НОВО

Духовни правила за привлекување на љубов

frank mckenna 282509 unsplash 696x463

Можеби мислиме дека навистина не ја заслужуваме среќата во љубовта. Се сомневаме дека некој што ќе не сака некаде не чека таму. Се сомневаме во самата љубов. Меѓутоа, треба да се разбере дека вселената е навистина голема и дека се е можно, ако дозволиме да се случи, а ќе дозволиме ако се ослободиме од границите на сопствениот ум.

1. Сакајте се себеси и прифатете се такви какви што сте

Никој не сака луѓе на кои им треба некој друг за да се чувствуваат комплетни. Всушност, најмногу љубов привлекуваат оние луѓе кои се прифаќаат себеси, нивните силни и слаби страни бидејќи знаат дека подеднакво ќе ги прифатат нивните позитивни и негативни карактеристики.

Треба да разбереме дека сме комплетни само кога ќе го покажеме нашето вистинско лице, и добро и лошо. Колку сме поудобни во сопствената кожа, толку повеќе убавина проектираме нанадвор, кон другите.

media 24 uslugi

2. Исчистете се од мислите кои ве ограничуваат

Не за џабе сме она што веруваме дека сме. Можеби мислиме дека не сме достојни да бидеме во задоволителна врска. Можеби мислиме дека навистина не ја заслужуваме среќата во љубовта.

Се сомневаме дека некој што ќе не сака некаде не чека таму. Се сомневаме во самата љубов . Меѓутоа, треба да се разбере дека вселената е навистина голема и дека се е можно, ако дозволиме да се случи, а ќе дозволиме ако се ослободиме од границите на сопствениот ум.

3. Дознајте што сакате

Многу луѓе сакаат нешто, но секогаш имаат некакво „но“ во резерва. Бидете свесни за вашите намери и планови и полесно ќе го најдете тоа што го барате отколку кога не сте навистина сигурни што сакате. Дали сакате вашиот партнер да сака семејство или само случајна забава? Дали сакате личност која сака животни и сака домашно милениче?

Дали сакате со вас личност која е „куќен глушец“ или некој што сака да патува? Сето ова се работи кои е важно да ги дефинираме кога бараме партнер кој ќе ни одговара. Кога не знаеме што сакаме, силите на универзумот можат да си играат со нас и да не фрлат како лист на ветрот.

4. Правете го она што го сакате

Ништо не зрачи со позитивна енергија од личност која го сака тоа што го работи. Затоа, најдете страст во животот, нешто што ве тера да ви трепери и направете го тоа, направете го тоа.

Другите луѓе ќе ја почувствуваат таа страст и исто така ќе ве направи попривлечна личност. Страста за нешто покажува дека сте исполнета личност и дека се сакате себеси и својот живот без разлика дали сте во врска или не.

5. Бидете храбри

Не можете да размислувате позитивно и сепак да очекувате вашиот совршен партнер да се појави пред телевизор додека ја гледате вашата омилена сапуница! Поврзете се со групи на луѓе кои делат сличен интерес како вас и не се затворајте во вашите четири ѕида.

Излезете во светот и не плашете се да покажете колку сте убави и уникатни!

Извор: vitfitlab