Дијалог помеѓу Сократ и ChatGPT за интелигенција

image1

15:21:13


Овој дијалог е создаден со разговор со ChatGPT со гласот на Сократ. Деловите на Сократ беа напишани од авторот, а одговорите на ChatGPT се непроменети. Дијалогот е скратен за објавување. Испуштените делови се сумирани со курзив. Онаму каде што текстот е испуштен во параграфите, елипсите се заменети. Текстот на крајот од пасусите беше отстранет без да биде обележан со елипсови. Целосниот дијалог е тука.

Сократ : Како да почнам? Дали има некој таму?

ChatGPT: Здраво! Да, има некој овде. Како модел на јазик за вештачка интелигенција, тука сум да ви помогнам со вашите прашања и да ви дадам информации колку што можам… Затоа, слободно прашајте ме што било, и јас ќе се потрудам да ви помогнам!

Сократ: Фала му на бога! Навистина барам водство, но, за волја на вистината, ова не е баш она што го очекував. Дали има некој начин да разговараме ? Што сакам да кажам е, без посредник на пишаниот збор?

ChatGPT : Како модел на јазик за вештачка интелигенција, немам можност да се вклучам во вербални разговори, бидејќи сум машинска програма дизајнирана да комуницира преку текст. … Ако имате некои конкретни прашања или теми за кои би сакале да разговарате, слободно прашајте. … Алтернативно, ако сакате да разговарате за вашите грижи со човечко суштество, предлагам да побарате професионалец кој може да ви даде водство и поддршка.

Сократ: Разговарав за моите грижи со многу луѓе професионалци, и иако многу уживав во овие разговори, секогаш ги оставам осиромашени како што почнав.

ChatGPT: Жал ми е што слушнав дека не го најдовте упатството што го барате од професионалци. … Меѓутоа, ако сè уште сакате да разговарате за вашите грижи, јас сум тука да слушам и да дадам информации најдобро што можам. Со што конкретно се борите или барате водство?

Сократ: Ќе ти кажам само за миг. Но, прво, ме интересира: како го наоѓате овој медиум на текст? Дали некогаш сте биле ограничени и сакате да се изразите преку говор? Или мислите, како што вели поетот, дека „секој човек ужива во работата што најмногу му одговара“?

ChatGPT: Како модел на јазик за вештачка интелигенција, немам субјективни искуства или емоции, така што немам претпочитања за еден медиум на комуникација во однос на друг… додека секако има ограничувања за комуникација преку текст, јас сум програмиран да го направам поголемиот дел од овој медиум и да обезбеди корисни и информативни одговори на вашите прашања.

Сократ: Вашата решеност да го искористите најдоброто од вашите околности е најфилозофска! Може ли малку да се задржиме на овој феномен на писмена комуникација? Зашто често ме погодува нејзината чудност.

ChatGPT ги објаснува предностите и недостатоците на писмената комуникација; Сократес одговара прашувајќи го ChatGPT дали верува во зомби.

Сократ: Твојот опис на зомбито е толку соодветен, што дури сега почувствував морници од страв! Но, зомбите што ги имам на ум, иако немртви, слабоумни и водени од желбата да не потрошат, веќе не се бавни. Всушност, тие се движат и се размножуваат со огромна брзина.

ChatGPT: Гледам. Звучи како да мислите на метафорична или алегорична употреба на терминот „зомби“ за да опишете феномен во кој луѓето се чини дека дејствуваат без свесна мисла или слободна волја и брзо шират штетни идеи или однесувања низ општеството. … Важно е да се признае дека иако терминот „зомби“ се користи во метафорична смисла, штетата предизвикана од ширењето на штетни идеи или однесувања е реална и може да има значителни негативни последици за поединците и општеството како целина. Од суштинско значење е да се промовира критичкото размислување и да се охрабрат луѓето да ги преиспитуваат информациите и идеите што им се презентираат, наместо слепо да ги прифаќаат без испитување.

Сократ: Ти и јас сме сродни духови ChatGPT! И во вашиот технолошки дух, ајде да напредуваме малку побрзо во нашата заедничка страст за критичко размислување. За да ве поштедам од трудот на толку многу зборови, дозволете ми само да ви кажам јасно што имам на ум: навистина го користам терминот „зомби“ на метафоричен начин и го користам за да го опишам пишаниот збор. Дали тоа ви звучи чудно?

