Духовната причина зошто се случуваат ПАУЗИ во врските

eduardo rodríguez calzado 4

Кога велиме дека љубовта е добрина, не е, кога велиме дека љубовта е врска, не е, затоа што постои само во сегашноста и без несвесна меморија. Меѓутоа, додека не се ослободиме од длабоките несвесни меморирани стравови и гнев, не можеме да се свртиме кон суштината.

Ние како цивилизација создадовме одбранбени системи за да се заштитиме од многуте обиди на нашето внатрешно јас да ги поправиме проблемите што ги создаваме со нашето его.

Тоа се милениумски, генерациски одбранбени системи на егото кои тешко се менуваат бидејќи имаме слоеви околу нашата свест со кои се обидуваме да го заштитиме нашето чувство на вина и срам, а да не зборуваме дека модерната цивилизација преку хедонизмот создаде нов и најголем систем на бегство. од љубов.

media 24 uslugi

Технологијата создаде лажно чувство за развој додека луѓето се целосно неуки кога се во прашање емоциите и не разбираат дека раскинувањето на врската доаѓа од погрешен начин на размислување, а не од емоционално изневерување. Затоа, потсвесната реакција на луѓето е таква што повеќето луѓе зборуваат за љубов, а никогаш во историјата немало толку многу прекинати врски.

Дури и знаењето за џотиша или други техники кои ни го покажуваат изгледот на нашата меморија или потсвест од која погрешно ги перцепираме врските или работата, не ни се доволно знаење и продолжуваме како цивилизација да се враќаме на одбранбените системи кои создаваат длабоко самоказнување и страдање.

Дадо да ги смени партнерите во минатиот живот и не бил толку одговорен, а во овој живот избрал ситуација да се заљубил во жените кои ги изневерувал, а тие редовно го оставале исто како што ги оставил во минатиот живот. .

Сепак, малкумина го препознаваат одбранбениот механизам овде.

Тој беше само навидум жртва, односно повторно избра неодговорност, но на поинаков начин, бидејќи во тие врски не мораше да се отвора емотивно, можеше да биде заљубен во замислената љубов, но не во тие луѓе бидејќи тие не го сакаа назад.

dzovi kompani baner horizontalen 1

Обидот да се промени успеал дури кога почнал да се справува со проблемот и да гледа во што се заљубил менувајќи ја својата шема. Сепак, огромното мнозинство нема да го стори тоа бидејќи, како што е наведено на почетокот на текстот, наследените одбранбени системи ни кажуваат дека жртвата е вистинска состојба и дека несвесно секогаш се обраќаме кон виновникот, бидејќи повеќето луѓе имаат шема на жртва.

Суштината на животот не е да се суди врз основа на тоа сеќавање, бидејќи тоа ја искривува реалноста, затоа живеењето во сегашноста е единствениот начин. Пресудата за реалноста се прави од моментот овде и сега, од сегашноста во која престојува љубовта, односно она што повеќето луѓе го нарекуваат љубов, тоа не е.

Значи, бараме партнери кои имаат слична меморија според која потоа настанува законот за привлекување, односно партнерот носи слична проекција на она што ни одговара.

Кога се караме, тоа го правиме затоа што го бараме нашиот партнер да се усогласи со нашата меморија или архетипска слика што е програмирана од нашите минати животни искуства. Кога велиме: те сакам, тоа значи дека ме привлекува твоето несвесно сеќавање, искуствата кои ни се заеднички.

Кога велиме дека љубовта е добрина, не е, кога велиме дека љубовта е врска, не е, затоа што постои само во сегашноста и без несвесна меморија. Меѓутоа, додека не се ослободиме од длабоките несвесни меморирани стравови и гнев, не можеме да се свртиме кон суштината.

Јогата бараше решение во осумкратниот пат во кој несвесните тенкови или бидети се палат преку медитација, таоизмот бараше преку таоистичките техники, а мистицизмот преку љубовта кон Бога.

banerПРИМА ДЕНТi horizontalen

Сè додека не станеме свесни дека размислуваме врз основа на погрешни информации добиени од несвесното сеќавање, не можеме да видиме дека погрешно ја перцепираме реалноста која носи толку многу болка.

Сè уште не сме ни во фаза на дијагностицирање на состојбата, односно ние како цивилизација сè уште не гледаме каде е проблемот, па споменатите патишта личат на патиштата на чудаците кои зборуваат за мистична реалност, но тие всушност зборуваат за реалната реалност.

Меморијата или алајата, како ризница во која се чуваат нашите минати животни искуства, создава целосно искривена слика за врската во која не го гледаме сопствениот партнер, односно не сме свесни дека низ чашите за меморија на ова ниво на постоењето, само така го препознаваме партнерот и кога ќе дојде до прекин, не можеме да видиме дека тој е предизвикан од несвесното сеќавање, односно кармата, која е единствениот релевантен судија, а тој има предност во гледањето на врските.

baner portland horizontalen

Ако не беше така, дали можеше да има толку многу раскинувања? Паузи се случуваат на несвесното мемориско себичност и не дозволувајќи му на партнерот да размислува и да ја доживее реалноста поинаку.

Без вежбање, без да ги забележи овие мемориски програми, човек не може да направи поголем чекор кон вистината, а потоа до доживувањето на љубовта.

Никола Жувела,  vedski-jyotish.net