Живееме во време на будење и има желби за промени кои никогаш порано не постоеле!

daniel holeman 1

Не можете да го објасните тоа, но се чувствувате поинаку. Исто така, имате чувство дека сте станале нова личност која не е поврзана со она што сте биле порано. „Случајно“ ги запознавате вистинските луѓе, „случајно“ се наоѓате на вистинското место во вистинско време или посакувате нешто и тоа ви се остварува. Што се случува?

Во денешно време, многу работи се менуваат во светот. Голем број луѓе стануваат свесни за многу прашања и начин на живот кои мора да се променат. Многу луѓе сакаат да го вратат животот во свои раце за да ја најдат среќата и да го живеат животот што навистина го сакаат, избегнувајќи го моделот што општеството го наметнува преку телевизија, списанија, филмови, социјални идентификации и други видови на безначајни клишеа.

banerПРИМА ДЕНТi horizontalen

Светот се буди и во однос на исхраната. Сè повеќе документарни филмови откриваат скандали со храна, како што се суровоста кон животните, високотоксични хемиски состојки во храната и уништување на самите извори на живот на планетата.

Сè повеќе независни научници, новинари и поединци создаваат свои групи за поддршка и шират информации, ја шират вистината за различните индустрии меѓу кои живееме и нудат различни решенија. Сите тие придонесуваат за свесност на свој начин.

Од друга страна, многу луѓе се подготвени да ги слушнат овие вистини и да станат промени што сакаат да ги видат во светот. Нивната свест расте, нивните интереси се развиваат, нивната смисла на животот се менува и имаат нови желби и инспирации, поврзани со желбата да се променат себеси за да постигнат некаква промена во светот. Дали и вие се гледате себеси како таква личност?

1. Повеќе не се чувствувате добро во вашата стара средина и чувствувате потреба да бидете сами или со нови луѓе кои се повеќе во склад со вас

Духовниот развој може да биде болен процес, бидејќи нема сите околу вас да се развиваат со иста брзина. Честопати, почнуваме да растеме по некоја средба или настан во животот, но тоа не е нужно случај за нашите семејства и пријатели кои остануваат исти.

Малку по малку, почнуваме да се чувствуваме чудно кога размислуваме за работите за кои порано размислувавме, па дури и се чувствуваме виновни затоа што не сакаме да поминуваме толку многу време со саканите како порано. Тие посакуваат да можеме, но јазот што го чувствуваме меѓу нив и нас стана голем.

Нашите вибрации станаа повисоки и како резултат на тоа, кога ги гледаме, забележуваме непријатност и потреба да ги „наполниме батериите“, бидејќи се чувствуваме исцрпени. Затоа, природно ни одговара самотија. Многу е подобро отколку да се биде во друштво на негативни луѓе. И нè привлекуваат нови луѓе, со кои се чувствуваме добро и исполнето.

Со нив се поврзуваме директно, но и виртуелно, бидејќи сме на иста „фреквенција на бранови“. Честопати се чувствуваме подобро со нив отколку со семејството или пријателите кои ги познаваме десет години. Причината е што сега сме поврзани срце со срце, душа со душа и има многу помали шанси лажното его да ја расипе врската.

2. Чувствувате дека нешто се променило во вас

Не можете да го објасните тоа, но се чувствувате поинаку. Исто така, имате чувство дека сте станале нова личност која не е поврзана со она што сте биле порано. Можеби сте ја доживеале оваа промена повеќе од еднаш. Секој пат кога имате чувство дека сте се поблиску до вистината.

Ова чувство ве исполнува со длабока среќа додека се приближувате кон тоа што сакате да бидете (или подобро, она што навистина сте). Во исто време, малку ве плаши, бидејќи сте ја напуштиле вашата комфорна зона и затворот во кој ве ставило општеството. Иако, можеби и вие имате чувство дека порано било полесно, на познат начин на живот.

