Има луѓе на кои никогаш нема да им биде доволно

massai 3494109 960 720 696x398

Има луѓе кои цел живот се жалат дека живеат лошо. И кога ги имаат сите услови за добар живот. И има луѓе кои секогаш живеат добро, дури и кога немаат ништо. Има луѓе кои никогаш не работат добро, без разлика колку се платени. И има луѓе кои ќе ја завршат работата, дури и ако воопшто не земаат плата.

Како точно и сликовито е кажано ова:

Има луѓе на кои никогаш нема да им биде доволно, без разлика колку заработуваат. А има луѓе на кои на крајот секогаш ќе им биде доста, колку и да земат, пренесува uspesnazena.com .

Тоа воопшто не зависи од сумата на пари, туку само од односот кон неа. Нема такви пари што не можат да се потрошат.

Има луѓе кои никогаш не ја работат доверената работа, без разлика колку се платени. И има луѓе кои ќе ја завршат работата, дури и ако воопшто не земаат плата.

И повторно, не се работи за пари, туку за односот кон работата. Човек секогаш може да најде изговор да не го стори тоа.

Има луѓе кои цел живот се жалат дека живеат лошо. И навистина живеат лошо, дури и кога ги имаат сите услови за добар живот. И има луѓе кои секогаш живеат добро, дури и кога немаат ништо.

Материјално нема врска.

Овде се работи за човечкото.

Елдар Ахадов, Минијатури од циклусот „Рефлексии“

uspesnazena.com