Еве кои 6 работи водат до подобар секс


Направете список – поминете низ различни сексуални дејствија и означете го со „Да“, „Не“ или „Можеби“ вашето ниво на интерес за нив.

Секој сака да биде одличен љубовник, но иако е клучно енергијата на вашиот партнер да се совпаѓа со вашата, постојат голем број работи на кои можете активно да влијаете и да ги менувате или прилагодите на вашето обострано задоволство.

Најпрво, треба да започнеме со отфрлање на илузиите што ни ги всадуваат разни филмови, а потоа да се фокусираме на безбеден пристап и надминување на срамот што може да се појави кога ќе почнеме да си поставуваме прашања за преференциите и границите…

Променете го вашиот став кон порнографијата

За да напредувате како љубовник, важно е да разберете дека вистинската сексуалност и уживањето во интимноста немаат никаква врска со порнографијата, која веројатно веќе ви дала еден куп погрешни идеи за тоа каков може и треба да биде сексот.

Порнографската содржина може да биде форма на забава, но како водич во сексот (без консултација со партнерот) доведува до непријатни последици.

Ако мислите дека е во ред да се занесете во откачени чинови без да барате одобрение, тогаш навистина треба сериозно да ја преиспитате улогата на порното во вашето сексуално образование, пишува WannabeMagazine.

Практикувајте безбеден секс

Сексот не е забавен ако ризикувате. И треба да знаете дека вашата партнерка ризикува многу повеќе – освен сексуално преносливи болести, ризикува и несакана бременост. Ако сакате жената со вас да биде опуштена, предадете се на вас и уживајте, обезбедете и безбеден секс.

Консултациите и согласноста ставете ги во пракса

Не можете само тивко да влезете во секс, иако многу мажи тоа го прават, без да се консултираат за основните работи – заштита, предигра, што конкретно ви се допаѓа, а што може непријатно да ја изненади, па дури и да ја истрауматизира вашата партнерка (непристојност, на пример), ако не бараш дозвола.

Барањето согласност не е комплицирано, но тоа е нешто што многу мажи не го учат и тоа е многу важно. Ако сакате да бидете добар љубовник, потрудете се да разговарате, да предупредувате, да прашате – дури и ако ви се чини дека веќе сте добиле „премолчена“ дозвола.

Запознајте ги сексуалните играчки

За многу мажи, помислата да се натпреваруваат со играчка на батерии која никогаш не се уморува или ја губи својата ерекција е застрашувачка, но вградувањето играчки во сексуалниот однос може да биде забавно и за двајцата, доколку сте спремни да го надминете отпорот на „алатка „Сè уште не сте користеле..

Тоа може да биде заедничко истражување во кое ќе се забавувате и ќе ги проширите вашите искуства.

Направете листа Да/Не/Можеби

Без разлика дали сте слободни или во врска, корисно е да ги разберете сопствените желби и да ги знаете границите.

Одличен начин да го направите ова е да направите листа – концептот е едноставен – поминете низ различни сексуални чинови и означете со „Да“, „Не“ или „Можеби“ вашето ниво на интерес за нив.

Ако сте во врска, можете да ги пополните вашите списоци одделно, а потоа да ги споредите, за да можете лесно да видите за што се согласувате, каде сте помалку усогласени и како да го надминете тоа.

Може да биде незгодно да ги откриете вашите фетиши и фантазии, но доколку искрено се посветите на тоа и разговарате, ќе имате можност подобро да ја разберете меѓусебната сексуалност и подобро да ги задоволите потребите на партнерот.

Ако сте сингл, списокот може да ви помогне во моменти кога од вас се бара да пробате работи што не сте ги правеле досега.

Поставете повеќе прашања

Може да биде многу несекси кога поставувате прашања, бидејќи не знаете што точно сака вашиот партнер да правите, или како да го направите тоа, но тоа е само за момент – „слепувањето“ може да биде болно и за двајцата. па затоа е многу подобро да поставувате прашања, да ја охрабрите другата личност да ве води, а потоа да се потрудите да ги следите упатствата.

Добриот љубовник пред се е чувствителен на потребите на својот партнер.

Не фокусирајте се само на пенетрација

Сексот е многу повеќе од пенетрација.

Иако верувате дека ерекцијата и упорноста се главната работа, може да откриете дека задоволството што го давате на другата личност за време на предиграта е најдобриот дел од врската, а пенетрацијата е само завршниот допир – и може да биде спектакуларно, ако сте и на исто ниво на страст и возбуда.

Откако ќе го разберете ова и ќе откриете како да го практикувате, можете да имате многу подобар и побогат сексуален живот.