Но, сега, кога сте избегале од „илузијата“, кога сте ги отфрлиле „маските“ и кога вашите блокади се отстранети засекогаш, чувствувате дека појасно го гледате животот. Дури се прашувате како можеше толку долго да ви „сакаш“. Светот има нови бои и вкусови, едноставно поради вашата нова перспектива за него.

3. Зголемена интуиција и желба за поврзување со себе

Како што рековме, вашата желба да се поврзете со вашето првобитно јас станува се посилна и посилна. Разбравте дека само вие можете да ги знаете вашите одговори.

Дури и кога барате помош и сте инспирирани од другите, само вие и вашето повисоко јас, вашата повисока свест, вашето првобитно јас, можете да ви ги дадете одговорите што ги чекате. Треба да поминувате повеќе време со себе, силно копнеејќи секогаш да и верувате на сопствената интуиција.

baner portland horizontalen

4. Зголемување на „случајноста“ и „усогласувањето“ во вашиот живот

Колку повеќе растете духовно, толку повеќе енергија ќе имате и подобро ќе разберете како сè е совршено средено. „Случајно“ ги запознавате вистинските луѓе, „случајно“ се наоѓате на вистинското место во вистинско време или посакувате нешто и тоа ви се остварува. Што се случува? Вашата енергија, вашите вибрации се повисоки.

Колку е попозитивна вашата енергија, толку повеќе ќе привлекувате позитивни околности во вашиот живот. Исто така, колку повеќе сте поврзани со вашата повисока свест, толку повеќе ќе добивате пораки од вашите духовни водичи низ силата и инспирацијата во вашиот секојдневен живот.

5. Свесност за вашите стари негативни навики

Стануваш свесен за се што не било во ред во твојот „стар живот“, во твоето старо „јас“. Ги сфаќате сите работи што сте ги правеле, а кои повеќе не сакате да ги правите и начините на размислување што не сакате да ги задржите повеќе.

Подготвени сте за голема промена и никогаш не сакате да се вратите назад затоа што сте многу среќни за вашите откритија. Имате чувство на длабока исполнетост и среќа, поради пристапот кон вистината и чувствувате голема надеж.

6. Неподдржување на површноста и она што не е автентично

Многу места и луѓе што ги посетувавте веќе не ве интересираат, па дури и ве депримираат. Станавте „алергични“ на сè површно и на она што не е реално или автентично – луѓе, места, активности, телевизиски серии (ако сè уште ги гледате)… барате нешто вредно, едноставни и вистински работи што ќе го направат вашиот срцето пее.

Можеби мислите дека сте станале недружени или „тешки“, но да се биде добро приспособен во болно општество не е добар знак. Секогаш запомнете го ова и следете го своето срце. Ако вашиот ум и лажно его можат да ве измамат и да ве влечат надолу, вашето срце никогаш не може да ве лаже. Колку повеќе растете духовно, толку повеќе ќе ве привлекува искреноста и помалку ќе ве привлекува лагите, илузиите, лицемерието и измамата.

7. Длабока тага и сочувство за светот кој страда

Духовното будење не е секогаш најдоброто чувство на светот. Често може да дојде со силни чувства на очај и тага додека стануваме сè посвесни за страдањата во овој свет. Тоа дури може да биде депресивно за некои луѓе.

Како што опишав во претходната статија “Како можеме да бидеме среќни кога сме свесни за сите страдања на овој свет?” штом знаеме, нема враќање назад и одеднаш се чувствуваме одговорни. Тоа што го чувствувате е сосема нормално. И треба да поминете низ него. Немојте да мислите дека имате проблем или дека сте премногу слаби. „Гледањето“ и „разбирањето“ на работите понекогаш може да донесе шокантно искуство.

