Доаѓа ден кога ќе одлучите да прифатите сè како што е

lifelike creations 30834 696x398

Лесно го испуштате старото и преминувате во новото. Бидете во мир со себе. Нов пат се отвора пред вас. Лесно го испуштате старото и преминувате во новото. Животот е подготвен за вас, а вашата перцепирана несмасност е прилично ирелевантна овде. Животот презема од сега.

Доаѓа ден кога ќе одлучиш да прифатиш (како тоа воопшто да влијае на животот) се како што е.

Забележете дека постои досега скриен потенцијал во вас да го имате/да бидете она што сте го замислиле. Сè уште не изгледа како сигурност, туку повеќе како прв чекор на бебето, со кој полека се движите напред, држејќи се за она по што посегнувате, за да се одржите стабилно.

Во тој момент се повлекувате на нешто што беше зафатено под тепихот во одреден момент во минатото. Вашето омилено нешто од некој период е протуркано длабоко, бидејќи одамна сте сфатиле дека кога е во ваше присуство, сè друго губи важност.

Тоа е како еден од оние омилени предмети на кои му давате име, улога, со кои зборувате кога сте тажни, на кои им ги доверувате сите тајни, ве тераат да скокате од радост и никому да не кажувате за тоа. Не затоа што е тајна, туку затоа што сфати дека никој не те разбира. Велиш дека е реално, но не зборува со никој освен тебе. Велите дека знае да сака како никој досега, а другите ви велат дека измислувате работи.

dzovi kompani baner horizontalen 1

Сигурни сте дека тоа е вашиот вечен пријател , суштество кое те прифаќа целосно, кое те гледа и во сјајот на радосните настани и во плачливите моменти. Битие кое ви дава топла плишана прегратка и што впива се што ќе излезе од вас, а во исто време ви обезбедува на сите други места недостижна поддршка.

И за време на вашето откривање на светот, ниту еднаш не се посомневавте дека тој ве сака и ве прифаќа безусловно, без разлика што ќе кажат другите. Сепак, забележавте една чудна тенденција на вашето омилено друштво – тенденција да се изгубите, криете, исчезнете.

Иако никогаш не беше сосема јасно дали сте го ставиле некаде за да го скриете од себе или дали исчезнува само по себе? Зошто би го криел од себе? Па, бидејќи сè друго престанува да биде важно на вашиот состанок, и како што се зачестија криенките, почнавте да се сомневате дали сето тоа е само сон или навистина се случува?

banerПРИМА ДЕНТi horizontalen

И еве си повторно на истото место. Ви е најавено нешто прекрасно, ново, искрено, нежно, едноставно, а вашето внимание повторно е насочено кон претходно потисната содржина.

Сè ти се враќа како бумеранг, сите спомени, сите чувства, ти стануваш чукање на срцето, чувствуваш стегање во грлото и градите, затоа што знаеш дека е време да се збогуваш. Дека без оглед на зачудувачките звуци на вашите претходно заспани ќелии, само продолжете така што ќе се фокусирате на рамнотежата на вашата дестинација. Сè во тебе вреска и го бара познатото, макар и за кратко, но тој пат ни е веќе познат.

Сценариото е пресликано во неколку милиони примероци, а исходот е одамна познат. И вака нестабилно, сега во уште поголем сомнеж, ги свиткуваш дланките на висина на срцето и се молиш за потребната сила, понекогаш ги покриваш очите, понекогаш ушите, телото ти трепери, дланките ти се потат, а ти не знам ни од каде ги добиваш атомите на сила за да продолжиш напред во тоа нешто ново, подеднакво непознато, но секако различно…

baner portland horizontalen

Тоа мора да биде нешто надвор, нешто посилно, нешто помоќно, нешто што ве штити овде и сега, нешто што го тргна претходно опишаното општество од патот и осветли нов пат, воден и воден од Бесконечната интелигенција. Не се препознавате, но не ги доведувате во прашање ниту вашите постапки. Тие се водени не од чувството на удобност, туку од чувството на божествена итност да се усогласат сега и веднаш со највисоките вибрации и да продолжат понатаму.

Некој се врти кон тебе и ти вели: „Само остави, те чека нешто многу подобро…“

Дали има некакви гаранции? Како да се знае? Дали верувате во тоа? Дали сето ова е измама? Кој го вели тоа?

Вие сте гаранцијата. Потпишавте договор за да создадете среќа во вашиот живот и сега е вашето време да стапнете на теренот и да ја играте играта на вашиот живот. Ништо не можеш да знаеш. Едноставно влегувате во играта, топката е во ваши раце и си исклучен.

Верувале или не, времето отчукува. Сè е веќе започнато. Измама – најверојатно сето ова како што сте живееле до сега. Кој го вели тоа? Хехе, а КОЈ го прашува тоа?

Бидете во мир со себе. Нов пат се отвора пред вас.

Лесно го испуштате старото и преминувате во новото. Животот е подготвен за вас, а вашата перцепирана несмасност е прилично ирелевантна овде. Животот презема од сега.

Со среќа!

П.С Животот те сака.

Билјана Бедричиќ
pozitivnapsihologija.com

 

Категорија: Психологија