Заминете на време, не задржувајте никого: Се доаѓа кога треба!

life cycles by mario sánchez nevado

Заминувате на време. До вашиот дом, дури и никој да не ве чека, после забавата, од гости, од пропаднати врски и од лоши навики. Се оддалечувате од депресија и темни мисли, од болни спомени, од негативни луѓе или од личноста до вас.

dzovi kompani baner horizontalen 1

Заминувате на време. Не оставајте длабоки лузни на телото на вашиот живот, не заразувајте ја душата со незаситен вирус на вина – чувство кое ве отфрла од вашиот живот и од себе со неверојатен ентузијазам.

Заминете на време, не го чешајте цртежот на кревкото платно на вашата судбина. И не гази на туѓа кожа.

Вие го цените вашиот живот повеќе отколку што другите го ценат. Заминувате на време, ако некој го стави својот живот над вашиот, разберете дека вие сте пред се одговорни за вашиот живот, а дури потоа за туѓиот. Никој не дојде на овој свет како жртва. Животот не бара од човекот да жртвува големи дарови – самиот живот и способноста за љубов.

Не е тешко да се изгубиш себеси, не е тешко да се претвориш во нешто друго, да живееш туѓ живот, да живееш во друг свет, поинаква реалност. Не е ни тешко да се бара и посакува.

Тешко е да се пронајдеш себеси. Затоа што само ние можеме да ја измериме мерката на користење на себе. Зашто, жртвувајќи се залудно, не си додаваш автоматски сила, туку, напротив, ја одземаш.

banerПРИМА ДЕНТi horizontalen

Научете да излезете на време од различни животни околности и ситуации. Секогаш ќе можете да го препознаете тој момент: верувајте си себеси, вашата интуиција, не лажете се себеси и не лажете ги другите.

Нема лоши луѓе без разлика на потребата да се разговара за тоа. Има луѓе кои се различни од нас. И нема никаква друга одговорност, освен лична.

Сè што се случува во нашиот живот, сè што се случува околу нас и на некои оддалечени острови на Еквадор, се случува со наша дозвола.

Дозволивме нашиот живот да биде таков каков што е.

Дозволивме сивилото да доминира во нашите животи, дозволивме стравот да се пресели во нашите животи, дозволивме да станеме аутсајдери во нашите животи.

Погледнете назад, затоа што можеби е време да оставите сè. Неверојатно е тешко да се остави сè, сè што е искусно и да заминеме, без оглед кој вели и пишува што. Тешко е да се замине, но заминувањето во вистинско време е, едноставно, неопходно.

Заминувате навреме од опсесивни илузии и наметнале стравови, но сепак обидете се да сонувате, обидете се да пробате.

baner portland horizontalen

Не плашете се да направите грешки – затоа што тоа значи дека сте пробале.

Не плашете се од реакцијата на другите луѓе, бидејќи сè уште не можете да предвидите 100%, додека не го направите она што го мислите, а ако можете – тогаш стравот е бесмислен. Но, ќе имате шанса да заминете на време. Така е, остави и продолжи понатаму.

Знаеме кога ни недостасува нешто што сакаме да го имаме, кога не ни беше дадено нешто, но го очекувавме тоа. Но, ние никогаш не размислуваме за тоа, од што нè спаси со тоа што не ни го дадоа она што го сакавме веднаш.

Вистината е едноставна:

Сè доаѓа во свое време, дури и чудата.

Затоа тргнете на време, не задржувајте никого.

Затоа што ако се воздржите, сценариото на животот се препишува, и за другите луѓе.

uspesnazena.com