Зошто врската со жена со чисто и отворено срце е најголемиот предизвик?

people 2559768 960 720

Таа е и романтична и нежна, но во исто време е и практична и не трпи глупости. И тој знае што е љубовта многу подобро од тебе. Обидете се да научите нешто од неа!

Многу мажи тврдат дека искреноста е она што го сакаат во врската и ги обвинуваат жените за манипулација и неискреност. Обратно е исто така точно. Но, кога навистина ќе запознаат искрена личност, брзо ќе дознаат дека искреноста воопшто не е она што ја замислувале и дека најчесто е – непријатна.

Искрените жени имаат гадна навика да бидат искрени за сè.

Таа не се двоуми да ви ја каже вистината

Можеби се двоуми, но на крајот ви ја кажува вистината, бидејќи тоа е она што најдобро го прави. Таа вистина може да биде смешна, болна, непријатна, крајно неповолна за неа или крајно предизвикувачка за вас, но таа ќе ви ја каже како што е.

Ако не сте навикнати на отвореност и непосредност, ќе бидете збунети, а најверојатно и навредени, но тоа е ваш проблем – и таа ќе ви го привлече вниманието на тоа.

Таа поставува непријатни прашања

Можеби нејзините прашања се премногу длабоки или премногу лични, бараат од вас да размислувате за чувствителни работи што претпочитате да ги потиснувате или да покренете болни теми што би сакале да ги избегнувате.

Со незгодни прашања и тешки одговори таа е целосно на своја земја, а вие на лизгава патека.

Таа ги руши твоите ѕидови

Искрената жена знае дека мора да имате резерви, одбранбени механизми и емотивни ѕидови кои треба да се срушат, и таа го прави тоа. Ги преминува вашите граници и прецизно наоѓа слаби точки во вашите ѕидови.

Со неа секогаш сте малку надвор од вашата комфорна зона и малку сте загрижени што ќе се појави следно, но во едно можете да бидете сигурни – што и да ја прашате, ќе добиете искрен одговор.

Таа отворено зборува за своите чувства

Нејзиното отворено однесување може да биде премногу агресивно за вас, па кога ќе станете одбранбени во однос на нејзините барања (што сака во врската и што и пречи), ќе се најдете целосно збунети и разоружани пред нејзината ранливост, што и таа воопшто не се крие.

Таа е отворена за сите нејзини чувства, а нивниот спектар е толку широк, длабок и сложен што ќе ви ја заврти главата. Како може некој да ги почувствува сите овие чувства одеднаш?

Таа не игра емотивни игри

Таа верува во вистинска љубов и не ја интересира ништо помалку од тоа. Ако сте научиле за емотивните игри, за скриените значења и потребата да толкувате и разоткривате нечии зборови и однесување, ќе бидете изненадени. Со неа се е на отворено и подобро е да и веруваш кога ќе ти каже дека нешто е така, отколку залудно да бараш скриена смисла и да се чудиш што сакала да каже и постигне.

Можеби ви е непријатно што некој така ги разоткрива нивните желби и очекувања, можеби мислите дека жената треба да биде мистериозна и дека треба да ви се дозволи да ја откриете и дека љубовта треба да биде романтична и опојна, но тогаш ќе имате многу маки. со чесна жена.

Таа е и романтична и нежна, но во исто време е и практична и не трпи глупости. И тој знае што е љубовта многу подобро од тебе. Обидете се да научите нешто од неа.

Таа нема да ви ја заслади вистината за полесно да ја голтате

И тука е нејзината најголема и можеби неподнослива мана – не ја интересира да се грижи и да го одржува вашето его.

Онаму каде што некоја друга жена ќе ти ласка, ќе те охрабри, ќе те води, ќе ја прикрие вистината на сите начини, за да стигнеш до целта (која не можеш да ја видиш) по обиколници (кои го обиколуваат твоето его и не го загрозуваат), чесната жена ќе те удри со вистината, како да е удирана во брадата.

Може да ти ја заслади горчливата пилула, не е неспособна да го стори тоа. Но, ако прибегне кон тоа, тој ќе работи против себе и против вас – и ќе ве презира што едноставно барате да ве тапкаат, каде што ви треба добро ќотек за да ги знаете границите на вашата сила.

Со тоа што ќе ви зададе удар на вашата гордост, таа ви покажува почит и доверба – ова не е грубост и желба да ве повредат, туку свест дека сте способни и должни да почувствувате и да одекнете.

А за да го направите тоа правилно, треба да имате точни информации. Таа ви го дава најдоброто од себе – нејзината искреност и отвореност, а вие се навредувате ако не сте дораснати.

besnopile / wannabemagazine