Д-р Вејн Даер: „Треба да понудите мир за да го имате. Жалбите и кукањето носат само немир!“

sunset 731311 960 720 696x398

„Ако сакате да бидете гласот на мирот во светот, започнете со тоа што мирот ќе стане постојана состојба во вашиот живот. Мирот ќе ви дојде кога ќе станете тој што лекува, а не оној што суди“.

Еве неколку идеи за размислување:

1. Мора да понудите мир за да го имате. Сфатете се за себе како мирна личност. Обрнете внимание на наметнувањето на вашето его да се навредите од нешто и започнете конфронтации и конфликти со околината. Обидете се да кажете: „Имате навистина предизвикувачки ден“. на службеничката во пошта, наместо: „Чекам на ред 15 минути!“ Дозволете вашето љубовно присуство, а не вашето его, да ги води вашите зборови и постапки.

2. Запомнете дека жалењето и кукањето носат само немир, додека комуникацијата носи мир. Можете да го отфрлите лелекањето со тоа што ќе се откажете од сопствената навика да „впивате“ сè во себе и да практикувате простување . Ако сте лути на некого во вашиот живот, работете на комуникација со таа личност. Неколку моменти на дискусија се сè што е потребно за прошката да го отстрани немирот и да го ослабне влијанието на вашето его кое сака анксиозност.

3. Почестете се со момент на мир само за себе, секој ден. Дури и само за неколку моменти, искусете го овој клуч за повисока состојба на свеста. Исклучете ги внатрешните дијалози и видете ја разликата помеѓу постојаното џагор и благословите на вашата тивка врска со Универзумот. Ова е најсигурниот начин да ја ослабнете контролата на егото и да се придвижите кон внатрешната визија за мир, која е вашето право од раѓање.

4. Потсетете се дека најдобрата техника за воспоставување мир во вашиот живот е секогаш да избирате љубезност кога ќе се соочите со изборот помеѓу да бидете во право или да бидете љубезни. Ова е единствениот, најефективниот метод за всадување чувство на мир за кој знам. И имате избор во секоја ваша интеракција.

baner portland horizontalen

Кога вашето Високо Јас е присутно, тоа секогаш промовира мир. Ако се сомневате дали вашето его зборува сега или вашето Високо Јас, одговорот станува очигледен кога ќе се запрашате: ‚Дали ова ќе донесе мир или вознемиреност во мојот живот?’ Не можеме да најдеме мир во тоа да бидеме во право, да бидеме лути или повредени.

По секоја цена, работете да ги исправите погрешните работи што ги гледате и забележувате, но направете го тоа со разбирање и свесност дека лутото срце ве спречува да го запознаете Бога на патот на вашата света потрага.

Мирот ќе ви дојде кога ќе станете тој што лекува, а не оној што суди.

Извор: alternativainformacije.com