Денес градоначалникот Костадин Костадинов го посети населеното место Куклиш во кое се завршени повеќе активности од програмата за работа на Општина Струмица

385903012 719042670247073 8471546742492629767 n
Денес градоначалникот Костадин Костадинов го посети населеното место Куклиш во кое се завршени повеќе активности од програмата за работа на Општина Струмица. Тој ги запозна претставниците на медиумите со завршеното оградување на паркот пред детската градинка, поставената нова мрежена ограда на метална конструкција со бетонски ѕид, санираната мрежа на постоечката ограда на градинката, извршената поправка и фарбање на металните клупи и замената на дрвените конструкции на 12 клупи, како и поставувањето 3 нови корпи за отпадоци.

Железара Џајми Комерц

Градоначалникот Костадинов ги спомена и поправените и исфарбани детски играчки во паркот, како и направената бетонска платформа за нова детска комбинирана играчка на гумирана подлога, а го најави и денешното започнување на градежните работи од втората фаза на изградбата на Домот на културата во Куклиш.
Покрај активностите во Куклиш, градоначалникот ги истакна и оние во Просениково и Сачево, уредувањето површина од 6.200 метри квадратни во Градско Балдовци, како и оградувањето на игралиштата во Рич и Просениково. Една од активностите кои следуваат во скорешна иднина е и изградбата на бетонска платформа и поставување нов летниковец во населеното место Вељуса.
387749806 719042613580412 1208067533061737152 n
387749806 719042613580412 1208067533061737152 n
386759605 719042586913748 5897645805261952282 n
386759605 719042586913748 5897645805261952282 n
386705552 719042596913747 966736502432466306 n
386705552 719042596913747 966736502432466306 n
385903012 719042670247073 8471546742492629767 n
385903012 719042670247073 8471546742492629767 n
385883423 719042733580400 9172705526669597179 n
385883423 719042733580400 9172705526669597179 n
385874854 719042636913743 8470014803921429976 n
385874854 719042636913743 8470014803921429976 n