Еве што е важно да направите за да ја зачувате младоста

akashic adam scott miller

Повеќето луѓе кои имале многу предизвикувачко минато дозволуваат тоа да се прошири и во нивната сегашност. Кога ќе се ослободат чувствата зад овие трагични или болни спомени, може да дојде до промена во држењето на телото, сјајот на кожата и сјајот во очите. Тоа е враќање на виталноста, која секогаш им недостасува на оние кои прерано стареат. Експертите од областа на биоенергијата кажаа кои се главните, но не и најзабележливите причини за забрзување на овој процес.

Општо е прифатено дека различните аспекти на процесот на стареење може да се поврзат со лошата исхрана, недостатокот на вежбање, лошото држење на телото и одредени услови на животната средина. Тоа може да го забрза нашиот пад на оваа земја. Според Луиз Л. Хеј, проблемите со стареењето се поврзани со социјалните верувања, застарените начини на размислување, стравот да се биде свој и отфрлањето на сегашниот момент.

Следејќи ја оваа тема, очигледно е дека личноста склона кон негативност (надворешна или скриена) ќе го забрза процесот на стареење. Оптимистичката личност има многу поголеми шанси за здрав и долг живот од личноста која е постојано негативна. Очигледно потребни се повеќе мускули на лицето за да се намурти отколку да се насмее.

Повеќето луѓе кои имале многу предизвикувачко минато дозволуваат тоа да се прошири и во нивната сегашност. Кога ќе се ослободат чувствата зад овие трагични или болни спомени, може да дојде до промена во држењето на телото, сјајот на кожата и сјајот во очите. Тоа е враќање на виталноста, која секогаш им недостасува на оние кои прерано стареат.

Енергетските причини за стареење

1. Неподготвеност да се развие и да се бара нешто ново

Личноста која учи нешто ново ги ажурира нервните врски во неговиот мозок. Се чини дека нејзината душа е напојувана од енергијата на знаењето и вештините. Некој учи да игра нови игри, а некој чита книги. Други луѓе дури бараат нови хоби. Тоа е многу важно. Не можете едноставно да стоите во место и да не правите ништо. Важно е да научите нешто ново. На пример, можете да започнете да учите нов јазик малку по малку или да научите ново хоби.

Личност која не се развива на сите возрасти многукратно побрзо. Ова е многу важно, бидејќи новите активности понекогаш ни даваат голема мотивација. Кога ќе успееме, сакаме да направиме нешто ново и интересно.

Ако нешто не успее, запомнете дека секогаш можете да го промените занимањето. Следете го она што го сакате со целото свое срце. Ова ќе ви даде многу виталност и ќе ви помогне да го надминете менталното и енергетското стареење.

2. Недоволна потрошувачка на енергија

Физичката стагнација е лоша. Важно е да се движите, бидејќи не за џабе велат дека животот е во движење. Никој не вели дека треба да спортуваш и да рушиш рекорди секој ден. Наместо тоа, само треба да пешачите повеќе и помалку да останете внатре.

Постојаното трошење енергија и движење е особено важно за оние кои се под стрес и лути. Спортот – па дури и едноставното одење, помага да се воспостави енергетскиот баланс на темни и светли почетоци.

3. Брзање

Има луѓе кои секогаш премногу брзаат. Сакаат што побрзо да ја завршат работата, што побрзо да стигнат до местото, побрзо да ги решат проблемите, побрзо да се вратат дома. Како резултат на тоа, целиот живот минува набрзина.

Ова е многу лошо, бидејќи личноста нема можност да ужива во моментот. Нервозните и зафатени луѓе често забележуваат дека поради некоја причина времето секогаш лета пребрзо.

Тоа не е чудно, бидејќи во секој период некаде брзаат. Како резултат на тоа, стареењето се случува побрзо.

4. Неподготвеност за посета на нови места

Идеално е, се разбира, да патувате во други градови и да посетите други земји, но ако немате можност да го направите тоа, започнете со вашиот град. Обидете се да посетите непознато место: парк, кафуле, улица.

Прошетајте, видете ги куќите, природата, архитектурата. Луѓето кои не гледаат ништо друго освен работа и дома стареат побрзо од оние кои се обидуваат да најдат нешто ново за себе.

Човекот во суштина е патник, затоа, како воздухот, мора да откриеме нешто ново за себе.

5. Кармички проблеми

Кармичките казни нè претекнуваат во различни форми. Некој нема среќа со пари, некој заљубен или во сите области одеднаш, а некој старее побрзо од другите луѓе. За жал, кармичките проблеми не се секогаш решени.

Се случува забрзаното стареење и здравствените проблеми да се резултат на постапки од минатиот живот, но понекогаш можеме да се справиме со нив. Обидете се да постапувате според вашата совест и правете само добри дела.

Колку сте поискрени во вашите обиди да го подобрите нечиј живот, толку повеќе помош ќе добиете од Универзумот.

6. Гнев, вина и тага

Овие емоции и чувства се крајно деструктивни за секој човек. Тие не само што го влошуваат расположението, туку и нè лишуваат од витална енергија. Затоа скршените, тажни или огорчени луѓе живеат многу пократко од љубезни, бистри и способни да си простат себеси и на другите.

Недостатокот на радост влијае на чакрите многу болно и го исцрпува нашето тело и душа. Радувајте се на малите работи и трудете се да не се нервирате поради проблемите, бидејќи сè лошо е минливо, особено ако се трудите да се фокусирате на добрината, оптимизмот и добрите вести.

Не заборавајте дека нашето здравје првенствено е управувано од нашите мисли. Размислете позитивно и обидете се да избегнувате се што ве лишува од радост, што ве вознемирува. Ви посакуваме среќа и добри и долги години живот во хармонија со себе и целиот свет.

ATMA/dailyhoro.ru/Подготви Сузана Дулчиќ за atma.hr