За воспитувањето на нашите деца

401447336 7328272223874055 2406296295581299459 n
1. Дете опкружено со критичари учи да обвинува;
2. Детето опкружено со потсмев учи да биде недоверливо;
3. Дете опкружено со непријателство учи да се бори;
4. Дете опкружено со гнев учи да предизвикува болка;
5. Дете опкружено со недоразбирање учи да не ги слуша другите;
6. Дете опкружено со измама учи да лаже;
7. Дете опкружено со срам учи да се чувствува виновно;
И само силните во срцето можат да го скршат овој маѓепсан круг.
8. Дете опкружено со поддршка учи да помага и штити;
9. Детето, опкружено со смиреност и очекување, учи да биде трпеливо;
10. Детето опкружено со пофалби учи да биде самоуверено;
11. Детето опкружено со чесност учи да биде искрено;
12. Дете опкружено со сигурност учи да верува;
13. Дете опкружено со одобрување учи да се почитува себеси;
14. Дете опкружено со љубов учи да сака и да дава љубов;
15. Детето, опкружено со слобода на избор, учи да преземе одговорност за своите одлуки.
*Од нас зависи. Децата се само наше огледало✅️
Фејсбук статус на : Александар Бузлески