Интересни факти и ситуации кои сигурно до сега не сте ги знаеле.


Интересни факти и ситуации кои сигурно до сега не сте ги знаеле.

Токму овие десет работи можеби и ќе ви објаснат некоe ваше однесување или пак постапка на вашите најблиски.

– Истражувањата покажуваат дека луѓето кои најмногу ги кријат своите чувства, се оние кои најмногу се грижат за другите луѓе.

– После 34 минути разговор со некој маж, жената може да одлучи дали тој има потенцијал за сериозна врска.

– Мрзеливоста и неактивноста убиваат исто толку луѓе колку цигарите.

– Смислата за хумор се поврзува со интелигенцијата. Затоа жените ги привлекуваат мажи со смисла за хумор.

– Да се извинувате на луѓето кои престанале да ви веруваат е бесмислено.

– Гушкањето на личноста која навистина ви недостасува може значајно да го поправи расположението и да го намали нивото на стрес во телото.

– Заљубеноста има моќ да ги предвиди недостатоците на саканата личност, па затоа на луѓето им е тешко да ја напуштат личноста која ги повредила.

– Човечкиот ум поминува 70% од времето смислувајќи совршени сценарија и присетување на минати ситуации.

– Коефициентот на интелигенција се поврзува со навиката за спиење. Луѓето со поголем коефициент на интелигенција попрво ќе останат навечер да работат, отколку да преспијат.

– Утврдено е дека само 20 луѓе на светот имаат здравствена состојба која овозможува да се сетат на секој момент од нивниот живот.