Доаѓа момент кога престануваш да се распарчуваш и некому нешто да докажуваш

pexels max ravier 5605771

Доаѓа момент кога престануваш да се распарчуваш и некому нешто да докажуваш, со насмевка гледаш на светот околу тебе со сета негова лудост, не брзаш да им угодиш на луѓето, не брзаш да делиш совети, суди или спаси некого.

Престанувате да одговарате на повиците на луѓето кои не ве интересираат, повеќе гледате во небото отколку во тоа кој што прави и како живее, се обидувате да се сетите што ве инспирира без разлика на околностите.

dzovi kompani baner horizontalen

Не се извинуваш, не објаснуваш, не се расправаш, не си го трошиш времето на неинтересното и привременото и наоѓаш неверојатна смиреност во себе и многу работи кои претходно не си ги забележал. во вашата потрага да се вклопите во нечии идеи или да исполните нечии очекувања.

Мирот во вас е подобар од сите искушенија на привремено задоволство.

Тој многу претпочита привремени луѓе и привремени работи.

uspesnazena.com