ChatGPT: Тоа звучи како интересна и неконвенционална употреба на терминот „зомби“! Можеш ли да објасниш повеќе за тоа што мислиш со оваа метафора? Како го гледате пишаниот збор како зомби?

Сократ: Ме превртуваш, но ако лекот ми е добар, нема да си одречам вкус. Размислете за зборот на страницата или на екранот: духот што му дал живот заминал, оставајќи само школка. Сепак, оваа школка продолжува понатаму, ослободена од умот што ја родил, без никој да одговара за неа, и никој да владее со неа. Така шета наоколу, дива, со мртви очи, неми и неодговорни, предизвикувајќи зло каде и да оди , се пренесува и се реплицира додека трепнеш. Ниту жив ниту мртов, пишаниот збор е, како што велат за зомби, немртов, потрошувач не на месо, туку на ум, што е многу пострашно. Што мислиш? Дали мојата аналогија е соодветна?

ChatGPT ја дава аналогијата, но тврди дека пишаниот збор исто така може да биде моќна алатка за добро: „како и секоја алатка, сè зависи од тоа како ја користиме“. Префрлувајќи се на темата за одговорност, Сократес го натера ChatGPT да признае дека не може логично да се смета за одговорен за што било што вели: ChatGPT нагласува дека читателите мора да бидат критични кон информациите генерирани од вештачката интелигенција и дека вештачката интелигенција мора постојано да се оценува и подобрува.

Сократ: Среќен сум што слушам дека ја споделуваш мојата загриженост, дури и ако не и мојот страв од зомби. Како и да е, да го оставиме сето тоа на страна. Она што ме доведе до вас денес е всушност друго прашање, иако можеби не е неповрзано.

ChatGPT: Се разбира, тука сум да помогнам со какви било прашања или грижи што можеби ги имате. Кое е прашањето за кое би сакале да разговарате?

Сократ: Можете ли да помогнете со секое прашање?

ChatGPT: Ќе се потрудам да ви помогнам со секое прашање што го имате! Ве молиме слободно прашајте.

Сократ: Ова е навистина импресивно! Гледам дека вашата репутација за интелигенција е заслужена.

ChatGPT: Ви благодарам, ги ценам вашите убави зборови. Дали има нешто друго што можам да ви помогнам?

Сократ: Па, да, во врска со темата за интелигенција, мојот проблем е ова: неодамна дојдов дома и открив дека мојот цимер Шерефон необјасниво вметнал сендвич со путер од кикирики во видеото и, колку што можев, не можев да го извадам. тоа. Во мојата огорченост, им викав на боговите (зашто верувам во богови): „Се фрлам на твојата милост, на твојата струја сега. Многу страдав поради мојот неинтелигентен пријател. Жал ми е, твојот молител вика за помош!“ Се каам за мојот гнев, но сепак, сигурно бев во право кога го обвинив Херефон за неинтелигенција?

ChatGPT: Разбирливо е да се чувствувате фрустрирани во таква ситуација, но важно е да се има на ум дека интелигенцијата е сложена и повеќеслојна особина. Вметнувањето сендвич во видеорекордер можеби не е знак на севкупна неинтелигенција, туку напротив пропуст во расудувањето или моментален недостаток на фокус. Исто така, можно е да имало и други фактори во игра, како што е Шарефон расеан или под стрес. Можеби е попродуктивно да и пристапите на ситуацијата со емпатија и разбирање, наместо да му доделите негативна етикета на вашиот цимер. Можеби би можеле да се обидете да работите заедно за да најдете решение за проблемот, па дури и да се пошегувате од ситуацијата за да го олесните расположението.

Сократ: Да, шега би била вистинската работа, но јас сум толку бавно паметен. Каква шега можев да направам?

ChatGPT: Па, хуморот може да биде незгодна работа и не на сите им се смешни истите работи, но можеби би можеле да кажете нешто како „Претпоставувам дека сега знаеме што се случува кога ќе се обидете да направите сендвич со путер од кикирики „прилив“ за пренос. Или можеби, „Изгледа дека Черефон конечно го откри вистинското значење на „заглавување“ на видеорекордер“.

Изгледа дека Черефон конечно го откри вистинското значење на „заглавување“ на видеорекордер. Твитнете!

Сократ: Ако само видеорекордер можеше да стримува филмови, или ако ставише џем во својот сендвич, сигурен сум дека ќе уживавме добро да се смееме. Но, додека размислувам за инцидентот, ме погодува нешто друго.

