Еве како да дојдете до состојба во која доаѓаат решенија и согледувања – сами по себе!

spiritual prayer hands sun shine with blurred beautiful sunset 1150 7173

Како да се излезе од бранот на непотребни мисли и да се исчисти умот, а потоа и душата?

Научниците конечно се согласија (и докажаа, што им е многу важно) дека човекот користи само 5% од своите капацитети. Некои тоа го нарекуваат ум или свест, додека другите 95% се тој дел од нашата глава, мозок или, пошироко, ние самите – нејасен, неистражен, не под контрола на рационални, логични закони и обично се нарекува потсвест.

Вистина е дека човекот чувствува, живее, работи и дејствува во повеќето случаи водејќи се токму од ова, во најголем дел, некои би рекле инстинктивно или интуитивно. Тоа е тој внатрешен глас кој непрекинато не води до вистинската цел. Тој не прави она што навистина сме.

Но, проблемот е што бучавата од умот најмногу го блокира тој спасоносен глас на интуицијата и се обидува со сите сили да ја преземе контролата над нашиот живот.

media 24 uslugi

Така, може да нè преплави наплив на мисли без ред и интелигенција, без смисла, од кои многу се негативни и премногу често всадени однадвор, на пример од медиумите, или негативни луѓе кои ни ја крадат здравата енергија. Покрај тоа, да не заборавиме дека мислите влијаат и на нашите емоции, правејќи нè тажни или среќни, лути или смирени.

Затоа ослободувањето на умот, односно ПРАЗНЕЊЕТО НА УМОТ, одамна е фалено во многу стари мудри книги, а состојбата на внатрешен мир, нирвана (попопуларна на Исток отколку на Запад) е она што всушност го ослободува човекот од притисокот на секојдневието и го доведува во лесна состојба поврзувајќи го со полето на сите можности.преку потоа слободен пристап до нашата потсвест.

baner portland horizontalen

И ако имаме добар однос со неа, всушност имаме се. Можеме да дојдеме до вистината и до вистинските решенија за многу проблеми што не мачат.

Има тој „клик“ што се случува кога ќе се вклучи светло и некој знае што да прави од чист душевен мир, едноставно знае дека тоа е вистинската работа, но ако побарате од него логично да објасни или докаже, нема шанса.

Интуицијата е крајниот начин на знаење и е врска со божественото во нас.

Затоа е толку важно да најдеме начин да ја замолчиме целата врева од нашите животи што доаѓа однадвор и ни го окупира умот, тој свесен дел за кој мислиме дека е важен, но не е, бидејќи тоа е само врвот на ледениот брег. 

Како да се излезе од бранот на непотребни мисли и да се исчисти умот, а потоа и душата?

379636246 2483344625173152 7145445020029331891 n

Клучот е да го отфрлите ОТПОРОТ, да се смирите, да молчите, да се смирите, да се опуштите и едноставно ДА СЕ ТЕКОТ НИЗ ТЕБЕ и да отидете некаде. Почувствувајте го вашето тело и оставете го да тече низ вас.

НАБЛИЖУВАЈТЕ ги вашите мисли какви и да се, добри или лоши, тие се таму и пуштете ги, оставете ги да поминат.

Ако успеете да го издржите ова (без труд, само да се ослободите и да набљудувате што се случува во вас, и скоро секогаш во тишина и на мирно место) ќе се најдете во поедноставна и полесна состојба и ќе почувствувате дека се ослободувате вашиот ум.

dzovi kompani baner horizontalen 1

Тоа е таа „празнина“ во која сè е отворено и возможно и во која решенијата и сознанијата доаѓаат сами од себе. Од вашата потсвест.

Токму оваа интуиција сите ја имаме и можеме да ја достигнеме. И тогаш веќе знаете што да правите.

Кога ќе видите дека можете да го направите тоа, веројатно почесто ќе ја користите вашата потсвест, интуиција, сето тоа знаење што е внатре. Се вели дека секој човек има пристап до ова универзално знаење, само треба да се обиде.

А како ќе продолжите со она што ќе го откриете зависи од вас. Веројатно позитивно.

Зошто е важно да се биде позитивен? Затоа што ако се фокусирате на она што е добро и убаво во сè, тоа ќе расте. Во исто време, тоа ќе се намали лошо.

Колку повеќе верувате во тоа, толку повеќе ќе добиете.