Заминете на време, не задржувајте никого: Се доаѓа кога треба!

life cycles by mario sánchez nevado

Заминувате на време. До вашиот дом, дури и никој да не ве чека, после забавата, од гости, од пропаднати врски и од лоши навики. Се оддалечувате од депресија и темни мисли, од болни спомени, од негативни луѓе или од личноста до вас.

Наслов  Духовност  Мудрост  Заминете на време, не задржувајте никого: Се доаѓа кога треба!

Заминете на време, не задржувајте никого: Се доаѓа кога треба!

83848
Уметност: Марио Санчез Невадо

Заминувате на време. До вашиот дом, дури и никој да не ве чека, после забавата, од гости, од пропаднати врски и од лоши навики. Се оддалечувате од депресија и темни мисли, од болни спомени, од негативни луѓе или од личноста до вас.

media 24 uslugi

Заминувате на време. Не оставајте длабоки лузни на телото на вашиот живот, не заразувајте ја душата со незаситен вирус на вина – чувство кое ве отфрла од вашиот живот и од себе со неверојатен ентузијазам.

Заминете на време, не го чешајте цртежот на кревкото платно на вашата судбина. И не гази на туѓа кожа.

Вие го цените вашиот живот повеќе отколку што другите го ценат. Заминувате на време, ако некој го стави својот живот над вашиот, разберете дека вие сте пред се одговорни за вашиот живот, а дури потоа за туѓиот. Никој не дојде на овој свет како жртва. Животот не бара од човекот да жртвува големи дарови – самиот живот и способноста за љубов.

Не е тешко да се изгубиш себеси, не е тешко да се претвориш во нешто друго, да живееш туѓ живот, да живееш во друг свет, поинаква реалност. Не е ни тешко да се бара и посакува.

Тешко е да се пронајдеш себеси. Затоа што само ние можеме да ја измериме мерката на користење на себе. Зашто, жртвувајќи се залудно, автоматски не си додаваш сила, туку, напротив, ја одземаш

 

 

 

baner portland horizontalen
Научете да излезете на време од различни животни околности и ситуации. Секогаш ќе можете да го препознаете тој момент: верувајте си себеси, вашата интуиција, не лажете се себеси и не лажете ги другите.
Нема лоши луѓе без разлика на потребата да се разговара за тоа. Има луѓе кои се различни од нас. И нема никаква друга одговорност, освен лична.
Сè што се случува во нашиот живот, сè што се случува околу нас и на некои оддалечени острови на Еквадор, се случува со наша дозвола.
Дозволивме нашиот живот да биде таков каков што е.Дозволивме сивилото да доминира во нашите животи, дозволивме стравот да се пресели во нашите животи, дозволивме да станеме аутсајдери во нашите животи.
Погледнете наназад, бидејќи можеби е време да оставите сè. Неверојатно е тешко да оставиш се, се искусно и да си заминеш, без разлика кој што кажува и пишува. Тешко е да се напушти, но заминувањето во вистинско време е, сосема едноставно, неопходно.
Навреме си заминувате од опсесивни илузии и наметнати стравови, но сепак се обидувате да сонувате, обидете се да се обидете.

 

 

banerПРИМА ДЕНТi horizontalen

Сè доаѓа во свое време, дури и чудата.

Затоа тргнете на време, не задржувајте никого.

Затоа што ако се воздржите, сценариото на животот се препишува, и тоа за другите луѓе.

uspesnazena.com