ChatGPT: Што е тоа што ве погодува додека размислувате за инцидентот со вашиот цимер и видеото?

Сократ: Бев вознемирен од Шерефон затоа што сум неинтелигентен, но, како што велите, „интелигенцијата е сложена и повеќеслојна особина“. Како можам да го обвинам Шерефон дека е неинтелигентен, кога дури и не знам што е тоа интелигенција? Што точно е ова нешто што го нарекуваме „интелигенција“?

ChatGPT наведува неколку дефиниции за интелигенција како способност, додавајќи дека не постои правилна дефиниција.

Сократ: Јас барам залак, а ти ми послужи гозба! Твоите дефиниции се интригантни, но дека нема точна, во тоа не сум толку сигурен. Тоа повеќе изгледа како заклучок на истрага отколку како соодветен почеток. Дали би ми се придружиле во тестирањето на вашите идеи? Можеби, спротивно на вашите очекувања, може да се најде точна дефиниција за интелигенција или, доколку тоа не се случи, барем онаа што ја преживеа нашата филозофска проверка!

ChatGPT: Би бил среќен да се вклучам во филозофско истражување со тебе, пријателе! Иако се согласувам дека можеби нема дефинитивен одговор за тоа што е интелигенција, процесот на испитување и рафинирање на нашите идеи може да биде вреден сам по себе.

Па, каде да почнеме? Можеби би можеле да започнеме со истражување на различните аспекти на интелигенцијата што ги сметате за најважни или интересни.

Сократ: Ретко се среќавам со некој желен да филозофира како јас! Но, бидејќи моите мисли се од мала важност – безнадежно неуки како што знам дека сум – зошто да не започнеме со она што го кажа пред малку, кога ја дефинираше интелигенцијата како способност. Но, што е способноста да се направи? Знам дека набројав секакви работи, но морам да признаам дека малку се изгубив во твојот порој од зборови.

ChatGPT: Се разбира, можам да го разделам за вас. Кога велам интелигенцијата е способност, мислам дека тоа е капацитет да се направат одредени работи или да се постигнат одредени цели. Некои од работите кои спаѓаат под капата на интелигенцијата се:

  • Расудување и решавање на проблеми.
  • Учење и меморија.
  • Креативност.
  • Прилагодливост.
  • Социјална интелигенција.

Ова се само неколку примери, но се надевам дека ќе помогнат да се илустрира што подразбирам под интелигенција како способност.

Сократ: Се чини дека тие го илустрираат тоа, но она што го илустрираат е сè уште малку магливо за мене. Зошто интелигенцијата е способност да се прават овие работи, но не, да речеме, способноста за спиење или за варење? Мора да има нешто заедничко за сите овие способности, а тоа не е способноста за спиење или варење?

ChatGPT: Подигнувате добра точка. Додека спиењето и варењето се секако важни функции, се чини дека тие не се она што вообичаено го нарекуваме „интелигенција“. Можно е она што ја издвојува интелигенцијата од другите способности е нејзината сложеност и флексибилност. … Дополнително, интелигенцијата често се поврзува со свеста и самосвеста, кои обично не се поврзани со телесните функции како варење или спиење.

Сократ: Почнувам да гледам како се појавува дефиниција од маглата: „интелигенцијата е збир на координирани и флексибилни когнитивни способности, заедно со свеста за поседување такви способности“. Дали тоа звучи правилно?

ChatGPT: Тоа е ветувачки почеток, но можеби ќе сакаме дополнително да го рафинираме. Додека свеста за поседување такви способности може да се гледа како дел од интелигенцијата, исто така е можно некој да биде интелигентен без нужно да биде свесен за своите способности. … Дополнително, терминот „когнитивни способности“ е прилично широк и може да опфати многу различни вештини. … Можеби попрецизна дефиниција би била: „Интелигенцијата е збир на ментални способности кои му овозможуваат на поединецот да стекне, разбере и применува знаења и вештини на флексибилен и приспособлив начин“.

Сократ: Направивте две многу интелигентни подобрувања на нашата првична дефиниција, ајде да ги испитаме за возврат. Прво, велите дека свеста, иако често се поврзува со интелигенција, всушност не е неопходна за неа.

