За најмоќната енергија на Универзумот… Познато е дека сексуалната енергија е најмоќната енергија во Универзумот и дека редовниот секс ни го продолжува животот и го подобрува имунолошкиот систем.

428689958 912627270657446 5985600883055663515 n

За најмоќната енергија на Универзумот…❤️❤️❤️

Познато е дека сексуалната енергија е најмоќната енергија во Универзумот и дека редовниот секс ни го продолжува животот и го подобрува имунолошкиот систем….
Научно е докажано дека парите се директно поврзани со сексот бидејќи ја делат истата чакра, па луѓето со поисполнет сексуален живот се попродуктивни и поуспешни на работа. Но….. Секогаш има тоа но… 🙂
Суштествата со ниска свест го ослободуваат сексот механички. Тие се водени од инстинкти и за нив тоа е само рутинска работа што треба да се заврши. Најчесто не влегуваат во сексуални односи со емоции, мислејќи дека се штитат, а всушност не знаат што си прават секогаш кога од позиција на ниска страст се водат од својот нагон и желба.
Ова е особено важно за жените бидејќи мажите се чистат низ телото на жената за време на сексуалниот чин. Жената ја зема машката енергија и всушност е одличен диригент. Но, што се случува со душата на жената? Што се случува со телото на жената? Малку жени се прашуваат за ова… Премолчувањето на нагонот со сексуален чин само привремено ја задоволува жената. Кога сексот ќе заврши, таа се чувствува попразно отколку што беше затоа што своето механичко тело го даде на некој што не го сака и кој не ја сака. И таму ја губи женственоста, божествената природа и света сексуална енергија.
И маж…
Мажите се научени дека се добри фраери ако сменат повеќе жени. Тие веруваат дека се добри во кревет доколку низ нивниот кревет поминат што повеќе жени…
И ниту еден момент не се прашуваат што си прават?
Можеби сте забележале дека мажите кои поминуваат одреден број години и менуваат многу жени се истрошени и не мирисаат на свежо.
Секој пат кога мажот има секс со жена која не го сака таканаречениот механички секс, тој ја губи својата витална енергија….
Сексуалната енергија која се разменува во сексуален чин со личноста која ја сакаме и која не сака е најмоќната енергија во Универзумот… Затоа што има давање и земање и целата енергија циркулира… Мажот му дава на жена, жена на маж и обратно. Во механичкиот секс нема такво нешто… Сексуалната енергија тече во еден правец и неповратно затоа што мажот се празни и не се вклучени никакви емоции… Каналот на љубовта е затворен. Срцевата чакра е затворена…Нема проток на сексуална енергија.
Затоа ваквиот сексуален чин е краткотраен и дава само привидно задоволство, а последиците се погубни и за жената и за мажот кои се водат само од своите инстинкти.
Ние сме духовни суштества…
Имаме божествена природа во нас и како такви треба да практикуваме секс од високо ниво на свест.
Мажот и жената на иднината се суштества со висока свест. Тие нема да се водат од нивните инстинкти туку од вистинската желба, љубов и интуиција. Како такви тие ќе бидат Богови бидејќи на сексот ќе гледаат како на божествен чин и како таков ќе биде свет чин.
Нема да има изопаченост како што е денес ниту телото ќе биде злоупотребено за да се исполни желбата на нагоните.
Мажите ќе се грижат со колку жени ќе спијат….
Затоа што дечко ќе биде човек кој се држи за себе… 🙂
А тоа е човек со висока свест…
Жените ќе го третираат своето тело како храм во кој спие нивната божествена душа.
И како такви ќе бидат Божиците…
Сексот како таков ќе биде свет чин помеѓу маж и жена…. Ништо како денешната врска која сè почесто имаме можност да ја видиме во медиумите и која е се само не свет чин.
Врската помеѓу развратот и лудилото..
Автор: Оливера Нардели