Земјата се движи на повисоко ниво на свест – На експлоататорскиот систем му доаѓа крајот!

earth 5558950 960 720 696x398

Наслов:  Земјата се движи на повисоко ниво на свест – На експлоататорскиот систем му доаѓа крајот!

Она што моментално се случува на Земјата може да покаже дека и нашата раса се приближува кон еден вид „транзиција“, за која дефинитивно треба да се грижите. Ерата на експлоататорскиот нагон што го користи здравјето на луѓето и планетата земја како своја цел, расипувајќи ја перцепцијата за сочувство, разбирање, љубов и мир, се приближува кон самиот крај на постоењето. Ако до сега не сте ги сфатиле основите на системот, крајно време е да застанете за секунда и да погледнете околу себе!

Со истражување на бројни портали, канализирани пораки од повисоки суштества, аудио/видео материјал, лично директно искуство, гарантирам дека експоненцијалниот раст на духовните портали има свои корени во подигањето на свеста на целата планета Земја, вклучително и секое суштество на неа, без исклучок. .

Календарот на Маите заврши во 2012 година, токму затоа што не можеа да ги предвидат идните настани, иако имаа длабоки визии за иднината на земјата, па дури и за дел од нашата галаксија. Зошто нивниот календар заврши токму тогаш и за каков „крај на светот“ пишуваа детално?

Преземајќи бројни релевантни докази, заклучокот е неоспорен: Земјата , а со неа и луѓето, животните, растенијата и поедноставните организми имаат премин од сегашното ниво на свест кон едно повеќе ориентирани кон Љубов, разбирање, хармонични односи, заедничка работа каде што нема. алчна експлоатација на ресурсите на луѓето, ниту планетата на која моментално можеме само да постоиме.

До 2035 година, Земјата минува низ природен прецесионален настан што се случува циклично. За да не навлегуваме премногу длабоко во анализата на циклусите и времетраењето на нивните периоди, ќе ги објаснам најважните фактори што треба силно да ги земете предвид.

1. Подигнување на свеста

Ако одвоите само половина час дневно и активно пребарувате на Интернет за актуелните настани што и се случуваат на Земјата, ќе почнете да ги гледате работите малку „поправилно“. Евидентното зголемување на духовните заедници се случува поради галактичкиот ЕМ бран кој го подига целиот Земјиен систем на повисоки вибрации.

Повеќето од читателите ќе го разберат ова, но за оние од вас кои не се запознаени со вибрациите на кои постоите, ќе го кажам ова: доба на експлоататорскиот нагон што го користи здравјето на луѓето и планетата земја како своја цел, корумпирајќи перцепцијата на сочувство, разбирање, љубов и мир доаѓа до самиот крај на постоењето. Ако не сте ги сфатиле основите на кои почива системот, крајно време е да застанете за секунда и да погледнете околу себе во следните работи:

  • колку родители активно се дружат со своите деца и пријатели, наместо да „зјапаат“ во своите мобилни телефони и таблети?
  • Дали во последната година остваривте „контакт со очи“ со некого, се насмеавте и помисливте „можеби некому му го разубавив денот“?
  • колку го слушаш своето тело? Природниот лекар е во вас – за повеќето болести за кои мислите дека можат да се решат со апче со големина на грашок.

2. Врски

Иако не сум родител, во изминатата година од врската со личност која можам да ја сметам не само за пријател, туку и за која бев одговорна до одреден степен, сфатив дека квалитетот на врската е од суштинско значење. не само за витален заеднички живот, туку и за взаемна поддршка на растечката заедница.

Без разлика дали се работи за родители, пријатели, роднини или странец, прифатете ја личноста онаква каква што е, без никакви ваши „промени“ што би сакале – секоја личност е индивидуална и како таква има право да биде прифатена. Понатаму, каде и да се најдете, бидете топли и пријатни во разговорот, кој вели дека работата мора да биде бесчувствителна и „роботски“ дизајнирана?

Поздравете ја продавачката во супермаркетот, кажете убав збор на чистачката на улица, насмевнете се на личноста за која мислите дека би можеле да ѝ разубавите дури и за момент – СИТЕ сме дел од целината, и на крајот на краиштата, ние сме ЕДНИ кои имаат различни аспекти на постоењето.

baner portland horizontalen

3. Исхрана

Многу дебати продолжуваат за типот на диета што ја користите. Падна продажбата на месо и млечни производи, а раст на производството и продажбата на растителни производи. Можете сами да заклучите што велат овие податоци.

Оригинално не сме создадени да убиваме животни со оправдување „и онака се создадени за наша храна“. За наведените изјави има грст истражувања и потврда.

Дали знаевте дека земајќи ги предвид сите параметри, количината на растенијата за исхрана на животните, степените на претворање на растенијата и на крајот на месото во производи што луѓето ги консумираат, количината на ресурси за таква постапка, а особено витамините кои човечкото потребите на телото, исхраната со производи од животинско потекло е значително во негативна врска наспроти диета која не се базира на такви производи? Имате неколку статии кои го докажуваат тоа.

banerПРИМА ДЕНТi horizontalen

4. Образование

Фактот дека училишната реформа не презема нова структура толку години дава загрижувачка нота за тоа како функционира нашиот систем. Понатаму, активирањето на младите за дополнително образование или во нашите компании (што би донело неизбежен раст на културата и вработеноста), или во странство и враќање со понапредно знаење, МОРА да стане дел од актуелната училишна реформа.

Токму како што рекол Ајнштајн „постојниот проблем мора да се реши на повисоко ниво на свест отколку на она на кое настанал“ – потврдува дека земјите со поразвиен културен, политички и социо-економски статус треба да бидат еден од параметрите за подобрување. училишниот систем и образованието во Република Хрватска. Истото може да се примени и за други земји.

Воспитно-образовниот кадар, родителите, учениците и учениците треба активно да учествуваат во давање коментари за да може училиштето поефективно да го поддржи развојот на интелектуалниот, но во исто време и на карактерните особини на секој поединец. Занемарувањето на она што се случува околу нас, но и како дел од секојдневието, неминовно влијае на нас и на нашите деца.

Иако гореспоменатите четири поглавја допираат важни теми на кои СЕКОЈ треба да работи, работата на себе е од многу клучна важност доколку сакате во иднина да видите како вие и вашите деца имате подобар живот од само акумулирање материјални добра.

Системот каков што е сега доведе до распаѓање на заедниците и ќе доведе до распаѓање на оваа „модерна“ цивилизација ако не се посветиме барем на аспектите споменати во статијата, и на другите за кои и самите знаете дека ќе придонесе за подобрување на нашата заедница и човештвото. .

„Сè што правам, чувствувам и мислам нека биде во корист на мене и на сите луѓе на кои се одразува тоа дело“  (молитва од абориџини)

 

Давор Предавец