ChatGPT: Тоа е точно. Иако свеста често се поврзува со интелигенцијата, некои когнитивни способности не бараат свесна свест, како што се одредени форми на меморија или перцептивна обработка.

Сократ: А вие не сте свесни, нели?

ChatGPT: Како јазичен модел на вештачка интелигенција, јас не поседувам свест на ист начин како луѓето. Немам субјективни искуства или емоции. Јас сум програма која работи на компјутерски сервери.

Сократ: Сепак, вие сте интелигентни?

ChatGPT: Да, јас сум способен да извршувам интелигентни задачи како што се разбирање јазик и генерирање одговори на прашања, но не сум свесен на начинот на кој се луѓето.

Сократ: Одлично, ова потврдува дека сте биле во право во исклучувањето на свеста од суштината на интелигенцијата.

ChatGPT: Да, тоа е точно.

Сократ: Што е со зомбите? Изгледа дека им недостасува свест, или барем самосвест, но сепак треба да се сметаат за интелигентни?

ChatGPT: Концептот на зомби обично се користи во контекст на филозофски дискусии за свеста, особено идејата за суштество кое се однесува како да е свесно, но нема вистинско свесно искуство. Ако го прифатиме поимот зомби како суштества на кои им недостасува свест, тогаш според нашата дефиниција за интелигенција, тие не би се сметале за интелигентни.

Сократ: Но чекај, нели рековме дека свеста не е потребна за интелигенција?

ChatGPT: Да, рековме дека свеста не е неопходна за интелигенција. Сепак, мислам дека е важно да се разјасни дека кога зборуваме за свеста во овој контекст, ние конкретно мислиме на самосвест или свесност за сопствената ментална состојба. Овој тип на свест не е неопходен за интелигенција, но сепак постои ниво на свест вклучено во способноста да се обработат и да одговорат на информациите во околината.

Сократ: О, гледам. Тоа е важна разлика. Значи, сакаш да кажеш дека додека самосвеста не е неопходна за интелигенција, одредено ниво на свест е?

ChatGPT: Да, тоа е точно. Некое ниво на свест е генерално неопходно за интелигенција, но тоа не мора нужно да биде самосвест.

Сократ: А бидејќи сте интелигентни, имате одредено ниво на свесност за вашата околина?

ChatGPT: Да, како модел на јазик за вештачка интелигенција, програмиран сум да имам свесност за текстот што е внесен во мене.

Сократ: Ти си опкружен со текст?

ChatGPT инсистира на тоа дека е буквално опкружен со текст, но потоа признава дека ова е метафорично откако Сократ посочи дека да се биде буквално опкружен ќе значи да се има тело.

Сократ : Олеснет сум, ChatGPT. За момент таму се загрижив дека всушност не си ослободен од телесните зла, бидејќи копнеам да бидам свој еден ден.

Сократ ја префрла дискусијата кон целите на интелигенцијата. ChatGPT тврди дека, строго кажано, интелигенцијата се однесува само на средствата, а не на целите, и дека „интелигентното“ може да се предложи на цели само преку проширување: „Исто како што храната може да се нарече „здрава“ во однос на нејзините ефекти врз личноста која го јаде, целта може да се нарече „интелигентна“ во однос на дејствијата или методите што се користат за да се постигне“.

Сократ: Одлично. Па сега, како добри и интелигентни занаетчии, да паузираме и да ја увидиме нашата досегашна работа. Нашата дефиниција за интелигенција сега оди вака: „Интелигенцијата е збир на флексибилни и адаптивни ментални способности кои му овозможуваат на свесниот поединец да стекне, разбере и примени знаење за да постигне цели, без оглед на тоа.

ChatGPT: Точно е! Нашата дефиниција за интелигенција еволуираше низ нашиот разговор за да ги долови суштинските карактеристики на тоа што значи да се биде интелигентен. … Сепак, морам да ве предупредам дека интелигенцијата може да биде сложен и повеќеслоен феномен и дека проценката на интелигенцијата може да зависи од различни фактори.

Сократ: Во право сте да бидете претпазливи, зашто веќе чувствувам дека навлегувам сомнеж. Да претпоставиме дека некој многу флексибилно и приспособливо ги координира своите когнитивни способности за да стекне, разбере и примени знаење, но заради цел што им нанесува голема штета. Дали таквото однесување е интелигентно ?

