КАКО ДА ПРЕПОЗНАЕТЕ ЖЕНА КОЈА РЕДОВНО ИМА ИНТИМНИ ОДНОСИ?


Знаците кои откриваат дека жената штотуку имала интимни односи може лесно да се забележат.

Жена која секојдневно имала интимни односи открива што се случило со нејзиното тело и какви придобивки добивала. Сепак, има многу жени кои немаат редовни интимни односи, што може значително да влијае на расположението и хормоните, а знаците кај жена која долго време немала интимни односи можат да бидат многу очигледни.

Сепак, многумина знаат да препознаат дека жената речиси била интимна. Жените вообичаено тешко се „читаат“, така што и ова е тешко да се открие. Но, постојат некои знаци кои ви даваат навестување…

Интимни односи

Таа е попривлечна

Ако еден ден особено ве привлекува жена која почесто ја гледате, таа веројатно уживала во сексот. Колку се сексуално поактивни, толку повеќе нивните тела ослободуваат феромони кои ги привлекуваат мажите. Анализата на многу студии објавени од Journal of Advanced Research покажала дека жените се значително попривлечни за мажите после секс.

Во подобро расположение

Студијата спроведена на Универзитетот во Колорадо покажала дека редовните сексуални односи ја зголемуваат самата перцепција за среќа кај жените. Во истражувањето учествувале повеќе од 15.000 луѓе, а се покажало дека оние кои имале секс два до три пати неделно имале 55 отсто поголеми шанси да бидат посреќни од луѓето кои долго време немале секс.

Интимни односи
фото: Shutterstock

Изгледа поубаво

Една жена се чувствува и изгледа подобро потоа.

– За време на сексот се случуваат различни промени во телото – вели Бин Робинсон, професор на програмата за човечка сексуалност на Медицинскиот факултет на Универзитетот во Минесота. Мускулите се опуштаат, а циркулацијата на крвта е подобра во сите делови од телото, објаснува тој. Малото руменило на лицето е знак за добро здравје на човекот, а покажува и повисоко ниво на хормонот естроген, кој е поврзан со плодноста на жената. Црвените образи кај жените сексуално ги привлекуваат мажите, покажа истражувањето спроведено на Универзитетот Св. Ендрјус во Велика Британија, пишува Еспресо.