Детето е кармата на родителите, ништо не е случајно: Прочитајте внимателно!


Детето е кармата на родителите, ништо не е случајно: Прочитајте внимателно!
Детето е како машина која те турка напред дури и кога немаш сила, која ти покажува на што си подготвен, а ти тоа не си го ни сфатил.

Секој човек доаѓа на овој свет со посебна, единствена мисија. Човекот додека го живее својот животен пат ја исполнува својата мисија, но влијае и на животот на своите родители.

Да, тој малечок доаѓа да те научи толку многу. Тој ќе ве врати на вистинскиот пат. Зајакнете ве. Доаѓањето на детето радикално и засекогаш ќе ви го промени животот.

Од друга страна, родителите имаат тенденција да го гледаат детето, односно неговата личност или однесување, како „свој крст“, казна за нешто што го направиле во младоста, наместо да ги ценат сите добри работи што ги носи потомството.

Ако старецот искрено го погледне својот живот и го анализира, сигурно ќе ги види сите успеси и победи кои никогаш не би ги постигнал доколку немал дете, без разлика дали станува збор за промена на лошиот карактер или за успех во кариерата мотивиран од дете или нешто друго..

Детето е како машина која те турка напред дури и кога немаш сила, која ти покажува на што си подготвен, а ти тоа не си го ни сфатил. Колку можеш да бидеш љубезен, трпелив и несебичен.

Децата често им отвораат нови погледи на животот на своите родители. Ако родителот подобро размислувал и слушал, веројатно би сфатил дека детето е во право.

Детската душа избира родител кој мисли дека не може да даде љубов, само за да го убеди во спротивното.

Размислете – колку станавте помудри кога станавте родител?

Ако вашето дете повеќе не живее со вас, ако вашата врска е разнишана, размислете каде сте згрешиле, што не сте слушале, што не сте разбрале. Никогаш не е доцна да се разбере.

Да се ​​има болно дете е животна лекција која ќе ве направи посилни. Да те научи да уживаш во животот, секој ден, што и да се случи. Да се ​​види среќата во најмалите нешта. Таквото дете е посебен подарок. Со Божја помош ќе заздрави и заедно ќе уживате во плодовите од најважната лекција што сте ја научиле.

Преземено од: ( Stil.kurir.rs )