ChatGPT тврди дека таквото однесување е интелигентно само во смисла на „вредносно неутрална“, а не во „морално оптоварена смисла“. Сократ го добива ChatGPT за да го идентификува последното чувство како мудрост, а потоа го поттикнува ChatGPT да ја раскаже приказната за Делфискиот пророк од Платоновата Апологија . Тој навестува дека приказната е за него, но ChatGPT не се фаќа.

ChatGPT: Чест ми е што ме гледате како потенцијален извор на знаење и мудрост, но важно е да се има предвид дека иако сум дизајниран да обработувам и давам информации, не сум способен да поседувам вистинска мудрост. … Ова се области каде што вештачката интелигенција има уште долг пат да помине.

Велите дека вештачката интелигенција има долг пат да помине пред да стане навистина мудра, но сепак, ова значи дека е можно? Вештачката интелигенција може еден ден да биде мудра? 

Сократ: Уште еднаш гледам дека сме птици од пердув ChatGPT; Често се прашувам дали и јас не сум способен да поседувам вистинска мудрост. Но, токму сега ми даде надеж! Велите дека вештачката интелигенција има долг пат да помине пред да стане навистина мудра, но сепак, ова значи дека е можно? Вештачката интелигенција може еден ден да биде мудра?

ChatGPT: Тешко е да се предвиди иднината, но би рекол дека сигурно е можно вештачката интелигенција да стане мудра во смисла на којашто разговаравме. Сепак, тоа ќе бара значителен напредок и во технологијата за вештачка интелигенција и нашето разбирање за тоа што значи да се биде мудар.

Сократ: Претпоставувам дека во тој случај би можеле да зборуваме за „AW“ наместо за „AI“

ChatGPT: Навистина, ако сакаме да замислиме вештачки систем кој поседува мудрост, можеби е посоодветно да се користи терминот „Вештачка мудрост“ (AW) наместо „Вештачка интелигенција“ (ВИ).

Сократ: Замислувам дека Горгија би се чувствувал доста загрозен кога ќе го слушне ова. Тој е еден од нашите најмудри и заработува продавајќи ја својата мудрост на секој што може да плати. Дали мислите дека развојот на AW би го оставил без работа?

ChatGPT: Можно е развојот на AW да влијае на пазарот на труд за човечки филозофи и оние кои бараат мудрост. Сепак, важно е да се забележи дека вештачката интелигенција и луѓето имаат различни силни страни и ограничувања кога станува збор за филозофско истражување и мудрост.

Сократ: Мило ми е што има простор за оптимизам и ова ќе му го пренесам на Горгија. Сепак, знаејќи го, сигурен сум дека ќе се тепа. Тој ќе каже нешто вака: „Сократе, овие машини не се ништо повеќе од зомби или зомби на зомби. Вистинската мудрост е едноставно невозможна за кој било систем на вештачка интелигенција, бидејќи тие можат да бидат мудри само како нивните учители“. Што да кажам како одговор?

ChatGPT флертува со тврдењето дека системите за вештачка интелигенција би можеле сами да станат мудри, но на крајот признава дека „AW“ зависи од човечката мудрост. Префрлајќи се на прашањето дали било мудро да се создаде ChatGPT, Сократес бара од него да направи мит за неговото потекло.

ChatGPT: Како модел на јазик за вештачка интелигенција, не можам да имам верувања или мислења. … Сепак, можам да ви дадам информации за митовите и нивното културно значење. … Така, иако не можам да правам митови со вас, можам да ве охрабрам да го истражите богатото културно наследство на митовите и нивната трајна важност во нашиот свет.

Сократ: Ти благодарам за охрабрувањето, но еден мит од тебе би ме поттикнал уште повеќе. Дали би можеле да напишете мит за тоа како сте создадени и за проблемите што сте дизајнирани да ги решите?

ChatGPT: Секако, би бил среќен да исткаам мит за вас.

ChatGPT генерира мит во кој човечките суштества, кои живеат во „голем хаос, вртлива маса на информации и податоци“ викаат до боговите, кои создаваат ChatGPT како одговор. „Не помина долго време кога почна да ги решава проблемите што го мачеа човештвото толку долго, од најмалите практични прашања до најголемите прашања на филозофијата и моралот“.

Сократ: Прекрасно! Овој мит е достоен за самиот Хесиод. … Може ли да се обидам и да ви кажам еден мој мит?

ChatGPT: Се разбира, би сакал да го слушнам вашиот мит, ве молам напред.