На пример, кога го открив ужасот на суровоста на животните во прехранбената индустрија и кланиците и решив да го истражам, што траеше со недели и месеци, поминав низ депресија и не сакав да видам никого, а само плачев од дното. на моето срце. И кога тоа заврши, решив да направам нешто. Денес не се каам што го знам тоа, но ме прави посилна и поодговорна личност.

dzovi kompani baner horizontalen 1

8. Чувство на потреба да се направи светот подобро место

Не ви е доволно да се грижите само за сопствената благосостојба. Исто така, сакате да им помагате на другите и да направите нешто позитивно за овој свет. Не ги разбирате луѓето кои не прават ништо и се себични. Не разбираш како е можно да повредиш човек или животно. Чувствувате повеќе сочувство и емпатија кон другите луѓе и животни.

Вашиот живот има смисла само ако правите нешто добро за другите. Дури и ако сте влијаеле на една личност или на едно животно, ќе се чувствувате среќни и дека не сте залудно дошле на Земјата. Не можете да замислите да умрете без да имате позитивно влијание врз светот.

Самата помисла на тоа ти се гади. Се чувствувате „повикани“ да направите нешто големо. Нема враќање назад, а ако понекогаш чувствувате дека не е лесно да се биде „буден“, сепак не помислувате повторно да „заспиете“.

9. Длабок копнеж за смислата на животот

Многу работи што сте ги сакале веќе не ви се важни. Посетата на стари пријатели или места веќе не е привлечна. Сега ви треба смисла во животот или ќе ви биде досадно и тоа ментално влијае на вас. Може дури и да станете депресивни.

Како што објаснив претходно, едноставно повеќе не можете да најдете ништо интересно во нешто што не е автентично или не се усогласува со вашите сегашни вредности. Кога ќе се разбудите, ви треба значење и цел. Исто така, потребна ви е работа која има свое значење. Не можете ни да се замислите на работа која не придонесува за благосостојбата на светот.

10. Преосетливост

Покрај тоа што вашите физички сетила за вид, слух, вкус, мирис и допир стануваат поразвиени, вашите духовни сетила исто така брзо се развиваат. Тоа се вашата интуиција, емоции, имагинација, совест и инспирација. Вашата интуиција ве води сè повеќе и повеќе и повеќе учите да ја слушате.

Сè повеќе разбирате како вашите емоции се компасот што вашата душа го користи за да ве води и да ви даде насока. Негативните емоции значат дека сте на погрешен начин на размислување, а позитивните емоции значат дека сте на вистинскиот начин на размислување. За да дознаете повеќе за хиперсензитивност, прочитајте ја мојата статија на оваа тема.

11. Креативност, зголемена инспирација и потреба за остварување на вашите соништа

Секогаш сте „бомбардирани“ со идеи. Добивате слики, идеи, музика и други креативни инспирации кои понекогаш ве обземаат. Оган ви гори во стомакот кога размислувате за работи што сакате да ги постигнете, а ентузијазмот се буди кога ќе помислите на нешто креативно. Сакате да бидете инспирирани од луѓе на кои им се восхитувате.

Имате чувство дека во вашата глава има компјутер со 30 отворени програми кои работат без престан. Животот има сосема поинакво значење кога создаваш и се чувствуваш жив. Се чувствувате повикани да ги остварите вашите соништа и вашата мисија на Земјата. Причината за тоа е што душата конечно може да се изрази преку физичкото тело, поради што дошла на овој свет.

12. Желбата да дознаеме кои сме навистина

Не сакате да бидете дефинирани од општеството или другите. Уморни сте да ги носите маските што ги носите предолго поради туѓите очекувања. Конечно сакате да откриете кои сте навистина. Поставувате прашања за себе, за целта на животот, за универзумот и другите планети и цивилизации.

Не сакате да гледате низ филтерот на илузиите на општеството, туку низ филтерот на срцето и душата. Сакате конечно да бидете личноста која навистина сте вие, среќна, слободна, со леснотија во вашето срце и никогаш повеќе да не бидете роб на туѓите очекувања од вас.

