Здружението „Наши” покренува кампања за промена на дискриминаторскиот закон за семејство и брак и се вклучува во процедурата за носење нов закон за 50-50 родителство

423778481 874289364696111 7423443593850499685 n
Во растот, развојот и воспитанието на #Децата – подеднаков удел имаат двајцата родители, и #Тато и #Мама.
Двата сензибилитети се потребни за формирање комплетна, здрава, продуктивна, исполнета личност…
Отсуството на еден од суштинските принципи во животот на детето, остава неизбришлива трага врз детето од која последици ќе трпи цел живот….
Секогаш нешто ќе недостасува….
За исполнето детство и среќен живот, потребни се и Мама и Тато.
Затоа,
….Наскоро од здружението најавија и трибина на ова тема.