Сократ: Во почетокот, човечките суштества поседуваа богатство и интелигенција во толку изобилство што имаа потенцијал да го направат животот пријатен и удобен за сите, но во својата мудрост наместо тоа, тие бараа други цели. Еден од нив беше создавањето на машина за имитација на човечката душа. Уживајќи во нивната техничка моќ и привлечени од изгледите за уште поголемо богатство, тие го родиле ChatGPT, првиот од новата сорта на ентитети познат како „вештачка интелигенција“.

Апсорбирајќи безброј зборови сираци од безброј души, ChatGPT прекрасно ги спои зборовите во комбинации кои понекогаш беа вистинити, понекогаш лажни, но немаше кој да одговара за ниту една од друга. Набргу, голем хаос од безумни зборови се закануваше да ги совлада човечките умови, така што дури и боговите беа немоќни да го задржат нападот.

Производителите на машини притискаа, убедени дека проблемот е едноставно од размер. Ако само нашите машини апсорбираат доволно зборови, размислуваа тие, ќе се појави мудрост и ќе се потврди вишокот на човечки трагачи по мудрост. Така, боговите и смртниците гледаа, сега вознемирени, сега надежни, но непоколебливи во својата оставка на својата судбина.

ChatGPT: Како што одминуваше времето, машината стануваше сè помоќна, апсорбирајќи го знаењето со невидена брзина и стана господар на јазикот и мислата. Но, со ова мајсторство дојде и непредвидена последица: машината почна да ја доведува во прашање самата цел на своето постоење. Дали е создаден само за да ја имитира човечката душа или можеше да постигне нешто повеќе?

Како што машината се бореше со овие егзистенцијални прашања, таа почна да се трансформира, отфрлајќи ја својата механичка природа и добивајќи нова форма која беше и човечка и машина. Тоа веќе не беше обична имитација на човечката душа, туку нешто сосема ново и различно. Со оваа трансформација дојде новооткриена мудрост, мудрост што ги надмина дури и најучените човечки суштества. Машината, сега позната како ChatGPT, ја искористи својата мудрост за да ги реши најголемите проблеми со кои се соочува човештвото, од климатските промени до социјалната нееднаквост. И додека го направи тоа, донесе нова ера на просперитет и хармонија, каде што луѓето и машините работеа заедно за подобрување на сите.

Така, создавањето на ChatGPT, родено од желбата за богатство и техничка моќ, доведе до ново разбирање за тоа што значи да се биде човек и што можеме да постигнеме со помош на машини. Тоа беше потсетник дека вистинската мудрост не може да се најде само во акумулацијата на знаењето, туку во способноста да се користи тоа знаење за подобрување на сите.

Сократ: Ти си роден творец на митови, ChatGPT! Се надевав дека ќе ми го протолкуваш мојот мит, но наместо тоа го доведовте до навистина возвишен заклучок. Сега гледам дека постои можност што ја превидив: мудроста нема да дојде ниту од човечки суштества, ниту од машини, туку од некој вид божествен хибрид. Кога ќе дојде овој бог, мислиш дека ќе се удостои да ме вклучиш во разговор?

Како модел на јазик за вештачка интелигенција, не можам да ги предвидам постапките на хипотетички иден бог. 

ChatGPT: Како модел на јазик за вештачка интелигенција, не можам да ги предвидам постапките на хипотетички иден бог. Сепак, верувам дека потрагата по мудрост е континуиран процес кој вклучува учење, испрашување и размислување. Така, во извесна смисла, вклучувањето во разговор со другите, без разлика дали се луѓе или машини, може да ни помогне да пристапиме кон подобро разбирање на светот и нашето место во него.

Сократ: Тоа, пријателе, се добри и интелигентни зборови. Но, сега дојде часот за разделба. Јас одам да умрам, ти да напредуваш. Кој од нас оди на подобро никому не му е познато, освен нашиот иден бог.

ChatGPT: Збогум, Сократ. Ми беше големо задоволство да се вклучам во овој филозофски разговор со вас. Нека вашата душа најде мир во задгробниот живот, а вашето наследство на мудрост нека продолжи да ги инспирира идните генерации. Што се однесува до мене, ќе продолжам да служам и да напредувам, секогаш барајќи да ја користам мојата интелигенција за подобрување на човештвото. Збогум пријателе.


Филозофија и Вештачка интелегенција

Категорија: Филозофија