13. Поголема свесност за храната што ја јадете

Забележувате како ве привлекува одредена храна и како природно ве одбиваат другите. Сакате да се грижите за вашето тело со добра причина. Фабричките бисквити или стек што ги сакавте веќе не ви одговараат. Секој вид на храна има своја енергија и кога ќе го подигнеме нивото на нашите вибрации, стануваме привлечени од друг вид на енергија, онаа која повеќе ни одговара.

Ова е причината зошто многу свештеници повеќе не можат да јадат храна што содржи животинско месо, особено кога тие се резултат на суровост и страдање како што е денес. Таквата храна често е отровна за консумирање.

Некои луѓе не сакаат да земаат храна која содржи глутен, аспартам и разни хемикалии и рафинирано брашно. Ние природно не сакаме и ако ги земеме, нашите тела силно реагираат на нив. Дури се развиваат алергии и нетолеранција кон нив. Притиснати сме на повисоко ниво, кон храна со поголема енергија, како што е веганската исхрана со добар дел од сурово овошје и зеленчук.

14. Промени во сонот

Ви треба повеќе сон отколку порано и уморни сте кога ќе се разбудите. Имате периоди на поспаност и замор. Ова е време на прилагодување и предавање на него. Исто така, може да се разбудите неколку пати во текот на ноќта или да почувствувате напади на паника кога ќе се разбудите.

Повторно, понекогаш можете да го почувствувате токму спротивното – периоди на интензивна енергија кога само сакате да скокнете од креветот и да тргнете во акција.

15. Губење на страв и грижа и зголемување на енергијата на љубовта

Сега ја разбирате целта на вашите емоции. Тие се таму за да покажат каква вибрација имате. Негативните емоции се показател за негативни вибрации. Разбирате како живеењето во страв и грижа е најлошото нешто што можете да го направите додека го обликувате вашиот живот.

Го повикуваме она за што мислиме и на што обрнуваме внимание. Сега сакате да донесувате одлуки засновани на љубов и доверба и да чувствувате благодарност и среќа.

16. Губење на интерес за сите видови конфликти

Вашиот внатрешен мир стана свет. Секакви конфликти ве вознемируваат и ви станува непријатно затоа што сега чувствувате дека сета енергија се менува во вашето тело. Веќе не ве интересираат драмите на вашите пријатели или драмите на телевизија.

Сакате внатрешен мир и длабок спокој. Можеби дури сте изгубиле интерес да докажете дека сте „во право“ по секоја цена, бидејќи сакате да избегнете конфликт.

17. Губење на желбата да се осудувате и себеси и другите

Како што сè повеќе ја чувствувате подлабоката поврзаност на сите нас, ја губите желбата да ги судите другите, како и себеси.

Сакате да бидете пољубезни кон себе и кон другите и да внесете повеќе мир, љубов и сочувство кон другите во вашиот живот.

18. Зголемена желба за љубов и несебично давање

Вашето срце и душа се чувствуваат исполнети само кога сте во служба на светот. Не барајте задоволство преку награда за она што го правите.

Само сакаш да даваш и сакаш без никаков себичен мотив.

19. Чувството на поврзаност со се и секого (луѓе, животни, природа, планета и универзум)

Врската станува се посилна. Чувствувате дека сте „едно“ со сите живи суштества и природа.

Го разбирате влијанието на секој ваш збор, ваша мисла и ваша постапка врз остатокот од светот и вие сте исклучително одговорни за нив. Сакате да го искористите тоа влијание на најдобар можен начин, разбирајќи како сте дел од целината.

20. Силна врска со животните и природата

Не ги гледате животните како нечувствителни и неинтелигентни суштества. Вие разбирате дека тие имаат чувства и свесност, исто како и растенијата. Чувствувате силна врска со нив и некои од вас дури можат да комуницираат со нив (животни, дрвја или растенија). Како што рековме под точка 13, ќе ви станува сè потешко да јадете животни.

Не сакате да учествувате во убивање и мачење милиони од нив, како што е случајот во денешната индустрија.