Едноставен начин за брзо подигнување на серотонин, ензимот на среќата

pexels photo 460295

Серотонинот е ензим кој прави да се чувствуваме добро. Тоа го стимулираат антидепресивите, чувството на благосостојба.

Кога некој ќе ви покаже добрина, нивото на серотонин се зголемува.

Исто така, истражувањата покажуваат дека кога правите нешто добро за другите, се зголемува и нивото на серотонин.

И не само тоа – вашето ниво на серотонин се зголемува кога дури и сте сведоци на чин на љубезност!

„Ние сме како контејнери. Само да оставиме повеќе божество да влезе во нас, повеќе услуга, повеќе живеење. Додека се полниш со ова, а не со егото и мислите „Што ми е тоа? и “Што можам да добијам од ова?” „Лажното јас“ исчезнува, егото заминува и божественото расте во нас“. вели д-р Вејн Даер.

Секој ден е одлична можност да практикуваме случајни дела на љубезност, како за нас самите, така и за сите вклучени во чинот.

„Ниту еден чин на добрина, колку и да е мал, не се троши залудно.