот дом на Мисисипи, Републиканец)
-The Honorable Bride Sweeney – Member of Ohio House of Representatives, Democrat (Член на Претставничкиот дом на Охајо, Демократ)
-Ms. Vanessa Tanner – Chairman Brad Buckey at Texas House of Representatives, Chief of Staff, Republican (Шеф на вработените на Претседавачот на Претставничкиот дом на Тексас, Бред Бакли, Републиканец)
-The Honorable Anthony Vega, County Clerk at Lake County, Illinois, Democrat (Окружен службеник за локални избори, Округ Лејк, Илиноис, Демократ)
-Mr. Robert Williams, Deputy Director of Intergovernmental Affairs at National Telecommunications and Information Administration, District of Columbia, Democrat (Заменик Директор за меѓувладини работи во Националната администрација за телекомуникации и информации, област Колумбија, Демократ)
-Mr. David Spector, Director of Infrastructure at KPMG, Colorado, Democrat (Директор за Инфраструктура во KMPG, Колорадо, Демократ)
-Ms. Nadica Zakula – Public Engagement Specialist at US Embassy, Skopje (Специјалист за односи со јавност во US Embassy, Skopje)

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=317293624134180&id=100075606350450&mibextid=Nif5oz

🏢На состанокот разговаравме за развојот на општината и учеството на младите во креирањето на општинските политики

🥯Заедно со делегатите бевме во посета на фабриката на Колид С-Тим во Колешино, една од 200-те најголеми компании во Македонија

🏞Ги посетивме Колешинските водопади и Мокринските извори кои се прекрасен дар од природата

🇲🇰🇺🇲Програмата е во организација на U.S. Embassy N®th Macedonia.