Додека работите не созреат, не може да се напушти

daniel holeman 5

Кога душата ќе почувствува дека е дојдено време да го напушти телото, може да се случи човек да се разболи. Душата би сакала да продолжи понатаму, а мажот можеби ќе сака да остане уште малку.

Додека работите не созреат, не може да се напушти.

Иако душата би сакала да продолжи понатаму, таа ќе остане уште малку. Ќе има период, подолг или пократок, кога пациентот е навистина добро. Како да е роден втор пат.

Настанува ремисија. Време е за подарок. Време е да се заврши започнатото. Љубовта живее овде.

Ако е уште време за заминување, ќе дојде вистинското време и душата ќе си замине. Однадвор ќе изгледа како човекот да умрел.

Кога две души ќе почувствуваат дека научиле доволно во врската и дека е време да продолжат понатаму, може да се случи врската да се разболи.

Може да има недоразбирања, прекумерно его, расправии, разни зборови…

Но, можеби сè уште не е време да се оди. Иако душите би сакале да продолжат понатаму, тие ќе останат уште малку.

media 24 uslugi

Додека работите не созреат, не може да се напушти.

И тогаш, време е за подарок. Време е да се заврши започнатото. Сè станува како порано, топло и нежно, полно со мир и разбирање. Љубовта живее овде.

Работите си доаѓаат на свое место. Егото исчезнува. Одеднаш повторно дишете. Како да си роден втор пат.

Ако сè уште е време да се оди, тогаш е време. Патеките ќе се разделат, нежно како што се споија. Душите се делат во љубов, без его и вишок зборови.

Однадвор не изгледа така.

Други мислат дека си умрел. И вие сте исцелени.

Автор: Лариса Мраунац