Децата се среќни додека не станат загадени и контаминирани од глупоста на општеството и културата

digitization 5194816 960 720 (1)

Има само една причина за несреќа: погрешните верувања што ги имате во вашата глава, верувања кои се толку распространети, толку чести што не ни помислувате да ги преиспитате.

baner portland horizontalen

Среќата е нашата природна состојба.

Среќата е природна состојба на малите деца, на кои им припаѓа царството додека не станат загадени и контаминирани од глупоста на општеството и културата.

За да ја постигнете среќата, не треба да правите ништо, бидејќи среќата не може да се заработи.

Дали некој знае зошто?

Затоа што веќе имаме среќа.

Како можете да го стекнете она што веќе го имате?

Тогаш зошто не го доживееш?

Затоа што нешто треба да се ослободи.

Мора да ги отфрлите илузиите.

Не треба ништо да додавате за да бидете среќни; нешто треба да се ослободи.

Животот е лесен, животот е прекрасен.

Тешко е само за вашите илузии, вашите амбиции, вашата алчност, вашите желби.

Дали знаете од каде доаѓаат овие работи?

Од поистоветување со разни секакви етикети!

~ Ентони Де Мело