Завршува комплетната реконструкција на улицата „Крушевска Република“

369247033 715662117251795 7289098378300623077 n
Се асфалтираат последните метри и со тоа завршува комплетната реконструкција на улицата „Крушевска Република“. Градоначалникот Костадин Костадинов со тимот од соработници и советници, денеска изврши увид во завршните работи на улицата, чија реконструкција беше негово предизборно ветување пред граѓаните на Струмица.
Двете страни на улицата „Крушевска Република“ во уредениот дел од поројот, односно, од кружниот тек кај ЕВН до улицата „Бел камен“ се комплетно реконструирани, со нов асфалт, тротоари, канализациони и шахти за атмосферска канализација.
-Во рамките на добрата соработка којашто ја имаме со ЈПКД „Комуналец“ веќе е потпишан договор за раззеленување на поројот, средување на жардинериите, ќе се комплетира хидрантската мрежа и овој дел од градот навистина ќе стане убава слика за Струмица и струмичани, а со тоа реализираме уште едно капитално ветување кон граѓаните. Вредноста на проектот е 19 милиони денари, инвестиција комплетно финансирана од основниот буџет на општина Струмица. Најавувам уште многу такви силни и огромни капитални проекти коишто се во интерес на граѓаните и во градот и во населените места. Денеска е потпишан договорот со фирмата изведувач за завршување на Домот на културата во населеното место Куклиш и деновиве ќе бидат воведени во работа, изјави градоначалникот Костадинов.

369247033 715662117251795 7289098378300623077 n

385913255 715662147251792 1433215346628287901 n

386061999 715662237251783 2759865259303011414 n

386070233 715662357251771 6707220924656998838 n

386071329 715662247251782 8322328382547372011 n

386188435 715662417251765 4377189093169752647 n

386195856 715662207251786 9059282111658762101 n