ИМА ЛИ ПРИЈАТЕЛСТВО ПО ЉУБОВТА? Според законот на вселената, старите љубови често се враќаат во нашите животи, а еве зошто

deca ljuboven par ljubov 960x504

За многумина пријателство по љубов е незамисливо, а практиката покажува дека поранешните љубовници ретко остануваат пријатели, но тоа сепак се случува.

Зошто личноста која во одреден момент се откажа од вас сега се обидува и се обидува да ја продолжи и обнови комуникацијата…? Многу често се случува по раскинувањето партнерите да се обидат повторно да се поврзат . Се разбира, сè зависи од околностите на раскинувањето.

banerПРИМА ДЕНТi horizontalen

Во главата на секој од нас има две слики од партнерот, вистинската и идеализираната . Многумина веруваат дека пред раскинувањето со партнерот почнуваме да поврзуваме само негативни работи, тој ни станува досаден, повремено ни паѓа на нерви и ги гледаме само неговите маани, за разлика од почетокот на запознавањето.

За време на раскинувањето, невозможно е да се види вистинската ситуација, но после тоа, партнерите почнуваат да се сеќаваат не само на лошите работи, туку и на сите добри работи што се случиле за време на врската.

Тоа е моментот кога ќе почнете објективно да гледате на работите, па дури и на вашиот поранешен партнер ќе почне малку да му недостасувате . Се верува дека тогаш се создава одредено чувство на сожалување и благодарност за сите убави моменти заедно и за љубовта што сте ја споделиле.

dzovi kompani baner horizontalen

Тогаш можно е да очекувате дека некој од поранешните партнери ќе се обиде да стапи во контакт со вас. Се случува од различни причини луѓето едноставно да не можат да се отпуштат и да се постојано наоколу , понекогаш тоа може да трае со години. Свесни се што прават, но едноставно им е тешко да не му пишат на поранешниот партнер.

Ваквите контакти се воспоставуваат лежерно, те прашуваат како си, што има ново, проследи некоја заедничка фотографија од убавите денови… едноставно нема магија, само помина доволно време што целата негативност беше потенцијално причина за раскинувањето исчезна.

Можеби мислите дека личноста разбрала сè и навестува обнова на врската, но тоа е суштински погрешно и еве зошто. Веројатно и на двајцата им поминуваат убави слики и спомени, но сепак ова е само една од фазите за преболување на раскинувањето.

Постои одредена доза на носталгија за старите времиња и работите што сте ги имале заедничко. Сепак, не сите поранешни љубовници остануваат добри пријатели и овие врски не се за секого. За некои ова е пекол, а не пријателство.

Ако сè уште негувате некои илузии, тогаш сигурно ќе видите изгледи за љубов во овој предлог за пријателство . Личноста ви вели: „Жал ми е што се случи“, а вие мислите дека тие се обидуваат да се вратат.

Железара Џајми Комерц

Кога мажот ќе каже: „Ти си ми драга личност“, изгледа дека треба малку да се натераш и толку. „ Сакам да комуницирам повремено и не сакам да те изгубам “.

Во овој момент, тие навистина сакаат да бидат пријатели со вас за да разговарате повремено и да одржувате контакт. Не секогаш има скриени намери и желба за помирување. Се разбира, не е лесно да се одржи вакво пријателство, но не е ниту невозможно.

Можеби тие немаат ништо конкретно да ви кажат, но сакаат повторно да ја почувствуваат таа емотивна врска . Сакаат да видат барем некаков фидбек од вас, да почувствуваат дека постоите…