НОВО

Зошто е тешко да бидеме задоволни кога можеме со едноставните нешта да го постигнеме тоа?

kako nas neuzvracena ljubav menja nabolje 387116380

Кога станува збор за односи со брачниот другар и бракот како тема која никогаш нема да биде исцрпена ,многу пати во текот на бракот доаѓа до моменти на длабоки разочаувања ,незадоволства и кавги ,па многу често и растурање на тој брак ,зошто?

Прва причина и најголема е:

Запоставена љубов помеѓу партнерите:

После неколку години од бракот се случува тотално запоставување на еден од партнерите со давање на љубов на начин на кој сеуште го очекува партнерот.

Дали е љубов да се грижи вашата сопруга да имате јадење секојдневно?

Дали е љубов да се шетате со вашата сопруга и со детето кое го имате ?

Далие  љубов ако и дозволувате на вашата сопруга да има тотална слобода и да биде целосно независна во своите одлуки?

Но сето тоа доколку не постои вистинска нега од страна на сопругата кон својот партнер,каде е запоставен со заедничко спиење во кревет, во различни времиња легнувате и се нервирате дека таа не е до вас кога ви треба поддршка од напорниот ден ,да ве прегрне и да ви каже дека се ке биде на ред ,па и доколку имате потреба да водите љубов а тоа не се случува веќе подолго време -дали некој маж би бил задоволен од својата сопруга кога вака би се однесувала со него? – Сигурно нема таков маж кој би се сложил на такво игнорирање и запоставување.

Мажот е маж ,секогаш ке бара љубов и секс ,па дури до своите стари години се додека може тоа да го прави ,но жените овде прават катастрофална грешка кога мислат дека времето над 45 години повеќе не е време за тинејџерски игри и дека ни најмалку не им е дојдено до ваквите пубертетски игри на мажот…Но дали се игри или вистински потреби?

Направено е истражување во Америка и е дојдено до заклучок дека најголем дел од разводите се случуваат после 15 година од брак ,сосема логично нели?

Тогаш жените се реализирани ,родиле дете имаат фамилија и се чувствуваат комфортно во зоната на секојдневието запоставувајки го сопствениот маж кој всушност со тоа и ја дал сета таа комфортност и задоволство да се чувствува како реализирана жена која направила како треба се во животот.

Но што е со мажот ,дали тој е во комфортна зона или бара начин како да продолжи играта помегу партнерите а тоа значи секс,односи,милување и пропратни активности.

Ова е најголем мотив на мажот доколку биде запоставен да оние работи кој ги бара не може да ги најде во својот партнер и веднаш се пушта во акција по лов на некоја настрана девојка ,љубовница или жена да си најде за да ги задоволи своите потреби кој му недостигаат. Доколку се дознае отпосле дека има некој настрана доагаат проблемите и разводот најчесто како нетрпеливост поради друга жена ,за која мажот воопшто не ја гледа како сопатничка туку како филтер каде може да ги добие своите потреби.

Е потоа мажот бил крив зашто дошло до прељуба? Дали е така? НЕ!

Доколку жената и мажот имаат активен сексуален живот нивната потреба да гледаат на страна за да добијат дополнителна комфорт зона и задоволство ке ја снема,бидејки го добива тоа каде му е најлесно ,најубаво и со таа која најмногу ја сака ,се друго е лага.

Затоа жени гледајте си ги своите мажи ,опстојувајте ги ,љубете ги и давајте им колку можете ,па дури и експерементирајте со нови игри во креветот,покажете му дека не сте го заборавиле и мислите на неговото задоволство а со тоа и среќа.

За еден маж да биде во целост задоволен ,потребен му е наполнет стомак ,добар секс и љубов, а тој доколку ги добие овие нешта од својот партнер ,ке направи се што моѓе да ги задоволи сите нејзини пропратни барања ,шопинзи,летувања и што ли не ,бидејки наместо да троши скришни пари од буџетот на фамилијата по љубовници ,тој тие пари ке ги даде со задоволство на сопствената жена и нема да размислува на секунда за нив бидејки е најдобро балансиран и не му е потребно ништо повеќе.

Затоа жени ум во глава ако сакате да не ви бегаат мажите и да одат по швалерки.

Имајте секс само со саканата личност.